Torkiv peavalu! 16.03.15 / Peavalu

Külastaja küsib:

Kogen torkivat peavalu ja alati paremal pool keset pead,mis liigub alla kõrva juurde ja edasi terve parem pool nägu valutab. Valu lööb ka parema silma taha. Kardan,et midagi hirmsat toimub peas! Mul on diagnoositud ärevus ja depressioon. Kas võib olla sellest?

Arst vastas:

Mark Braschinsky

dr Mark Braschinsky

Neuroloog

Tere,
tõepoolest, on olemas selline esmase peavalu vorm, mida nimetatakse primaarne "lõikav" peavalu, mis enamasti avaldub lühikeste torgetena. See peavaluvorm on väga healoomuline ja oluliselt elukvaliteedi ei langeta. Kui antud haigust peetakse välistamisdiagnoosiks, s.t. arst peab teadma mitmeid teisi nüansse Teie peavalust ning vajadusel võib soovitada teostada ka muid põhjusi välistavaid uuringuid. Enamasti soovitatakse pöörduda arsti poole siis, kui peavalud on tekkinud ja süvenenuid lühikese aja jooksul - k.a. mõne kuu vältel.
Lugupidamisega
M. Braschinsky

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Peavalu

Vaktsiinipass

Tere! Kysimus selline, et kui Eestis elav vaktsineeritud inimene haigestub ja põeb kroonat välismaal, siis kumba passi ta edaspidi kasutada saab? Kas Eestis väljastatud vaktsineerimispass on veel kehtiv? ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Vaktsineerimine ja koroona põdemine ei ole välistavad sündmused. Kui pärast lõpetatuks loetud vaksineerimist inimene haigestus ja see on kinnitatud PCR testiga, siis viimasest sündmuses ...

Loe edasi

Kõht punnis

Tere!
Mul on mure millega olen pöördunud ka perearstile, aga sealt tuli soovitus toidupäevik teha ja jälgida mida söön. Probleem, aga punnis kõht. Hommikuti ärkan on kõik hästi ei ole punnis ebamugavust ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Kõhu puhitus , mis tekitab vaevusi, on seedehäire. Põhjuseid, mis vaevusi tekitadavad, võib olla mitmeid ja põhjuse leidmine vajab süvenemist. Tõenäoliselt seetõttu soovitati alustada ...

Loe edasi

Madal IgA

Tere,

Sooviksin küsida üldise immunoglobuliin A kohta.
Viimastel aastatel on mul see näitaja alla normi olnud, viimatine tulemus oli IgA 0,597
Sel aastal sain tsöliaakia diagnoosi, ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Vastan esitatud küsimustele.
1. minul tööks kasutatavas laboris (Synlab) tehtud analüüsi korral on antud analüüsi vastus normist madalam. Tavaliselt lisatakse vastusele normid, ...

Loe edasi

Mis lööbega tegu?

Tekkis käe randmele eile. Kuna olen allergik, arvasin, et mingi asi ärritas nahka. Kasutan nutikäella nin ostsin uue rihma, kas see võiks tekkida?
On nagu kumpjas sellised lööbe villid, mida katki ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Selline lööve võib olla kontaktallergia korral. Allergiale on iseloomulik väljendunud sügelus. Kontaktallergia korral tuleb vältida allergiat tekitava asjaga kontakti ja hästi sobib ...

Loe edasi

Vingu mõju

Tere! Viimasel kahel nädalal on tekkinud lojusus, kerge peavalu, unisus ja motivatsiooni puudus. Arvasin, et see läheb üle aga ei lähe, pigem läheb halvemaks. See võib olla muidugi tavaline sügisväsimus ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Sissehingatava õhu kvaliteet mõjutab meie üldist enesetunnet. Kui kolisite oma elamisse viimasel ajal, siis võib kaebuste põhjust seostada eluruumiga. Ruumis olevat ebameeldivat lõhna ...

Loe edasi

Lööve nahal

Tere,

Mure selline, et peale duši all käimist tekkis selline lööve kaenla alla. Ennem sellist asja enda kehal kuskil täheldanud ei ole. See ei sügele ega valuta mingitmoodi, lihtsalt tekkis ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Fotol olev lööve meenutab täppverevalumeid. Tekkimise põhjusi võib olla erinevaid. Kirjeldate, et olete viirushaigusega kodus. Esineb viiruseid, mis võivad tingida ka nahal lööbeid. ...

Loe edasi

Punane laik alaseljal

Kehale tekkis selline laik mis sügeleb. Millega võib tegu olla?

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Kahjuks ei ole lisatud fotot laigust.

Head soovides,
Vanda Kristjan

Loe edasi

Beebil peas kahtlane laik

Lapsel peas olnud sünnist saadik selline laik, katsudes krobeline koorik aga ei ole nagu beebi kõõm vaid laik ln pigrm nagu arm ja peanaha pinnast madalam

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Foto järgi hinnates tundub kollaka ketuna ja seda, et nahapinnast madalam , ei ole fotol võimalik näha. Löövet vaadates tundub ikkagi olema gneiss e. beebikõõm.

Head soovides,
Loe edasi

Karenenud hingamiskahin kopsudes

Tere. Töö tervisekontrolli vastuseid lugedes oli kirjas kopsudes karenenud hingamiskahin. Olen ka suitsetaja. Sooviks teada, mida see tähendab. Kas see on normaalne või pean laskma kopse kontrollida? Varem ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Normaalset hingamiskahinat kirjeldatakse "vesikulaarne hingamiskahin". Kui kirjelduses seisab "karenenud hingamiskahin", siis see viitab normist veidi erinevat kahinat kuulatlusel. ...

Loe edasi

Halb enesetunne peale kõhulahtisust

5 päeva tagasi oksendasin ja kõht oli lahti, käis kiirabi ja tegid tagumikule süsti. Järgmisel päeval enam ei oksendanud ja kõht oli kinni, aga kogu aeg on nõrkus ja pearinglus kuni tänaseni ehk 4 päeva ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Teie poolt kirjeldatu on täiesti normaalne seedehäire. Oksendamine ja kõhulahtisus on organismi kaitsereaktsioon. Põhjusi, mille tõttu organism ennast kaitseb, võib olla erinevaid. Kui ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: