ülekaal 11.09.03 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere

Minul on järgmine mure. Olen 40 aastane ja tugevalt ülekaaluline. Juba lapsepõlves toimus mul äkiline kaalu tõus ja siis kiire langus. Keskkooli ajal olin sale, kuid pärast laste sündimist tõusis mu kaal jälle. Ise ei arva, et küsimus oleks pelgalt palju söömises, sest õhtuti ma ei söö ja olen ka teadlikult valinud toiduaineid mis oleksid väiksema kalorsusega. Selline info on ju nüüd kõigile kättesaadav. Mina tahaksin aga teada, mis on põhjustanud selle, et ma juba pea 15 aastat olen oma 168cm juures kaalunud 130 kg. Olen käinud perearsti juures (korduvalt) kuid tema ei suuna mind ühegi spetsialisti juurde, ise ei oska ka ühtegi spetsialisti nimetada kelle juurde saatekirja tahaks. Lõppude lõpuks olen ju patsient mina. Arst ütleb alti (nt kui mul on probleeme vererõhuga), et selles on süüdi paksus. Aga millest on tulnud paksus? Seda ta ei ütle ega ka uuri. Ise pakkusin välja, et äkki on kilpnäärme üle-või alatalitlus, arst tegi vereproovi ja ütles, et kõik on korras. Samas olen lugenud, et sellest ainult ei piisa. Nii et äkki oskate Teie soovitada, millise spetsialisti poole oleks vaja pöörduda. Jään Teie vastust ootama.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Soovitan pöörduda endokrinoloogi vastuvõtule. Selleks annab perearst lahkesti saatekirja, kuhu ka märgib senised mõtted ja tehtud uuringud. Soovitan ka koostada oma sugupuu, kus oleks välja toodud kõigi teadaolevate esivanemate ligikaudne kehakaal lihtsustatult: sale, normaalne, täidlane, paks, väga paks stiilis. Kui endokrinoloog midagi paha ei leia, siis võiks asja arutada ka psühhiaatriga. Liigse kehakaalu taga võib olla tõbi mida nimetatakse bulimiaks.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Parasiidid

Tere.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Mure sinusiidiga pärast hamba eemaldamist

Tere,


Aprilli lõpus eemaldati mul parempoolne esimene ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Linaluuuss ehk naaskelsaba.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi

Kas põhjust nahaarsti vastuvõtuks

Tere


Mõlema suure varba küünel on must plekk ning ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Vererõhk erinevatelt kätelt mõõtes

Tere!
Küsimus vererõhu kohta.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Hellicobakter


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Pea käib ringi

Tere,

Nimelt, käib mul pea ringi kui ma hommikul ärgates ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tere

Loe edasi

Kopsuröntgeni vastus

Ma sain röntgenist vastused ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
Perearst

Loe edasi

Tromboos kopsudes


Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!


Loe edasi

Kõrge vererõhk.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: