MAKSATSIRROOS 18.03.21 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Kas selline kompleks ravimite segu nagu Spirix, Omep, Carvedilol on rohkem taastumiseks või raviks eelkõige?
Predinisolon?
Need on mulle kunagi määratud peale haiglas hetkelist olemist.
Perearst kontrollis väidetavalt mul oli aegunud retsepte ja ta uuendas neid.
Sai nüüd oma rumalusest kahel nädalavahetusel(üle aasta pole alkoholi tarvitanud)pisut patustatud.
Vaatasin, et uriin on selline tumedapoolne ja silmamunad pisut kollakad.Otsustasin siis Perearstilt küsida ta uuendas küll retsepte aga kauidas peaks edasi käituma(perearst lähtus mulle tundus nii) vaid eelnevast haigusloost ja sellest mis mulle endokrinoloog oli välja kirjutanud.Muid vagusi pole nahk on loomulikku värvi silmamunad kergelt kollakad.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kui silmamunad on läinud kollaseks, võib see olla tõepoolest märk maksakahjustusest ja alkoholi toksiline toime on üks selle sagedasemaid põhjusi. Täpsemaks diagnoosimiseks oleks vajalik vereproov. Soovitan oma küsimusega tegelikult pöörduda gastroenteroloogi poole, kelle pädevusse kuulub ka maksahaiguste ravi. Endokriinhaigusega siin tegemist ei ole.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

C-hepatiit, maksatsirroos

Tere! Abikaasal avastati krooniline C-hepatiit ning ka juba krooniline maksa-tsirroos. Suurenenud on ka põrn,ning ees ootab põrna eemaldamise
operatsioon.Lugesin Maria Trebeni raamatut " Tervis ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Küsimus valel aadressil! Tahtsite tõenäoliselt esitada selle gastroenteroloogile (mao-soolearstile).

dr. Anu Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: