Huvi 16.11.17 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Kas enne südameoperatsiooni võetakse ka HIV proo?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Oleneb raviasutusest. Põhja Eesti Regionaalhaiglas viidi infektsioonikontrolli komitee ettepanekul sisse kord, et kõiki opereeritavaid haigeid testitakse ka HIV infektsiooni suhtes. Teiste raviasutuste kohta mul andmed kahjuks puuduvad.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

artroos

kaeban juba väga ammust ajast seljavalusid ja nüüd ka juba teist korda tehakse mulle puusaröntgenit kuna lihtsalt ei suuda enam käia normaalselt pea pool aastat ilma tramadolita ja nüüd peale neeruvaagna ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Vaagna ülesvõttega saab selgitada vaid puusaliigeste seisundit - seal on patoloogia täiesti olemas. Radikulopaatia ja kuseteede nakkuse suhtes see uuring informatsiooni ei anna. Arvan, et vajate ortopeedi ...

Loe edasi

Hingamine

Hommikul peale ärkamist on sügavalt sissehingamine häiritud/ebameeldiv ja ajab kõhima. Ajapikku ca 30 min see ebameeldivus kaob nagu poleks midagi olnud. Otseselt valus ei ole aga annab rindkere juurest ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindlastri pole probleem üldkirurgiline. Vajaksite uuringuid. Soovitan pöörduda perearsti vastuvõtule

Loe edasi

Jämesoolevähk

Umbes viimase aasta jooksul olen keskmiselt kuus paaril korral märganud heledat tooni verd väljaheites. Iga kord ei ole see kaasnenud kõhukinnisusega, samuti ei ole märganud hemorroide, kui need just ei ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

27 aastaselt jämesoole vähk on väga haruldane, kuid siiski mitte võimatu. Selle kahtluse ellimineerimiseks oleks vaja teha koloskoopia. Soovitan pöörduda perearstile.

Loe edasi

Kandluu murd

Tere!

Umbes aasta tagasi oli mul kandluu murd ja tundub, et kõik paranes ära aga vahepeal kui teen sporti või seisan palju(tööl), siis hakkab kand õrnalt valutama ja tekib tunne, et peab lonkama ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Igasugune luumurd peale paranemist võib koormuse korral end aastaid tunda anda. Tuleb koormust vähendada, ka füsioteraapia võiks aidata. Soovitan pöörduda ortopeedi vastuvõtule.

Loe edasi

jalalabal valus kõva muna

Tere, juba tükk aega tagasi tekkis vasakul jalalabal valus kohta, aga arvasin, et midagi on jalale kukkunud jäi tähelepanuta. Hõõrusin ikka Liotonit ja muud sellist, andis tunda, aga ei pööranud tähelepanu. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võib olla ganglioni või artriidiga - viimane on tõenäolisem. peaksite pöörduma ortopeedi poole.

Loe edasi

Hemoroidid

Tere, panin ka pildi, küsimus on, et kas tegu hemoroididega, täna nelja kuu jooksul nägin ka paberil esimest korda natuke verd. Valu ega verd ei ole siianaani olnud aga on pidev surumistunne pärakus, selline ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Vähi moodi asi küll välja ei paista. Tegu võib olla nii hemorroidi, kui ka päraku ümruse põletiku ehk paraproktiidiga.Pildi järgi täpsemalt öelda ei oska.

Loe edasi

Melanotsüütneevused

Tere, lasin teha kolme sünnimärgile dermtesti ja sain ühele vastuse, et oleks vaja kirurgiliselt eemaldada ja saata uuringule. Sünnimärk eemaldatud ja uuringu vastus minu digiloos olemas, kuid kirurg pole ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Järeldan,et see diagnoos on pandud histoloogilise uuringu tulemuse alusel (kuna tsiteerite histoloogilist uuringut), siis muretsemiseks põhjust ei näe. Pahaloomulise haiguse diagnoosi kood algab C tähega. ...

Loe edasi

Vigastatud sõrmeküüs

Vigastasin ise oma sõrmeküünt maniküüri tehes küünekääridega küünevalli juurest. Läks kudiagi nii õnnetult, et tõmbasin kogemata küüne osaliselt lahti keset küünt kasvukohast. Väga imelik on see, et küüs ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei kujuta ette, et maniküüri tehes võiks end vigastada selliselt, et kahjustada küüne kasvu. Arvan, et aeg parandab.

Loe edasi

Varbaluu murd

Tere.
Lõin ära suurest varbast järgmise varba. Mõnikond minut hiljem tekkis varba peale suur muna ( selle koha peale, kus varvas murdub) ja kogu varvas turses. Liigutada ei saa. Käia ega toetada ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma röntgenfilmita pole luumurdu võimalik kinnitada ega eitada. Varbaluu murruga reeglina midagi aktiivset tegema ei pea. Tuleb maksimaalselt rahu anda

Loe edasi

Hüppeliugese vigastus

Tere,kuidas peaksin sellise vigastusega edaspidi toimima,juhtus kolm nädalat tagasi jalg ikka paistes ja valutab(korduv vigastus 3kuud tagasi oli sama jama)kas peaksin ortopeedi juurde pöörduma. Ettetänades ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindlasti peaksite pöörduma ortopeedi poole. Minimaalne tegevus oleks ortoosi kandmine, võib olla peaks ka mõneks ajaks kipsi panema. Üldkirurgina pole selles küsimuses päris pädev.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: