atkinsi dieet 15.01.04 / Perearst

Külastaja küsib:

tere.
olen mõnda aega tutvunud erinevate dieediprogrammidega. sooviksin teada, mis oleks arsti arvamus selle ohtlikuse kohta. netist leiab poolt ja vastuargumente suurel hulgal, ei tea mida usaldada.
millised on ohud atkinsi dieedi läbiviimisel? seal siis süüakse palju proteiine ja liha ja välditakse leiva saiatooteid jms. ja sellest on ka mingi teine versioon kus kästakse palju rasva süüa, et hormoontalitus tasakaalust välja lüüa ja kaalu kaotada ja mitte nädal või kaks vaid pikemate aega. tundub kuidagi ekstreemselt halb organismile. kas on?

vabandan kui see teema on käsitletud, samas ei leidnud otsinguga midagi :)

ette tänades,
maria

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere Maria
Arvan, et Teie nimetatud dieedid on pehmelt öeldes jamad. Minu arstlik seisukoht on see, et inimese igapäevane toit peab olema hästi tasakaalustatud, sisaldama õiges vahekorras valke, rasvu, süsivesikuid, mineraale, kiudainet. Lisaks peab tegelema ka 3-4 x nädalas füüsilisse trenniga, kasvõi pooletunnise jalutuskäiguga, nii et nahk muutub kergelt higiseks ja tekib kerge ähkimine. Kui toitumine ja liikumine on tasakaalus on ka kehakaal stabiilne. Mingeid erilisi diete pol vaja.
Oma patsientide tarbeks olen koostanud Exceli tabelis ühe rakenduse, millega saab igaüks edukalt ise koostada meelepärase menüü. Koos arutame menüü üle ja kui mõlemad oleme päri, siis see peakski olema aluseks. Kui on soovi, siis võtke ühendust meiliaadressil terkes@hot.ee
Dieet tähendab psühholoogiliselt midagi ajutist. Pärast minnakse aga vanale eluvisiile tagasi ja ei muutu sellest midagi paremaks.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Kõhulahtisus

Jõin hallitanud pudelist vett ja kõht on lahti

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Selliste vaevuste ravi on dieet ja paar liitrit päevas puhta joogivee joomine, hea on ka kummelitee. Võimalik, et vaevuse põhjus on veel midagi, mis kirjas ei selgu. Kui enesetunne ikka halb, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: