Kõrvade lopputamine ja minestamine 15.08.17 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere
Olen käinud viimase 1,5 aasta juures kõrvaarsti juures, seoses sellega et üks kõrv kipub krõbisema kui neelan, alati on vaigukork ees olnud ning on vajadus olnud loputada. Kõrvakile on korras olnud.
Kuid iga kord kui mul kõrva on loputatud on umbes 3-5 minutit peale seda loputamist süda pahaks läinud ja minestamise tunne tulnud. Mingit hirmu loputamise ees pole ja see südame pahaks minemine on kuidagi kontrollimatu. Kahel korral olen toolis ära minestanud ühel korral sain õige aegselt vatti tüki ammoniaagiga kätte.

Minu küsimus on miks see nii juhtub kas on võimaliku seletust ? Saan aru küll, et vee surve kõrva võib stimuleerida tasakaalu elundit, aga kas selle taga võib peituda ka mingeid muid asju haigusi mida peaks kontrollima või lähemalt uurima või peaks sellesse lihtsalt kergekäeliselt suhtuma.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
See on üsna sage reaktsioon, nimetatakse seda kalooriliseks efektiks. Tekib eriti siis kui loputusvesi on liiga külm või kuum. Põhjuseks ongi tasakaaluelundi ühepoolne ärritus. Kogu keha tasakaalusüsteemis tekib häireolukord, see avaldub tasakaaluhäire, peapöörituse, iivelduse ja kukkumisega. Üks koledam vaatepilt mis arstitudengitele 1988-1989 a näidati oli see kui füsioloogia assistent purustas naaskliga merisea sisekõrva. Vaene loom kriiskas valust üle uue anatoomikumi ja pöörles rattana mööda ruumi. Loodan, et midagi sellist tänapäeval ei tehta. Ausalt öelda, vähemalt minul tekkis inetu tahtmine lugupeetud assistendile endale virutada naaskel kõrva, seda keerutada ja vaadata, mis juhtub.
Mida soovitada. Hoolikas veetemperatuuri timmimine Teile sobivaks. Teie poolt paar päeva enne loputust kehasooja toiduõli tilgutamine kõrva, see pehmendab vaiku. Loputuse asemel võiks kaaluda vaakumimemist. Võimalik oleks ka Xylocain 10% spreiga kuulmekäigu-kile tuimestamine.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Sügelus

Tere,

Valmistab muret viimased nädal + tekkinud tugev sügelus kandadel , pärakus ( ma ei tea kas otseselt sügelus aga mingi häiriv protsess / kipitus , midagi mida varem elus ei ole olnud ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kandidoos võib teoreetiliselt küll anda sügelevat löövet jalataldadel, peopesades ja päraku ümber, kuid põhjusi võib olla ka muid . Kindla vastuse, kas tegu on kandidoosiga või mõne muu nahahaigusega ...

Loe edasi

Reflukshaigus ja rasedus

Tere
Lgp. Dokotor!
Mõni aeg tagasi kirjutasin teile seoses mao probleemidega. 2015 a diagnoositi mul kaebuste ja gastroskoopia põhjal ösofagiidita tagasivooluhaigus.Tegin aegajalt omeprasooli ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse eest. Kui kuidagi ei saa, siis ohutuks vahendiks on Almagel või sellesarnane toode. See on mikstuur, mis moodustab mao ja söögitoru peale kaitsva kihi ja happeliiast tingitud ...

Loe edasi

Punane osa väljaheites

Tere,

Probleem siis järgmine. Olen ärevushäiretega vaevlemas ning kuna vanaisa haigestus pärasoolevähki hakkasin haigust kartma ja sümptomeid otsima internetist. Käisime ka kiirkorras EMOS ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Olen veendunud, et Teie kehalise tervisega on kõik korras. Kardetud haigus Teie vanuses ei ole võimalik. Toit muidugi mõjutab väljaheite kuju ja värvust. Kui väljaheide sisaldaks verd, ei ...

Loe edasi

Kõht tihti lahti, valud, ebatavaline lõhn

Hetkel seis selline, kõht on tihti lahti, värvus rohekas, vasakus küljes on pidev kummaline tunne, kõige paremini oskan seda seletada nii, et kleepige endale teip vasakule kõhuküljele ja käige ringi. Ta ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kirjeldatu põhjal arvan, et oleks vaja teha täendavaid uuringuid, et uurida magu ja soolestikku. Seda saab teha läbi gastroenteroloogi konsultatsiooni. Ravikindlustussüsteemis on gastroenteroloogi ...

Loe edasi

Kõhuga ikka jama

Tere!

Kirjutasin teile ka varem, kuid sooviksin uuesti nõu küsida. Nimelt kurtsin muret, et viimase 3 kuu jooksul on väljaheide läinud pehmemaks, alguses on ikka korrektse kujuga kuid lõpp ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Suure tõenäosusega on antud juhul abi ärevushäire ravist. Venlafaxin on ärevuse puhul hea ravim, aga paraku võtab raviefekti saabumine paar nädalat aega ja ravi algul võib ärevus pigem süveneda, ...

Loe edasi

ohatis

Tere! Jala reitel,eriti sisekülgedel lamedad mullid hallikas valged,lõhkevad(pingutuse tagajärjel) siis on sellised loigud suuremad ja keskel punane täpp, mis lainetavad naha all ja siis paljunevad ja ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse eest. Kirjeldate nahalöövet, mis ei ole päris iseloomulik ohatisele, täpsemalt vöötohatisele. Kirjutatud ravimid peaksid leevendama närvikahjustusest tingitud valu. Arvan, et ...

Loe edasi

Kõhuhädad

Tere!

Uurin siit abi, kuna olen väga suur ülemõtleja ja torman iga asjaga arstile, siis leidsin õnneks teie infolehe, et ei peaks ennast hulluks muretsema.

Nimelt olen märganud ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!

Väljaheite värvus ja kontsistents sõltuvad söödud toidust. Kui olete muutnud toitumist, siis selle tõttu on muutunud ka Teie väljaheite kontsistents. Rohke puu-ja köögiviljade tarbimine ...

Loe edasi

Nina.

tere. ma ei teagi millise arsti käest küsida, aga ehk saan kuidagi siit küsida. Mul pole nohu, ega midagi ma pole haige. aga mu ninas on kärnad , ja see on nii ebameeldiv, nina pole ka kuidagi katki seest ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse eest. Julgen arvata, nagu Teiegi, et tõsist haigust ei ole. Olen kogenud, et selline vaevus tekib usina ninakarvade eemaldamise tagajärjel. Noorele naisele need ei pruugi meeldida ...

Loe edasi

Sügelus

Tere. Nädala aega juba olnud sellinne sügelus kaelal ja küünarvartel. Vahel ka seljal. Tagasi pole tõmbunud. Mõni päev on asi hullem mõni päev parem. Alguse said need kaelast. Oskate öelda mille tegu?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vaevuste esinemise aeg on lühike. Kahtlustan ülitundlikust mõne pesupulbri või pesuaine suhtes. Puudub lööve, see oleks juba viide teistele haigustele. Julgen soovitada prooviraviks käsimüügi ...

Loe edasi

Tere

Tere.

Sain ilmselt toidu mürgituse ( Tais ). Kas oskate soovitada mis peaksin ostma et kiirelt tervis tagasi tuleks.
Kõhu probleem ja nõrkus ja ilmselt ka üle 40 palavik.
Apteegis ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Aasiasse reisides on suur tõenäosus saada reisijate kõhulahtisus . Tavaliselt on haigus iseparanev ja möödub 4-6 päeva jooksul. Haigust võivad põhjustada nii bakterid, viirused kui ka parasiidid. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: