Kõrvade lopputamine ja minestamine 15.08.17 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere
Olen käinud viimase 1,5 aasta juures kõrvaarsti juures, seoses sellega et üks kõrv kipub krõbisema kui neelan, alati on vaigukork ees olnud ning on vajadus olnud loputada. Kõrvakile on korras olnud.
Kuid iga kord kui mul kõrva on loputatud on umbes 3-5 minutit peale seda loputamist süda pahaks läinud ja minestamise tunne tulnud. Mingit hirmu loputamise ees pole ja see südame pahaks minemine on kuidagi kontrollimatu. Kahel korral olen toolis ära minestanud ühel korral sain õige aegselt vatti tüki ammoniaagiga kätte.

Minu küsimus on miks see nii juhtub kas on võimaliku seletust ? Saan aru küll, et vee surve kõrva võib stimuleerida tasakaalu elundit, aga kas selle taga võib peituda ka mingeid muid asju haigusi mida peaks kontrollima või lähemalt uurima või peaks sellesse lihtsalt kergekäeliselt suhtuma.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
See on üsna sage reaktsioon, nimetatakse seda kalooriliseks efektiks. Tekib eriti siis kui loputusvesi on liiga külm või kuum. Põhjuseks ongi tasakaaluelundi ühepoolne ärritus. Kogu keha tasakaalusüsteemis tekib häireolukord, see avaldub tasakaaluhäire, peapöörituse, iivelduse ja kukkumisega. Üks koledam vaatepilt mis arstitudengitele 1988-1989 a näidati oli see kui füsioloogia assistent purustas naaskliga merisea sisekõrva. Vaene loom kriiskas valust üle uue anatoomikumi ja pöörles rattana mööda ruumi. Loodan, et midagi sellist tänapäeval ei tehta. Ausalt öelda, vähemalt minul tekkis inetu tahtmine lugupeetud assistendile endale virutada naaskel kõrva, seda keerutada ja vaadata, mis juhtub.
Mida soovitada. Hoolikas veetemperatuuri timmimine Teile sobivaks. Teie poolt paar päeva enne loputust kehasooja toiduõli tilgutamine kõrva, see pehmendab vaiku. Loputuse asemel võiks kaaluda vaakumimemist. Võimalik oleks ka Xylocain 10% spreiga kuulmekäigu-kile tuimestamine.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Parasiidid

Tere.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Mure sinusiidiga pärast hamba eemaldamist

Tere,


Aprilli lõpus eemaldati mul parempoolne esimene ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Linaluuuss ehk naaskelsaba.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi

Kas põhjust nahaarsti vastuvõtuks

Tere


Mõlema suure varba küünel on must plekk ning ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Vererõhk erinevatelt kätelt mõõtes

Tere!
Küsimus vererõhu kohta.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Hellicobakter


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Pea käib ringi

Tere,

Nimelt, käib mul pea ringi kui ma hommikul ärgates ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tere

Loe edasi

Kopsuröntgeni vastus

Ma sain röntgenist vastused ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
Perearst

Loe edasi

Tromboos kopsudes


Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!


Loe edasi

Kõrge vererõhk.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: