Puukbarrelioos. 04.02.05 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere! Olen 50-dates aastates naine. Oktoobrikuust saadik vaevlesin hirmsates käte ja jalavaludes. Kuna mul on ka artroos ja küsimärgiga oli ka reumatroidatriit, siis arvati nende haiguste vallandumist. Jalgade ja kätevalud aina suurenesid ja lõpuks detsembris oli võimatu käia- käed paistetasid, aga jalad tõmbusid peenemaks. Eriline valu oli säärte eesosades- lausa põletav valu. Tarvitasin tohutul hulgal valuvaigisteid. Nüüd olin haiglas ja avastati puukborrelioos ja ka kopsuklamüüdia ning maohaavad. Õnnek ei ole mul siiski reumatroidatriiti. Saan tugevat antibiootikumide ravi juba peaaegu kaks nädalat- nüüd hakkas selg valutama, väsin kiiresti, olen närvilisem. Jalgade valu kadus vahepeal ära, kuid nüüd on taas jalasäärte eesosas valud.
Võtan praegu doxy-M- RATIOHARM 100-2 TABLETTI; arcoxia 90-1 tableti; nexium-1 tablett; plaquenil-1 tablett; arthryl- 1 pulber. Kuus päeva võtsin Sumamedi- 1 tablett päevas. lisaks võtan veel immuunsussüsteemi tugevdamiseks punase päevakübara tablette.
Kui kaua võivad need valud veel kesta? Kas puukbarrelioos võib pugeda veel kuhugi- selg hakkas valutama? Kas jalavalud võivad taas tagasi tulla nagu mul praegu. MIDA MA SAAKSIN ISE TEHA??? ja millest peaksin hoiduma. Olen väga liikuv inimene, ka töö on väga liikuv ja närvipinge on ka suur- töötan lastega? Praegu olen kolmandat nädalat haiguslehel, aga on ju vaja tööle minna. Ma ei kahtle oma raviarstides, aga ei oska alati vastuvõtul kõike küsida.
Kas minu pereliikmed peaksid tegema proovi kopsuklamüüdia suhtes- peres on ka 4 aastane lapselaps? Kõike head teile!

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Arvan, et kõik on parima kontrolli all. Ravi on väga põhjalik ja mitmesuunaline. Hea, et on saadud jälile puukborrelioosi ja kopsuklamüüdia infektsioonile. Nende ravi on pikaajaline aga siiski edukas. Kuna vaevus on piinanud mõnda aega, on tekkinud ka meeleolu asteniseerumine. Siin võib veel aidata valuravi arst või psühhiaater. Üldjuhul kui pereliikmetel puuduvad vaevused pole mõtet neid uuringutega kiusata.
Loodan, et sain veidi selgust tuua.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Parasiidid

Tere.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Mure sinusiidiga pärast hamba eemaldamist

Tere,


Aprilli lõpus eemaldati mul parempoolne esimene ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Linaluuuss ehk naaskelsaba.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi

Kas põhjust nahaarsti vastuvõtuks

Tere


Mõlema suure varba küünel on must plekk ning ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Vererõhk erinevatelt kätelt mõõtes

Tere!
Küsimus vererõhu kohta.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Hellicobakter


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Pea käib ringi

Tere,

Nimelt, käib mul pea ringi kui ma hommikul ärgates ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tere

Loe edasi

Kopsuröntgeni vastus

Ma sain röntgenist vastused ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
Perearst

Loe edasi

Tromboos kopsudes


Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!


Loe edasi

Kõrge vererõhk.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: