Peavalu 25.04.22 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere!
Selline mure mul,kaks päeva olnud imelik valu ,kui kummardan või liigutusi teen lööb valu otsmikusse ja kuklasse. Vererõhk oli kõrge 149/100/95 aga sellest ei saa tingitud olla .Pärast läks vererõhk paremaks. Olen võtnud paratcetamoli ja Ibumetini (600mg omasi) ja ei ole aidanud. Kas oskate öelda mis valu see on? Ja mida te veel soovitate teha?

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Tere!

Noore inimese kohta on antud vererõhuväärtused väga kõrged.
Peavalu põhjusi on väga erinevaid ja esitatud andmete alusel ei ole võimalik kindlat põhjust välja tuua.
Pea liigutamisega intensiivistuv valu võib olla tingitud kaela ja õlavöötme lihaspingest. Esmane soovitus võtta paracetamoli või ibuprofeni Teid ei aidanud, siis peaks uuesti nõu küsima oma perearstikeskusest.


Head soovides, Vanda Kristjan

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Peavalu

Tere!

Mida teha, kui on tihti peavalu? Pean võtma tihti ibuprofeeni.

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Kahtlustades sagedast peavalu, tuleks pidada peavalupäevikut vähemalt 1 kuu. Kindlasti ära märkida ka ravimid, ja nende annused, mida leevenduseks kasutate.
Lisan soovitused, mida ...

Loe edasi

Peavalu

Tere. Olen 21 ja viimastel kuudel algasid peavalud. Need sellised et poolteist nädalat kestab pidev peavalu. Hommikust alates. Siis on vahet 2 nädalat ja siis uuesti umbes poolteist nädalat. Peavalu on ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Ainult selle info alusel tundub, et pingetüüpi peavalu.
Lugupidamisega
M. Braschinsky

Loe edasi

Peavalud

Millest se peavalu tuleneb.Käisin perearsti juures aga ta ei öelnud mõõtis vererõhku ütles et natuke madal.Tahaks teada mis viga on mul.

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,
tõenäoliselt stressist, lihaspingest, madalast vererõhust peavalu ei tule.Jälgige peavalu iseloomu ca 3 kuud ja võrrelge siis oma peavalu peavalu leheküljel olevate peavaludega- kas midagi ...

Loe edasi

Küsimus

Miks mul pole olnud kunagi peavalu?

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,

olete siis õnneseen...

Loe edasi

Küsimus

Kas peavalu tekitajaks võib olla liigne kohvi tarvitamine või Pepsi joomine?

Vastas dr Sulev Haldre

võib olla.

Loe edasi

Peavalu ja suitsetamine

Mul on juba paar nädalat olnud peavalu,kui suitsu teen.Muidu kaob peavalu ära,aga just siis kui olen natuke suitsetanud tekib kohutav peavalu.Kas seda võib põhjustada suitsetamine.Suitsetanud olen juba ...

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,
suitsetamine on kindlasti üks peavalu põhjus, esialgu vähendage suitsetamist ja vaadake kas midagi muutub. Veel parem kui üldse lõpetate suitsetamise.

Loe edasi

Küsimus

tahaks teada mis on MIGREEN!

Vastas dr Sulev Haldre

Migreen on peavalu, mille puhul peavalu on suhteliselt tugevam (või väga tugev), kaasneb iiveldus või oksendamine. Sageli ei ole võimalik füüsiline pingutus. Olulised on veel mõned tunnused. Lisaks saab ...

Loe edasi

Küsimus

Olen kuulnud, et halvenenud silmanägemine, millest ise arugi veel ei saa, võib ka põhjustada peavalu, on see nii?

Vastas dr Sulev Haldre

Täiesti õige, võib põhjustada peavalu.

Loe edasi

Küsimus

miks mul tekib peavalu paremast poolt?

Vastas dr Sulev Haldre

adekvaatseks vastuseks vähe andmeid

Loe edasi

Vibratsioon ja peavalu

Tere!
Millest võib olla tingitud peavalu ja nägemishäirete tekkimine vibratsioonis ja külmetamisel. Tavaliselt on enne nägemishäired, mis kestavad u 5-10 min ja seejärel, "pildi" taastumisel, tugev ...

Vastas dr Sulev Haldre

Võimalik, et kuni kümme minutit kestev nägemishäire ja sellele järgnev tugev peavalu on auraga migreenihoog. Väheste andmete tõttu ei saa seda täpsemalt öelda. Vibratsioon ja külmetamine võivad teatud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: