HPV DNA 13.06.18 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

здравствуйтею Делала медикаментозный аборт. взяли анализы. HVP DNA -positiivne , tüüp 51. означает ли это что у меня рак шейки матки, 1,5 года назад делали только РАР тест был в порядке, остальные анализы так же в порядке

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane

Saan aru, et HPV positiivne kõrge riski tüüp 51 on leitud juhuleiuna. 35-aastasdelt pidite tegema PAP sõeluuringu. Kas olete vaktsineeritud HPV vastu? Kui ei, siis pole kunagi hilja. Patsientide jälgimine toimub Eesti Naistearstide Seltsi ravijuhendi järgi.
Soovitan saata minu töömeilile glitter@naistearst.ee oma isikukoodi ja mob tel nr, siis saan tutvuda digiloos olevate uuringute vastustega, soovitan tulla vastuvõtule nõustamiseks.

Galina Litter naistearst.ee
Pirita Naistearstid

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Põletik

Kas emakakaelapõletik võib anda põiepõletiku tunnuseid? Kogu aeg on pissihäda (öösel käin WCs 4-5 korda), uriini kogus on väike ja urineerimine pole valus. Tunnen ka alakõhus aeg-ajalt survet või pakitsust, ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, emakaela põletik võib anda põletikku ka põiele. Täpsustamseks vajalikud ka analüüsid suguhaigustele. Pesemata käed või külmetus võivad põhjustada ka põletiku ,kuid eelkõige võiks mõelda sugulisel ...

Loe edasi

HPV vastu vaktsiineerimine, kui HPV positiivne

tere,
Kuu aja pärast on kolposkoopia.
Küsimus, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Raske emakakaeladüsplaasia

Tere!
Pärast pap-testi, kolposkoopiat ning emakakaela konisatsiooni sain ma diagnoosiks - dysplasia; squamosa intraepithelialis (high grade). Kuna hetkel midagi enamat teha ei saa, siis arst kutsus ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 29-aastane.
Kõik on teostatud õigesti, tegemist oli nn "vähieelse seisundiga", kõrge astme emaka kaela düsplaasiaga, kõrge astme muutustega.
Loe edasi

Düsplaasia CIN I ja äge krooniline tservitsiit (dysplasia epithelii levis CIN I ja cervitas chronica activa).

Tere

Olen 29.a sünnitamata naine, aborte pole teinud, suguhaigusi ei ole olnud. Ei suitseta ning ei joo. Krooniline düsmenorröa alates 15.a aastast. Olen kasutanud Logesti 5 aastat (2001-2006). ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kontaktverejooksude põhjuseks on kõige sagedamini emakakaela põletik ja düsplaasia. Ravitaktika sõltub põhjusest. Põhjuse väljaselgitamiseks on vajalik teha testid (PCR) emakakaelast sugulisel ...

Loe edasi

PAP-test ja kolposkoopia

Tere!
Mure siis selline ja suur. Tehti aasta alguses PAP-test ja see polnud korras. Saadeti edasi kolposkoopiasse. Arst, kes seda tegi ütles et tema ei näe düsplaasiat ja lihtsalt põletik. Sellega ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
PAP analüüsis hinnatakse emakakaela rakke ja HSIL / CIN2 tähendab mõõdukat emakakaela düsplaasiat. Eristatakse 3 düsplaasia astet: kerge, mõõdukas ja raske düsplaasia (vastavalt CIN1, CIN2, ...

Loe edasi

mure

Tere.
IVF mai 2007, sünnitasin veeb. 2008, mai 2009 õnnestus aga ise rasestuda. Rasedus siiski katkes 12 näd, tehti erakorraline abort 23.juuli (loote vanus 8näd.) Kuna juunis avastati raske emakakaeladüsplaasia, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Kahjuks unustasite kirjutada tähtsaima, oma VANUSE.

Emaka kaelalt on eemaldatud küllaltki suur osa.
Patoloogia on emaka kaela kanalis, kus paikneb silinderepiteel, ...

Loe edasi

PAP analüüs


Tere,
Olen 32 aastane naine.Mul selline mure,et käisin analüüse andmas ja selgus HPV 3 B mida see tähendab?Küsisin arstilt,aga vastust ei tulnud.Kui tõsine see tegelikult on?Saadeti nüüd ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! HPV tähendab ,et inimese papilloomviiruse DNA test oli positiivne.3b näitab genotüüpi.See ei ole kõrge kantserogeense riskiga,aga kolposkopeerimist ja sihtbiopsiat nõuab siiski.Tegeliku diagnoosi ...

Loe edasi

pap test ja kolposkoopia

Tere

Mulle tehti aasta alguses pap test ja testid suguhaiguste suhtes, kuna polnud ammu kontrollis käinud. Leiti trihomoonase nakkus. See raviti välja ja kontrolltest (DNA test) oli negativne. ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! PAP testiga saab avastada rakumuutusi,mis võivad viia emakakaelavähi tekkeni.Peamist osa emakakaelavähi tekkes mängib inimese papilloomviirus (HPV ).Normaalne vastus on PAP I.PAP II vastuse korral ...

Loe edasi

PAP-analüüs

Olen 37 a.naine.Kevadel näitas PAP-anal. nõrka lameepiteeli atüüpiat(LSIL).Kolme kuu pärast kordusanalüüs oli korras.Aga nüüd,sügisel,jälle sama diagnoos!
Papilloomviiruse test oli korras.
Arst ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud 37 a. Naine!
Kõik naistearstid järgivad Eesti Naistearstide Seltsi ravijuhendit, millega saate tutvuda:
http://www.ens.ee/emakakael2_frames.htm

6. JÄLGIMISTAKTIKA LSIL ...

Loe edasi

testi usaldusväärsus

Kas tupest võetud prooviga saab 100% kindlalt HPV-d diagnoosida? Nimelt minu proov osutus selle suhtes negatiivseks, aga mehel ilmusid paar aastat tagasi kondüloomid ja nüüd ravib neid. Kummalgi pole 10 ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
1. HPV analüüs on kallis, 272.-. Seetõttu, jm. teistel põhjusel tuleks analüüsi võtta õigesti: emakakaela kanalist spetsiaalse komplektiga DNA uuringuks.
2. Mitte kõik partnerid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi