Kaela kangus ja valu 17.06.19 / Peavalu

Külastaja küsib:

Kirjeldus: Kaelalordoos on tavapärane, lülikehad on ühel joonel, vahemikud on suhteliselt ühtlased, olulise ahenemiseta. C4/5 diski vasakpoolne paramediaanne väiksem ekstrusioon. C6/7 diski vähene difuusne protrusioon. Spinaalkanal märkimisväärselt ahenenud ei ole. C6-7 neuraalkanalid kergelt kitsamad. Seljaaju ii. C3 lülikehas vasemal rasvsupressiooniga rexhiimis kogu lülikeha kõrgust haarav tsentraalselt madala signaaliga, perifeerselt kõrgema signaaliga piirdunud kolle, KT-s 3mm lüütiline lesioon, T2-s kõrgema signaaliga, atüüpiline hemangioom? Korteksi destruktsiooni ei tähelda. Soovitav 3-6 kuu möödudes dünaamiline uuring.Palun selgitage MRT vastust

Arst vastas:

Mark Braschinsky

dr Mark Braschinsky

Neuroloog

Tere,
diagnoosi püstitamiseks peab arst hindama objektiivset leidu, s.h. kas esineb neuroloogilisi kahjustussündroome vms. Radioloogiliste uuringute hindamise juures me mitte ainult toetame radioloogi kirjeldusel, vaid vaatame pilte ise ka, mis eeldab isikuandmete olemasolu ja patsiendi reaalset konsulteerimist. Antud kirjeldusele järgnenud soovitus korrata uuring võib olla igati asjakohane - enamasti sellised muutused on healoomulised ega oma seost ei kliiniliselt esinevate kaebuste ega mingi tõsisema haiguyse tunnuseks. Kuna Teil on juba alustatud koostöö neuroloogiga, siis usun, et muretsemiseks pole põhjust, tuleb tema selgitusi ja soovitusi arvesse võtta.
Lugupidamisega
M. Braschinsky

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Peavalud

Tere!

Muret teeb esmajoones kael. Viimased pool aastat on kael praktiliselt igal hommikul valus ja vahel ka valutab, öösel on raske sobivat asendit leida ja pean pidevalt keerama, kuna kael ...

Vastas dr Sulev Haldre

Tere,
arvestades eriti soojendava salviga määrimise tõhusust arvan, et oluline osa kaelavalu tekkes on nö lihaspingel. Õlavöötme pinge põhjustab sageli kirjeldatud nähtusid. Valuvaigistite kasutamine ...

Loe edasi

Migreen

Tere!

Olen olnud varasemalt hädas pingepeavaludega, kuna aga tean millest need tekivad siis olen õppinud nendega olema ja leevendust leidma, ära nad ei kao, need kestavad nii 3-4 päeva kuni ...

Vastas dr Sulev Haldre

Tere,
Nende varasemate peavalude kohta arvan, et mitmed tunnused on omased migreenipeavaludele.
Uued valud peale operatsiooni - võimalik, et osalt tingitud narkoosiainetest. Pigem arvan aga, ...

Loe edasi

Küsimus

kui hommikul ülestõustes pea valutab, kas see võib olla ka kaela radikuliidist, olen eluaegne raamatupidaja olnud.

Vastas dr Sulev Haldre

see valu võib olla \\\\\\\\\\\\\\\"kaela radikuliidist\\\\\\\\\\\\\\\". Jutumärgid on selleks, et enamasti ei ole tegemist kaela valude korral kaelaosa närvijuurte ärritusega.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi