Pompoone e. furunkul 07.12.05 / Perearst

Külastaja küsib:

19 aastasel noormehel on neljas kord pompoon,iga kolme nädala tagant uus,eelmine kord oli 3 tükki.On 2 kuud sõjaväes olnud ,seal ka mõlemad korrad laatsaretis,kaks korda oli juba kodus pompoonid. Igal kuul on antibiootikumikuur, nii neli kuud järjest.
Suhkruvereproov korras,teisi vereproove pole tehtud.Palusin laatsareti arsti,et ta teeks veresüsti,ta oli küll nõus,aga enam pole sellest noormehele rääkinud.
Palun soovitage Teie midagi,sest nii ei saa ju edasi minna?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Pompoon sõjaväes ja peale seda on tõeline nuhtlus. Soovitan uue pompooni tekkimisel võtta sellest mikrobioloogiline uuring, sellega tehakse kindlaks mis bakter põhjustab ja mis ravim sellele toimib. Kui pompoone pole, siis tervislik toit, parajalt puhkust ja tööd, vitamiinide preparaat, eriti oluline on C vitamiin. Muidugi on tähtis korralik hügieen, taasnakatumise vältimine. Autohemoteraapia on protseduur midavaremalt soovitati, kui seda korektselt läbi viia siis kahju ei saa see teha. Olen koos meeleheitel patsientidega seda mitmel korral määranud, aitab, kuid mitte alati. Proovida kõige muu kõrval aga võib.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Parasiidid

Tere.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Mure sinusiidiga pärast hamba eemaldamist

Tere,


Aprilli lõpus eemaldati mul parempoolne esimene ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Linaluuuss ehk naaskelsaba.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi

Kas põhjust nahaarsti vastuvõtuks

Tere


Mõlema suure varba küünel on must plekk ning ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Vererõhk erinevatelt kätelt mõõtes

Tere!
Küsimus vererõhu kohta.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Hellicobakter


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Pea käib ringi

Tere,

Nimelt, käib mul pea ringi kui ma hommikul ärgates ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tere

Loe edasi

Kopsuröntgeni vastus

Ma sain röntgenist vastused ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
Perearst

Loe edasi

Tromboos kopsudes


Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!


Loe edasi

Kõrge vererõhk.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: