kas südamest? 28.09.05 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere tohtrihärra!
Vahetevahel tekib kuskil üsna üleval rinnus selline imelik ebameeldiv tunne kerge lainena,ei oskagi seda sõnadega seletada - õõnes või nagu kerge elektrilaine vms.,igatahes on see häiriv ja ebameeldiv tunne.Eriti kui on mitu korda järjest,siis on pärast ka veel olemine häiritud.Võtan viirpuu tilkasid ja Sothaloli rütmihäirete tõttu(ja vaatamata sellele ikka esineb vahelööke).Kas see ebameeldiv aisting võib olla südamega seotud ja mis põhjusel siis ning mida saaks selles suhtes ette võtta või kas oleks vaja midagi teha?Kahjuks ei saa siin südamearstilt küsida, kuid ehk olete kokku puutunud sellise probleemiga.Siin küsimusi-vastuseid lugedes jääb küll selline tunne,et teete oma tööd südamega ja rõõmuga,aitäh teile selle eest!Ja pisuke kadeduseuss ka närib ,et pole vajadusel võimalik teie patsient olla.):Igatahes jätkugu teil ikka sellist sõbralikku ja meeldivat patsientidega suhtlemisoskust, asjatundlikkusest rääkimata.
Aitäh! N-51

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Proovin teha komplimendi. Tõsise südamehaiguse, rütmihäirete ja südameveresoonte ahenemise tõenäosus on 50 aastasel daamil vähe tõenäoline. Küll aga võivad paljud pinged tööl või kodus, tugev ülekoormus avalduda torgetena südamepiirkonnas. Kirjeldate rütmihäireid mille raviks on määratud sotalooli. Sellee ravimiga ravitakse kergemat sorti rütmihäireid, nn vahelööke või täpsemalt supraventrikulaarse lähtega ekstrasüstoleid. See on juba natuke ligräige arstikeel. Kuid küllap on Teie kardioloog asja seletanud.
Mida soovitan. Päris kindlasti koormusuringut, so veloergomeetriat EKG registreerimisega. Saame infot kuidas süda, vererõhk ja südamerütm muutuvad koormusel. Oeln kindel, et see uuring on korras. Kuid alati on vaja seda tõestada ka patsiendile. Kjui patsient saab aru, et tõesti vändates koormusel 150-200W minutis ja EKGs ei teki halbu muutusi, rütmihäireid ja vererõhk on paigas on sellel kõigel suur tähtsus patsiendi veenmisel, tema ärevuse-hirmu leevendamisel. Oma perearstikeskuses ma kasutan seda uuringut. Nendelt linkidelt saate täpsemat infot. http://tervis.tostamaa.ee/default.asp?id=136 ; http://tervis.tostamaa.ee/default.asp?id=163
Kui koormusuuring näitab midagi haiguslikku, on see aluseks järgnevate põhjendatud sammude astumiseks Teie paremal aitamisel.
Vabandan ka veidi hilisema vastamise pärast.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Parasiidid

Tere.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Mure sinusiidiga pärast hamba eemaldamist

Tere,


Aprilli lõpus eemaldati mul parempoolne esimene ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Linaluuuss ehk naaskelsaba.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi

Kas põhjust nahaarsti vastuvõtuks

Tere


Mõlema suure varba küünel on must plekk ning ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Vererõhk erinevatelt kätelt mõõtes

Tere!
Küsimus vererõhu kohta.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Hellicobakter


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Pea käib ringi

Tere,

Nimelt, käib mul pea ringi kui ma hommikul ärgates ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tere

Loe edasi

Kopsuröntgeni vastus

Ma sain röntgenist vastused ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
Perearst

Loe edasi

Tromboos kopsudes


Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!


Loe edasi

Kõrge vererõhk.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: