Valutavad põlved! 15.09.22 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere. Olen pikalt kodus olnud samas liigun palju (kõnnin ja sõidan jalgrattaga). Eelnev töö oli istuv aastaid! Hetkel otsustasin lapse kõrvalt võtta esialgu osalise tööajaga töö korra nädalas! Trepikoja koristamine! Kokku astun astmeid 60-90 korda ja tagasi tagurpidi harjaga! Olin ka kükikil asendis ! Mida tavaliselt ei tee! Ise elan esimesel korrusel! Maja viiekordne! Peale esimest korda 5 päeva olid lihased haiged, eriti ülemised sääred! Mingil määral ka põlved! Nüüd peale teist korda , see lihasvalu polegi enam nii suur! Ainult tagumik oli valus, mis nüüdseks möödunud! Aga murekoht on põlved! Valutavad, eriti vasak seal pool lõi ka vahest taha põlve õndlasse valu! Vahest kõndides tunne, nagu põlv (põlved oleks paigast ära, nagu käib kraks) ...See naksumine ja kraksumine on mul tegelikult igalpool juba eelnevalt! Eriti talvel külmaga...Aga praegugi on kuulda õla ja puusa nakse. Nüüd küsimus sellinne! Kui ohtlik see töö võib põlvedele olla? Ma nüüd ei tea kas see tekkinud kükitamisest v trepikõnnist v mõlemad kokku! Püüan see nädal kükitamist vältida! Siis on näha!!!Muidu vasakus põlves hooti terav valu. Samas on ka plussid. Olen kaalust alla võtnud 6 kilo ja kui katsuda põlvi nii öelda ümbrust on nad tugevad! Ennem katsudes olid mul põlved suht nõrgad ikka! Samas nagu treenin ennast tugevaks aga siiski tekib põlvevalu! Saan aru ka, et see mulle suur ülekoormus oli. Ma pole ju niimoodi ennem töötanud! Kas on võimalik , et keha harjub ära ja põlved! V on ikkagi võimalus , et mul põvedes artroos, atriit? Kui pika ajaga keha harjub? Järgmine kord on kolmas kord alles! Millal ma peaks mõtlema sellele, et põlved siiski korrast ära ja minema arstile? Kas trepikõnd koormab põlvi väga? Kükitamist saan vältida!!!! Mis te arvate sellest asjast? Kas see töö teeb pigem mu kehale head v halba? Kas jääda, edasi proovida? Või pigem lahkuda sellelt töölt? Aitäh!

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Artroos ei teki üleöö. Teie vaevus on ikka seotud tavatu koormuse ja sundasendiga. Raksumine ainsa sümptomina ei ole kuigi oluline.
Mõõdukas koormus, venitusharjutused, teiste lihasgruppide ja asendite kasutamine.
Kui efekt puudub, siis perearst.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

EKG

Aasta tagasi on diagnoositud kodade virvendus.Võtan ravimeid Metoprolol ja Xarelto.Kuna viimasel ajal on südame vahelööke palju olnud siis sai hiljuti ka EKG tehtud.EKG on lisatud.Küsimus oleks kas EKG ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
See kardiogramm on täiesti korras. Süda lööb õiges rütmis, ei ole vahelööke, ei ole näha varasemat infarkti.
Koostöö oma arstidega !

Head tervist soovides,
Madis ...

Loe edasi

Kompuutertomograafia

Tere,

Kas te oskate palun mulle tõlgendada, mida täpselt tähendab: Sakraalsel olulise nihketa fraktuur S5 tasemel ja Os coccyx sublukatsioon Co 2 tasemel dorsaalsele. Muus osas luulised struktuuris ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Paistab olema jah õndralüli murd. See on valus ja tüütu, raviks on reziim, külili lamamine, istumine rõngaspadjal jm, valuravi. Seda piirkonda ei saa kipsi panna. Varuge kannatust 1-2 kuuks.
Loe edasi

Madal hemoglobiin

Tere! Pojal on olnud juba aastaid tagasi madal hemoglobiini tase. Lasi teha vereanalüüsid, seekord olid tulemused sellised. Olen tänulik, kui saate anda seletust tulemuste kohta, mis ei olnud normi piires. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Hgb 122 on veidi madal, kuid kaugetlki mitte ohtlik. Alkoholi liigtarbimisel kipub normaalne söömine jääma tahaplaanile. Alkoholiprobleemiga tegelemine, siis kõik muu läheb ise korda.

Loe edasi

Kurgumandli residuaalkude

Tere,

Ma ütlen kohe ausalt ära, et ma pole vist elu jooksul ka nii koledasti haige olnud, kui nüüd viimased kuud.
Alustan algusest.
2013 eemaldati kurgumandlid. Mõnda aega hiljem ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Olete ju elanud 9 aastat slle mandli tükikesega. Ehk on nüüd põletik välja ravitud. Kui vaevused püsivad, siis soovitan pöörduda uuesti arsti vastuvõtule, probleemi täpsustamine, läbivaatus, ...

Loe edasi

Vasakul südame piirkonnas valud

Juba nädal aega tunnen südame piirkonnas ühesugust tuima valu, see ei tule pingutusest. Öösel ei tunne, aga kohe hommikul hakkab peale. Püüan ära unustada, aga koguaeg on tunda. Kogu vasak pool on kuidagi ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Soovitan pöörduda arsti vastuvõtule, probleemi täpsustamine, läbivaatus, uuringud ja põhjendatud käsitlus.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Raua liigtarbimine

Tere
Millised on raua liigtarbimise sümptomid? Augustis tehti perearsti poolt vereproov, soovitati rauda ja B12 lisaks tarbida. Mingi hetk tekkis vastik higihais, varem pole sellise probleemida muret ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
RAvimid võivad sellist probleemi tõepoolest põhjustada. Kuna ma ei tea mingeid analüüside tulemusi ei saa ma midagi konkreetset soovitada.
Soovitan pöörduda arsti vastuvõtule, probleemi ...

Loe edasi

Hommikune vererõhk

Hommkikuti ärkamise järel on diastoolne vererõhk 160-170, päeva peale see langeb 120-130 peale, isegi vahetult pärasat 5.ndale korrusele jalgsi tõusmist. Problemm mul eesnäärmegaqöösel sage urineerimine ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ilmselt mõtete ikka süstoolset ehk ülemist vererõhku.
Oletan, et hommikuse vererõhu põhjus on seotud halva ööunega, selle põhjuseks eesnäärme haigus. 4 x öö jooksul tõusta on ikka liig, ...

Loe edasi

Maksa suurenemine

Millest tuleneb maksa suurenemine?Vereanalüüsid on korras, maksanäitajad normis. Ultrahelis diagnoositi maksa suurenemine.
Olen tarbinud aasta aega antidepressante. Ja on ka olnud varasemalt väga ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Maks nüüd ülemäära suur ka ei ole. Kui kõik analüüsid korras, siis lihtsalt jälgimine, uus uuring nt 3 kuu pärast.
Ravimitest ei pea loobuma. Need on määratud ikka selleks, et Teid ravida. ...

Loe edasi

Villid suus?

Kas oskate öelda millest sellised villid võivad suhu tulla? 2 päeva oli kobar ville ja siis lõhkesid.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Põhjuseid on palju. Soovitan pöörduda arsti vastuvõtule, probleemi täpsustamine, läbivaatus, uuringud ja põhjendatud käsitlus.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Koljuluu Ülemised kaared (Superciliary arches) valutavad

Trauma tagajärjel on mõnikord otsaesised kaared valutavad ja on suuremaks kasvanud!? . Nagu keegi seestpoost rõhub. Et sellinne eendumine on kergelt toimunud, ennem need otsmiku kaared ei olnud nii nähtavad ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ei saa midagi kindlat ütelda. Võimalik, et tegemist on normaalse muutusega, selles vanuses hakkab tekkima kulmude vahele selline püstine nahakurd. Soovitan pöörduda arsti vastuvõtule, probleemi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: