valud ülaseljas 18.01.08 / Perearst

Külastaja küsib:

Mul on selline mure juba aasta.. Ülaselja osas.. mitte selgroo pealt vaid mõlemal pool selgrood on valud.. vahepeal lähevad üle ja ei tule tükiks ajaks. Kuid siis tuleb jälle nädalateks tagasi. Ja ainuke leevendus on kui natuke olen pikali ja kõhuli just. Sest valu läheb meeletult hulluks ikka. Ei oska midagi peale hakata. Olen 17 aastane. Perearstile olen korra kurtnud, kuid ajab selle mu selgroo valu alla. Aga ma tunnen et ei ole ju ja see on midagi teistmoodi. Sest midagi on valesti. Aga perearst ei viitsi uuridagi, nagu kombeks on lihtsalt tahab kaelast ära saada ja saadab koju ja ütleb uju. Käin ujumas..aga see ei muuda midagi. Milles võib probleem olla? Ja ma tean on midagi valesti..see ei ole õige kui on talumatud valud ülaseljas. Palun midagi millest võib abi veel olla ja mis viga või kelle juurde veel pöörduda? Kas äkki võib neerudega midagi olla..sest valutab sealt kohalt..

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Kahtlustaksin lihaspingest tingitud valu , arstide keeles müofastsialgia. kindlasti on Teie perearst kaalunud ka neerude vm haiguste võimalust, kui puuduvad arstile olulised leiud, ei ole põhjendatud uuringud, mis on ka patsiendile veidi kahjulikud.
Soovitan füsioterapeudi konsultatsiooni, lihaspinge hindamist, venitusharjutusi. ujumine on hea, kuid seda on vaja ka õieti teha. Muidu saame uute lihaspingetega kuhja probleeme juurde.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Rindkerevalud

Tere!
Probleemiks on valud rindkeres/kõhus/seljas. Kohati ei saa täpselt aru. Kõik sai alguse raseduse ajal (7k tagasi sünnitasin) kui kõhu ja rinnavaheline osa “suri ära”, autos ega ka niisama istuda ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Kahtlustan mao-söögitoru ühenduse probleemi, nt söögitoru lahi songa. See võib tekkida peale tõsist pingutust.
Ikka koostöö oma perearstiga, uuringud. Nt gastroskoopia jt. Tasub proovida ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: