Parem laba jalg tuim ja ei liigu On suhkru haigus Sain keemiat 11.08.21 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Parem jalg allapoole põlve tuim ja ei kanna

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Nii suhkruhaigus kui keemiaravi kahjustavad jalanärve, tavaliselt küll mõlemal jalal. Vajalik on ENMG uuring jalanärvide seisundi hindamiseks millele suunab neuroloog.

Dr. Ain Pajos
tel. 6748591
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Vasak jala laba ei tõusu eriti kõrgele ja on tuim

Paar kuud tagasi kõndisin nahast plätudega millel on ümber suure varba ka aas. Ei paingu eriti ja ei ole muidu ka kõige mugavamad. Äkitselt tundsin jala laba ja jala vahel kerget valu, kõndisin aeglasemalt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Soovitan neuroloogi läbivaatust.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Vasak jala laba ei tõusu eriti kõrgele ja on tuim

Paar kuud tagasi kõndisin nahast plätudega millel on ümber suure varba ka aas. Ei paingu eriti ja ei ole muidu ka kõige mugavamad. Äkitselt tundsin jala laba ja jala vahel kerget valu, kõndisin aeglasemalt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik on jalanärvi kahjustus kas põlve all või nimmelülide piirkonnas. Täpsustamiseks on vajalik neuroloogi konsultatsioon. Senini ei ole ravimeid mis kiirendaksid närvikahjustuse paranemist, jalanärvi ...

Loe edasi

Tuimus paremas jalas ja torkiv valu mõlema käe sõrmedes.

Viimase 10 aasta jooksul on mul mitu korda olnud umbes 5-10 päevaste perioodidena parem jalg kergelt tuim (kõndides) ning torkiv valu parema jala varvastes ja parema käe sõrmedes.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Asja selgitamiseks tuleks tulla neuroloogi vastuvõtule kindlasti valuperioodi ajal.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Probleem vasaku jalaga

Tere! Kuskil 3kuud tagasi diivanil jalg üle põlve istudes hakkas vasaku jala sääremari valutama. Naine tegi mašaasi ja valu läks üle aga peale seda on hakkanud jalg valutama, tunne nagu jalg kisuks krampi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui istute sageli vasak jalg üle põlve, on võimalik korduvast kompressioonist tingitud jalanärvi vigastus põlveõndlas. mis toob tundehäireid jalas, võimalik on ka jalalaba osaline nõrkus. Soovitav on vältida ...

Loe edasi

Labajalg on tuim

Tere

Kirjutan teile seoses murega, mis tekkis kuu aega tagasi. Olen aktiivne sportlane, väga heas füüsilises vormis ja üldiselt terve. Novembri alguses kukkusin, mille tagajärjel marrastasin ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Verevalum labajalal ei saa halvatust põhjustada. Tõenäoline on jalanärvi kahjustus põlveliigese välisküljel - sageli just seoses jalg üle põlve istumisega. Kas kukkudes lõite ära ka põlve väliskülje?
Loe edasi

Peale trenni sääre eesmine lihas (tibialis anterior) nö tuim ja surnud

Tere!
Peale tavapärast jõusaali trenni oli järgmisel hommikul parema jala sääre eesmine lihas nö surnud. St. jala laba ei saanud tõmmata üles. Mõtlesin, et läheb paari päevaga üle, aga nüüd möödas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt ongi tegemist ühe labajalanärvi (n. peroneus) kahjustusega. Närv kulgeb põlveliigese välisel-alumisel küljel ja on vigastatav ka pikalt jalg üle põlve istumisel. Paranemine on iseeneslik, kuid ...

Loe edasi

pearinglus.kolded peas.suur väsimus.

ma juba kirjutasin teile nüüd lisan enda kaebustest. juba palju aastaid tagasi hakkas silmade ees sellised ringid käima ja silmade ees sädeleb on kiskunud mind vasakule poole.vasaku silma ette on tulnud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Küsige nõu perearstilt.

Loe edasi

pearinglus.kolded peas.suur väsimus.

ma juba kirjutasin teile nüüd lisan enda kaebustest. juba palju aastaid tagasi hakkas silmade ees sellised ringid käima ja silmade ees sädeleb on kiskunud mind vasakule poole.vasaku silma ette on tulnud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Küsige nõu perearstilt, kes on teid uurinud ja läbi vaadanud.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

käsi ja jalg surnud

Tere. Minul mure selline, et umbes pool kuud tagasi panin esimest korda tähele, et minu parem käsi ja jalg surid ära. Nüüd on senini, kogu aeg parem käsi ja jalg tuim, õrnalt torgivad ja külmetavad ning ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kirja teel siin selgust ei saa. Tuleks minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Kas haigus neuroloogiline või reumatoloogiline?

Olen juba üle kuu töölt eemal. Esimene nädal olid piinavad valud eriti parema õla piirkonnas nii ees kui seljataga ja eriti valulik oli parem käsivars randme ja küünarnuki vahel. Käisin haigla vastuvõtus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Hulgiliigeste valud viitavad võimalikule reumaatilisele või muule põletikulisele protsessile liigestes. . Soovitan konsultatsiooni reumatoloogi juures.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: