Pitsitus pärast urineerimist (uus klamüdioos). 29.12.17 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere Dr. Ülle Kadastik!

Minu nimi on M... A... ning ma pöördun Teie poole järgmise murega. Nimelt on mul juba mõnda aega pärast urineerimist olnud selline tunne (praeguseks hetkeks juba umbes 6 päeva), et sooviksin uuesti vetsu minna, kuid vajadust selleks kindlasti pole. Samas see tunne pole väga jõuline, nagu on see põiepõletiku korral. Kuna eelnevalt on mul olnud mõned korrad ka põiepõletik, siis on mul võrdlusmoment olemas, et see olukord on veidike teistsugusem. Mainiksin ära ka selle, et sügise alguses avastas mu praegune naistearst Anu Vatter mul nõrgakujulise klamüdioosi ning koheselt kirjutas ta mulle (samuti mu partnerile) välja antibiootikumid, et haigusest vabaneda. Samuti väljendus see haigus alguses sarnaselt - kogu aeg oli selline pitsitav tunna põies. Alguses ma arvasingi, et mul on nõrk põiepõletik ja selle ravimiseks ma võtsin Urinal Akutit ning tegin endale kõiksuguseid põieteesid. Ühtäkki ma sain aru, et põiepõletik ei ole selle kõige allikaks, kuna olukord ei muutunud ei paremaks ega ka halvemaks. Seejärel ma pöördusingi naistearsti juurde, et leitaks lahendus probleemile, milleks siis osutuski klamüüdia. Samas mainiksin ma ära ka selle, et siis kui ma naistearsti vastuvõtule pöördusin selle murega, siis mul polnud enam mõned päevad olnud sellist pitsitustunnet ning pärast seda oli ka enestunne põies väga hea (kuni siis praeguse olukorrani). Kuid vaatamata sellele, avastati ikkagi minu kehast bakter, mis tekkitas klamüdioosi.

Igatahes on praguseks hetkeks mul nende antibiootikumide võtmisest möödas 1 kuu ja 7 päeva. Tegelikult oleks ma pidanud minema järeltestile sellel nädalal, kuid kahjuks see kliinik, mida ma külastan on kuni 8. jaanuarini puhkusel ning seepärast ma otsustasingi oma murega pöörduda Teie juurde. Ma tean, et Te ei saa anda mulle mingeid kindlaid vastuseid, mis selle kõige taga praegu võib olla - mitte välja ravitud klamüüdia või siis midagi muud. Samas ma loodan, et äkki oskate Te suunata, mida kasutada, et olukorda leevendada. Samuti oskate Te äkki soovitada mõnda pädevat arsti, kelle poole pöörduda? Ma eeldan, et Teil on vastuvõtuajad pikalt täis broneeritud.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere. Suure tõenäosusega on probleem ikkagi tingitud klamüüdiast. Sageli mikroob põhjustabki ebamääraseid põiehäireid kuni tugevate kõhuvaludeni välja. Hea, et saite ravi koos partneriga, kindlasti peaksite tegema kordustesti. Võimalik, et kas antud ravi ei aidanud näiteks mehele ja saite uue nakkuse või vastupidi kui mehel ka probleemid. Soovitan ka kindlasti mehele analüüsivõtmist, seda saab ta teha meestearsti juures. Seni jooge põieteesid , antibiootikume ma niisama siiski ei soovita võtta. Tuppe pange mikrofloorat tugevdavat preparaati(käsimüük) nt Vagisani. Kui soovite Tartu günekoloogi juurde, siis ikkagi peate kirja panema, olemas on ka erakliinikud. Esialgu tehke kordusanalüüs oma elukohas. DRKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Verine voolus

Tere!

Mure järgmine: olen kasutanud Jeanine pille juba pea pool aastat. Tänaseni oli kõik korras, ei olnud ei määrimist ega miskit imelikku. Kuid nüüd, pärast urineerimist ja enne magamaminekut ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 20-aastane. Kui tarvitate antibeebipille, siis järgige skeemi 21+7, kalendrisse märkige 7-pillivaba päeva ja öelge see info igale arstile, kuhu pöördute. Veritsuste ...

Loe edasi

Ülimalt valulik intiimpiirkond

Tere!

Mul algasid paari päeva eest väga tugevad valud tupepiirkonnas (terav valu, põletav). Paaril korral on uriin või siis voolus olnud roosakas. Kohati on valu täiesti väljakannatamatu, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Kirjelduse järgi võiks olla tegemist ägeda uretriidiga, tupeesiku ärritusega, allergiaga, tupeseene ägenemisega, genitaalherpesega jpm.
Kindlasti tuleks välistada suguhaigused ...

Loe edasi

kollakas vedelik

Tere!
Juba nädalaid on tupest eritunud kollakat vedelikku, kohati esineb sügelus. Peale urineerimist on natukene kibe. Kas on suguhaiguse oht? Paar kuud tagasi sai koos partneriga välja ravitud ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kirjeldatud kaebuste põhjal eeldan, et tegemist võib olla tupe seenpõletikuga, kuid kindlalt seda muidugi väita ei saa. Kuna häirivad kaebused juba nädalaid , ei ole küll mõtet oodata, vaid selgusele ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi