valu 21.05.03 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 20ndates naine.
Rinnakorvi allosas on nõrk pidev valu, mis aeg-ajalt annab järgi, kuid siis jälle tugevneb.
Tekkis see umbes 3 päeva tagasi. Ma ei tea, kas nende asjade vahel on seos, aga alguse sai see koos kõhulahtisusega, kui väljaheitega tuli verd. Siis oli kõhu ja rinnakorvi vahelises osas selline iiveldamaajav tunne, mis esineb nüüdki. Praegu, kui kõhtu järsku sisse tõmmata, on seal valus. Just see kõhu ja rinnakorvi vahel olev osa valutab õrnalt. Isegi kõndides igal sammul käib nõrk valu läbi. On hästi hell või tundlik.
Käisin arstil ja sain veritsuse vastu küünlad.
Rääkisin kõik viimased 4 päeva kestvad tunded ära, loodan, et mitte liiga segaselt.
Äkki oskate mind aidata. väga ebameeldiv tunne on. Kui kõht on tühi, siis ajab iiveldama, kui täis, siis õrnalt valus. Kui kõhu ülaosa vastu lauda suruda, siis on tunda mingit hästi õrna valujutti kõhu ülaosast ülespoole suundudes.
Mul pole iial midagi sellist veel esinenud ja olen tõsiselt mures.

Suurimad tänud
Merle

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere Merle
Lugedes Teie muresid on need omased gastroenteriidile, see tähendab mao ja soole põletikule. Mao põletik on lisaks ka happeliiaga, sellest annavad tunnistust vaevuse tugevnemine tühja kõhuga ja valu ülakõhu katsumisel. Soolepõletikust annab tunnistust kõhulahtisus. Sagedamini tekib tõbi riknenud toidu söömisel või viirusinfektsiooni, niinimetatud kõhugripi põdemisel. Oletan seda selle alusel, et Teie vaevus on kestnud 3 päeva ja puudub varasemast ajast sarnased kaebused. Mida teha. Abi on dieedist; sööma peaks korraga vähem ja sagedamini pehmeid keedetud või hautatud toite: puder hommikuks, kartulipüree lõunaks ja näiteks kohupiim õhtuks. Soovitan tarvitada ka ohtralt kummeliteed, 1 klaas söögikorra juurde. Liigset hapet aitab maos neutraliseerida juba toit ise, kui sellest ei piisa võib apteegi käsimüügi osakonnast osta ka liighappesuse vastaseid ravimeid: Zantac, Zantac 75 kihisev tablett ( peaks olema tõhusam, tarvitada 3-4 x päevas), Rennie, Almagel. Niimodi ravides ja dieeti pidades peaks vaevus kaduma 2-3 päevaga. Kui aga mure püsib, peab uuesti arstiga ühendust võtma, et teha juba täpsemad uuringud: vereproov, mao ja kaksteistsõrmiksoole uuring ( jaapani mõõk). Mulle teeb muret ka vere esinemine väljaheites, jälgima peab ka selle kadumist ja kõhurütmi normaliseerumist. Kui tundub, et tõbi hakkab mööda saama, siis soovitan tarvitada mõne nädala jooksul maitsestamata jogurtit "Cefilus".
Head paranemist soovides Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Täpid nahal

Tere,

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,

Loe edasi

unetus

Vaevlen pikka aega unetuse pärast(aastaid).

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,


Loe edasi

Keskkõrvapõletik täiskasvanul

Tere!


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Probleem maoga

Tere!

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,


Loe edasi

Rinnakus valud

Tere, Lgp. Dr Veskimägi!

Varasemalt olen nõu küsinud, seoses mao probleemidega. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

2,5-kuune beebi ei söö

Tere!


Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist

Loe edasi

Sõrmede tenosünoviit ("Trigger finger" / stenosing flexor tenosynovitis)

Tere!


Ma viibin hetkel välismaal ega ole retke ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,

Valu sõrmedes võib tõepoolest tekkida peale harjumatut pingutust kätega ja antud juhul ongi ülekoormuse tagajärjel tekkinud kõõlustupepõletik kõige tõenäolisem diagnoos. Kuid arvestama ...

Loe edasi

colibakter uriini

Lp. doktor! Olen 58 a naine ja pea aasta hädas colibakteriga kuseteedes, mis uriini külvides suures ulatuses end ilmutab, kuigi olen saanud iga kuu aasta jooksul antibiootikume Cinnat, Ciprinol, Gentamycin, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse eest. Hea, et kompuuter ja tüstoskoopia on normis, see välistab anatoomilised muutused, mis põhjustavad normaalse uriinivoolu takistust ja nii põletiku teket. Aga lihtne asi- ...

Loe edasi

Puukborrelioos

Tere,

Emal oli käesoleva aasta juuli lõpus mitu puuki. Oktoobri algul oli tal enesetunne kehv ja üks käsi paistetas (käelaba ja sõrmed). Ta ise kahtlustas borrelioosi. Kuna enestunne halvenes ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Arstimise teeb keerukaks see, et sarnasel vaevusel võivad olla väga erinevad põhjused. Kui esineb ühe piirkonna truse- käelaba ja sõrmed, siis see on pigem omane selle piirkonna vigastusele. ...

Loe edasi

sääreluu valu

Mul selline mure, et kui hüppan või jooksen siis parema jala sisekülg ja sääreluu pealt on valus. Sääreluu pealt katsudes on üks punkt valus ja see punkt on sinine. Peale jooksimist on ka alguses valus ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
Sellist jalga peaks kindlasti silmast silma arstile näitama, seda nägemata ja katsumata on väga keeruline midagi kindlat öelda. Kindlasti ei tohiks jalale üle valupiiri koormust anda, seniks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi