Huvi 16.11.17 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Kas enne südameoperatsiooni võetakse ka HIV proo?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Oleneb raviasutusest. Põhja Eesti Regionaalhaiglas viidi infektsioonikontrolli komitee ettepanekul sisse kord, et kõiki opereeritavaid haigeid testitakse ka HIV infektsiooni suhtes. Teiste raviasutuste kohta mul andmed kahjuks puuduvad.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Sisse kasvanud varbaküüs

Tere. 11 aastasel tütrel on juba 1, 5 aastat tõsine probleem sisse kasvanud varbaküüned. Käisime viimati kirurgi juures ja analüüsi tulemusel ravisime antibiootikumidega stafülokokki. Kirurg ütles ise, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Soovitan Teil pöörduda Regionaalhaigla kõrval olevasse Tallinna Kliinilisse Lastehaiglasse, kus kirurgid tegelevad selliste probleemidega lastel.

Loe edasi

Sabakont katki

Tere! Olen sportlane ja kukkusin aasta tagasi 2m kõrgusest. Röntgen näitas et sabakont on katki. Siiamani valutab ja vahepeal valutab, nii et sisse hingata on raske. Ma tunnen, et midagi on valesti. Kelle ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Aastaga peaks luumurd juba paranenud olema. Peaksite pöörduma ortopeedi poole.

Loe edasi

Kõhuseina song!

Tere!Ca 1,5 aastat tagasi oli op kõhuseina song suur.Paikutati see võrk.Tänaseks päevaks umbes ehk kuu ja natuke enam.Annab see koht tunda torgib on valulik ebamugav.Uuesti otseselt muna veel pole üles ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Valud operatsioonipiirkonnas ei tähenda ilmtingimata songa retsidiivi. Võrgu (võõrkeha!) ümber moodustub arm, mis ajaga hakkab kootuma ja ka see võib põhjustada valu.
Kõige otstarbekam oleks pöörduda ...

Loe edasi

Kurk paistes ja valus

Tere.
Nimelt mul opereeriti 4 aastat tagasi kurgumandlid ära.
Nüüd nädal aega tagasi hakkas kurk valutama ja oleks justkui paistes. Neelata ei saa( süüa ja juua praktiliselt võimatu).

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui tonsillid/kurgumandlid on eemaldatud, ei välista see neelupõletiku tekkimist. Kui kurgumandlid on eemaldatud, siis nad tagasi kasvada ei tohiks v.a. juhul, kui eemaldamine pole olnud täielik. Soovitan ...

Loe edasi

Valged tükid päraku ümber

Mis see olla võiks ? Sügeleb ka ja veits kipitab.
Neid valgeid munasid on päris mitu tükki ja üks täitsa tippendab ja valmistab ebamugavust.
Mis arsti poole pean pöörduma ?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võiks olla papiloomidega. Pöörduma peaksite üldkirurgi vastuvõtule.

Loe edasi

Soolesopistus

Tere. Minu mees sattus mõned aastad tagasi haiglasse kõhuvaludega, kus avastati tal põletikuline soolesopistus. See sai ravitud rohtudega ja operatsiooni ei tehtud. Kirurg luges sõnad peale, et kui järgmine ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kahjuks pole võimalik öelda, kas Teie abikaasa valud on seotud soolesopistustega või on selle taga midagi muud. Kui kõik uuringud on tehtud ja midagi muud pole leitud, siis võib väita, et see võibki olla ...

Loe edasi

Muhk sääreluul

Tere, 10aastane poiss lõi sääreluu vastu voodi äärt, tekkis suur muhk, nüüd nädal möödas, ikka hell ja muhk üleval, imelik on see, et pole väga sinine, võrreldes kui suur see oli. Kui kaua see peaks paranema? ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu peaks olema verevalumiga, mis on sügavamal ja mitte naha all - vastasel korral oleks nahavärvi muutus näha. Ei usu, et traumapunkti pöördumine oleks midagi muutnud. Nüüd võiks teha soojusprotseduure ...

Loe edasi

Mis see on.

Olen teinud KT kaelast. Mida tähendab fossa piriformis ja ventriculus laryngis on laienenud-võib kaasuda kõripareesiga.Hääl on vahest nagu tõrrepõhjast tulev,just hommikul.Saialille teed juues ei saanud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie poolt küsitud sõnad tähistavad anatoomilise struktuure ja piirkondi. Soovitan vaadata anatoomia atlasest, sest kirjelduse järgi asi vaevalt, et selgemaks saab. Kui KT on leidnud kilpnäärme kasvaja, ...

Loe edasi

Rõhuv tunne vasakul kõhu poolel.

Tere. Probleem hakkas kuu tagasi kus tõstsin raskusi natukene(kolimine oli) ja hakkas vasakul poolel kõhus rõhuv tunne nagu midagi suruks. Kummardades on tunda nagu oleks kõht väga täis aga isegi siìs ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõik Teie poolt loetletud variandid, seal hulgas ka song, on võimalikud. Soovitan vältida tegevusi, mis valu põhjustavad. Täpsemalt saaks öelda peale läbivaatust ja uuringuid.

Loe edasi

Luumurd

Lõin varba nii ära, et on lilla ja väga paistes, toetada pole jalale võimalik

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kas tegu on luumurru või lihtsalt põrutusega, näitab rö-pilt. Soovitan pöörduda EMO-sse.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: