iiveldus ja pearinglus 10.05.03 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 48.a naine. 2001a. oli mul müoomi operatsioon. Paranemine toimus normaalset, kuid mõne aja pärast( umbes pool aastat peale operatsiooni) hakkasid mitmesugused hädad peale. Teie poole pöörduksin küsimusega, kas üldnarkoosi tagajärjel võivad tekkida iiveldushood ja pearinglus?
Olen üldiselt tundlik merehaiguse suhtes. Lapsena ei kannatanud bussisõitu ja nüüdki enne laevareisi pean tublisti ennast psühholoogiliselt töötlema. Aga sellised nähud nagu 10-15 ägedat iiveldushoogu päevas ja tunne, et " pea on paha" hakkasid aasta tagasi. Sellised halvad ajad kestavad kuu või natuke rohkem ja siis nagu tõmbub tagasi- saab kuu või kaks puhata ning siis läheb uuesti lahti. Tekib raskusi tööle jõudmisega(bussisõit) ja umbses tööruumis viibimisega( olen teenindaja ning ei saa teeninduspunktist lahkuda).
Millest võiks olla tingitud sellised nähud ja kas on mingeid vahendeid olukorra
parandamiseks? Ette tänades Murelik.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tervist
Ei tahaks Teie vaevusi seostada narkoositüsistustega. Tegemist võib olla tõenäoliselt vererõhu regulatsioonihäire või tasakaaluelundi kõrgenenud tundlikusega. Need on aga healoomulised seisundid, mis vajavad eeskätt head enesetundmist, so mis olukorras vaevus tekib ja kuidas seda saaks tulevikus vältida.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

puukensefaliit ja imetamine

Tere, ma avastasin kolm nädalat tagasi puugi, nüüd on mul puukentsefaliidi haigustunnused. Pearinglus, iiveldus, müratundlikus, peavalu. Mul on 2 kuune imik kodus. Kas peaksin imetamise katki jätma? Kas ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Kui ausalt ütelda, siis esineb puukentsefaliidi põdemisel 2-3 päevane periood kus haigustekitaja satub rinnapiima ja ohustab nii selle joojat, Teie last.
Kindlasti olete kuulnud lugusid ...

Loe edasi

madal vererõhk?

viimane nädal aega on probleeme pearinglusega, ette kummardamisel, pikali heitmisel, isegi lihtsalt istudes pea viltu panemisel või ette painutamisel. vahel tekib lihtsalt nõrk pearinglus, vahel tugevam, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Raske kommenteerida kuna infi on Teie kirjas vähe. Soovitan nõu pidada perearstiga.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: