Kasvajaantigeen CA 125 30.11.18 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Käisin viljatusravi arsti saatekirjaga vereanalüüse andmas. Näen tulemustest, et kasvajaantigeen CA 125 on tõusnud 40 U/ml (norm kuni 35 U/ml). Olen väga pabinas, mida see võib tähendada, arstile lähen alles paari nädala pärast. Kas pean nii kaua ootama, olen väga pabinas. Varem on seda testi tehtud samuti, aastaid tagasi, siis oli normis.

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere, ca 125 on eelkõige munasarjade kasvajamarker, kuid ei ole täiesti vähispetsiifiline. See tähendab, et vähest tõusu võivad põhjustada erinevad tegurid- sageli endometrioos, põletik organismis, erinevad ravimid. Nii vähese tõusu pärast ei ole vaja kindlasti muretseda. Munasarja halvaloomulise kasvaja korral on ca 125 väärtused sadades. Seda markerit on soovitav teatud aja pärast korrata ja hinnata muutusi ajas.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Ca-125 näit püsivalt üle normi

Tere!

Mul on aastaid olnud CA - 125 näit normist kõrgem: 40-43, norm alla 30. 2014 aasta juulis opereeriti mul emakas koos emakakaelaga müoomide tõttu avatud operatsioonil. Kaasuvatest haigustest ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 55-aastane

Kõrgenenud Ca 125 võib viidata muudele kroonilistele (maks)probleemidele, adenomüoosile, endometrioosile jpm
CA 125 kasutamist ...

Loe edasi

CA 125 kõrgendatud tulemus ja selle võimalikud põhjused

Tere!

Küsisin juba teie käest müüomi ravimise kohta https://www.kliinik.ee/naistehaigused/id-2/noustamine?question=75021
Tänan teid vastuse eest!

Tahaks veel üks küsimus ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ca-125 tõuseb nii endometrioosi,müoomi,adenomüoosi ja munasarjatsüstide või kasvajate korral.Lühidalt ,haigusseisundite korral kui östrogeenide sisaldus on tõusnud. Teades Teie anamneesi ja seda,et ...

Loe edasi

Alakõhu pakitsus Ja tuim valu

Tere. Olen 30 aastane mittesuitsetav naine. Yks laps (2a10k). Nimelt on Mul viimasel ajal olnud alakohus pakitsus Ja Nagu survetunne, tuim valu. Umbes 1.5 kuud tagasi olid Mul ka vaikseid Nagu torked paremal ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,

olete tubli, et väljendate selgelt oma muret. Vastab tõele, munasarja vähki on raske, isegi võimatu, väga varakult diagnoosida. Ultrahelis ei pruugi mingit leidu olla. Tasuta ...

Loe edasi

Avatud lõikus endometrioosile.

Tere! Pöördun Teie poole suure murega ja soovin väga Teie kui suurte kogemustega günekoloogi nõuannet kuulda. Vabandan juba ette, et meditsiiniliste terminite kasutuses ma kindlasti vääratan, sest mu haridus ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et ole 53-aastane

Tegemist on tõesti üleminekueaga ja ka sellest tulenevate probleemidega, kuid kaasajal saab kõike lahendada säästvate meetoditega.
Loe edasi

CA-125 marker

Millele pöörata tähelepanu ja kas muuta oma eluviisi, et vähendada markeri CA-125 näitu? Kas oleks vaja teha täiendavaid uuringuid teistes elundkondades, et leida selle võimalik põhjus? Kui tihti oleks ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 59-aastane.

Põhihaiguse ja vanuse tõttu langeb immuunsus oluliselt. Munasarja onkomarkeri tõus võib viidata ka muudele haigustele, kuid ...

Loe edasi

munasarjavähk

Tere!
Mulle tehti munasarjavähi markeri test CA125. Vastus oli 69.
Kas on tegemist munasarjavähiga?. Arst kes mind vaginaalselt vaatas, ei näinud midagi kahtlast, ütles, et tegemist on suure ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 41-aastane.

Munasarja onkomarker Ca 125 on tõesti tõusnud, aga see ei tähenda alati, et 100% on tegemist munasarja vähiga, sest see marker ...

Loe edasi

Voolus ja põletik

Tere
Minu vanus 30, varasematel aastatel diagnoositud kahel korral BV, raviks saanud koos partneriga Dalacin ja Arilin. Suvel leitud ka Ureaplasma parvum ja Streptococcus agalactiae. Raviks määratud ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 30-aastane.
Alustame sellest, et voolus on on fertiilses eas füsioloogiline nähtus, nagu ka sülg suus. Voolus kaitseb patogeensete bakterite sissetungi ...

Loe edasi

Näitaja Ca 125

Tervist!
Paluksin Teie abi vereanalüüsi näitaja Ca 125 selgitamisel!
Nimelt on võetud tulem 18,9( paari viimase aasta jooksul), (norm 1,9-16),teises raviasutuses Ca 125-22( norm alla 35). Arvatavasti ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 43-aastane. Normid on erinevates laborites ja erinevate metoodikate puhul erinevad, kuid on alati olnud alla 35 või alla 21. On selge, et ka väike tõus ei ...

Loe edasi

Kasvajamarkeri väärtuse tõus

Tere, hea doktor! Olen 53a.naine, siiani suhteliselt terve olnud, kuid nädal tagasi saadeti mind tegema vereanalüüse (seoses maovaludega,varem olnud haavandid)ja saades vastused kätte, loen ma välja järmist;

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Täna on Teil vist juba naistearstil käidud ja olete maha rahunenud.Rinnanäärme kasvajate diagnoosimine käib ikka kombinatsioonis :palpatoorne leid rinnanäärmes , mammograafia ,ultraheli ja kasvajamarkeri ...

Loe edasi

Tere!

Olen 40 aastane 2 last sünnitanud naine. Pool aastat tagasi opereeriti (lahtine opp)pöördunud ja suur munasarja tsüst koos munajuhaga. Mõlemad munasarjad on alles. Tsüsti proovist ei leitud vähirakke.Kuu ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Teie mure on mõistetav, kuid selles munasarja vesikasvajas, mis eemaldati, ei olnud kindlasti vähki, kui oli tehtud patoloogilis-histoloogiline uuring.
Ca 125 tõuseb mitmete ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi