Küsimus. 03.05.04 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere.
Mul on selline küsimus?Olen 27 aastane.
Käisin perearsti juures ,et tunnen ennast kehvasti.Tema hakkas rääkima mulle allergiast,kuigi mul ei ole kunagi allergiat olnud.MItte millegi vastu.Läksin allergoloogi juurde.Tehti test.Positiivsed olid hallitus,umbrohud,pähklid,krevett,õietolm.Olen terve elu söönud pähkleid,krevette ja teinud kõike ei mingit allergiat.EElmine suvi käisin mais Soomes tööl ,maasikaid istutamas,ei midagi.Käisin ka kõrva-nina -kurguarsti juures,et kurk on väga valus ja nohu.Enne oli nohu vesisem aga nüüd on läinud paksuks ja rohekaks.Ravi selle vastu ei saanud.Nüüd võtan claritini,aga enesetunne on sama.Kui midagi teen ,siis läheb otsaesine ja keha kohe higiseks,kuigi ei ole higistaja.
Minuni ei jõua see,et kust nüüd äkki tuli allergia?
Kurgumandlid on mul 10aastat tagasi ära lõigatud.Peale seda pole mul nina ja kurguga mingeid probleeme olnud.
Ettetänades Silja.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere Silja
Saan vastata järgmist. allergia all mõistetakse organismi reaktsiooni nö ohututele ainetele. Reaktsioon võib avalduda silmade kipituse, naha sügeluse, vesise nohu, nahalööbe, kõhukorratuse või hingamishäiretena. Oletan, et midagi sellist võisite perearstile kurta, mis andis mõtte allergiatestideks. Kahjuks on nii, et allergia võib esineda nii, et patsient ise ei oskagi midagi kahtlustada. Ülitundlikus areneb hiilivalt, aastate jooksul.
Claritin on üks paljudest allergiaravimitest, on oht kui seda pikalt tarvitada võib arendeda toime nõrgenemine. Kui hästi mõtelda, siis nüüd tekkinud higistamine võib olla claritini kõrvaltoime. Mida teha edasi? Soovitan taas perearsti ja allergoloogi konsultatsiooni et välja selgitada kuivõrd on positiivsed allergiatestid seotud tegeliku allergiaga ja saada soovitusi edasiseks. Esimeskes soovituseks on muidugi kindlaks tehtud alllergiapõhjuste vältimine kui vähegi võimalik.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Parasiidid

Tere.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Mure sinusiidiga pärast hamba eemaldamist

Tere,


Aprilli lõpus eemaldati mul parempoolne esimene ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Linaluuuss ehk naaskelsaba.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi

Kas põhjust nahaarsti vastuvõtuks

Tere


Mõlema suure varba küünel on must plekk ning ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Vererõhk erinevatelt kätelt mõõtes

Tere!
Küsimus vererõhu kohta.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Hellicobakter


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Pea käib ringi

Tere,

Nimelt, käib mul pea ringi kui ma hommikul ärgates ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tere

Loe edasi

Kopsuröntgeni vastus

Ma sain röntgenist vastused ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
Perearst

Loe edasi

Tromboos kopsudes


Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!


Loe edasi

Kõrge vererõhk.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: