kõhuvalu ja voolus 20.10.01 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Olen 23aastane. Probleemiks on aeg-ajalt kõhuvalu, mis pigistab vasakul pool kõhu allosas. Lisaks sellele on enne paari viimast menstruatsiooni tulnud tupest tumedat, peaaegu musta värvi vähest voolust. Kas nende sümptomite põhjuseks võib olla mingi tõsisem haigus?



Tänan juba ette vastuse eest!!!

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tuleks kindlasti minna arstile.Valude põhjusi on väga palju ja midagi konkreetset saab öelda teile peale läbivaatlust ja mõningate analüüside võtmist.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Raseduse katkemine

Tere,
Mul on selline mure, et reedel 21.jaanuril katkes rasedus mis oli ehk 4-5nädalat. Käisin naistenõuandlas ning arst kinnitas raseduse katkemist. Seejärel ütles, et loode on emakakaelas hetkel ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Raseduse iseenelikul katkemisel 4-5. rasedusnädal toimub emaka puhastumine järk-järgult ja sellega seotud veritsus võib kesta kokku 2-3 nädalat. Kui ultraheli uuringul oli näha, et emakas pole ...

Loe edasi

Verine voolus raseduse ajal

Tere!

Olen 35-aastane ja 18. kuud rase. See on esimene nii kaugele arenenud rasedus, eelnevalt on olnud üks raseduse katkemine ja üks peetumine (põhjust ei leitud). Kaks nädalat tagasi tekkis ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Veritsus tupest raseduse ajal võib olla seotud platsenta madala kinnitusega. Ultrahelis peab täpsustama, kui kaugel on platsenta serv emakakaela sisesuudmest. Põletik emakakaelas on ka üks ...

Loe edasi

Pikk sünnitusjärgne veritsus

Kui pikalt kestab normaalne sünnitusjärgne veritsus? Esimene sünnitus. Sünnitusest on möödas 7+ nädalat. Umbes 3. nädalaks oli voolus muutunud pruunikaks, väga kerge ja peaaegu kadunud. Peale seda muutus ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere!Sünnitusjärgne voolus e.lohhia kestab 4-6 nädalat. Tavalisest rohkem voolust võib täheldada imetamise ajal,mil emakas oksütotsiini toimel kokku tõmbab. esialgu meenutab voolus verd,peagi muutub voolus ...

Loe edasi

Alakõhu valu kramplikud

Tere! Mul on selline küsimus, et peaksid olema see kuu juba pàevad aga pole alanud, aga mitupàeva alaköhus kramplikud valud ja vahest kui liigutad end lööb tugevam valu sisse ja voolus on nagu natukene ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Krampliku kõhuvalu ja tsüklihäirete põhjusi on erinevaid. Kui valud püsivad ja menstruatsioon pole alanud, pöörduge esimesel võimalusel naistearsti poole (võimalik on pöörduda erakorralisse ...

Loe edasi

Alakõhus õrnad valid, tume vähene määrimine

Mul on nädala jooksul alakõht õrnalt valulik olnud, koos sellega määrib nagu oleks tume vere moodi voolus, lisaks sellele on mul kõht Lahti nüüd paar päeva, Olen Ka migreenihaige ja nüüd see nädal Ka juba ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Alakõhuvalu võimalikke põhjusi on palju. Kõhuvalu ja minimaalne veritsus tsükli keskel võib olla seotud ovulatsiooniga. Sellisel juhul kestavad kaebused tavaliselt kuni nädal ja kaovad spontaanselt. ...

Loe edasi

Hüsteroskoopia

Tere.
Olen 42.a., hiljuti (3.10)tehti mulle hüsteroskoopiline op., kus emaka eesseinast eemaldati polüüpjas moodustis, histoloogilist vastust peab veel ootama. Kas esimene mens.võib nüüd väga vererohke ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
emakaõõne polüüp põhjustab sageli pikka veritsust menstruatsiooni ajal ja see probleem laheneb peale polüübi eemaldamist. Peale hüsteroskoopilist operatsiooni võib vähest veritsust esineda ...

Loe edasi

Tsüklihäired - kas midagi hullu?

On selline mure, et septembrikuus olid päevad ja siis ei olnud 8 nädalat menstruatsioonist nn kuuldagi. Rasedustestid näitasid mitte kui midagi, kolm nädalat järjest. Viimasel päeval olid kõhuvalud, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
rohkenenud voolus, alakõhuvalud ja ebakorrapärane veritsus- kõik need tunnused võivad olla seotud suguteede põletikuga. Ebaregulaarse verituse ja kõhuvalu põhjuseks võib olla ka munasarja tsüst. ...

Loe edasi

munasarjapöletik,suguhaigus???

Milles vöiks olla probleem-algas pärast korralikku mensest,valu alaköhus,mölemalpool munasarju.Köht on justkui kummis ja gaase täis.aegajalt käivad läbi ka tugevamad torkked.Tsystid need ei ole,seda valu ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kas valu alakõhus on tingitud põletikust munasarjades-munajuhades, saab öelda läbivaatuse käigus, vajalik on võtta ka analüüse võimalike põletikutekitajate suhtes. Kindlasti on põletik üks ...

Loe edasi

kõhuvalu ja vesine voolus

Mure selline, et kusagil teist nädalat on kerged valud alakõhus ja nagu valkjas vesi väljub mingite vahedega, pean pidevalt kandma pesukaitset, vahel on ka hulgas selliseid läbipaistvaid või natuke valgeid ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Alakõhuvalud ja rohke voolus viitavad võimalikule põletikule ja seetõttu tuleks pöörduda arsti poole analüüside andmiseks.
dr. Seemen

Loe edasi

Kui noorelt algab menstruatsioon?

Mu 8-aastasel tütrel on viimasel kolmel kuul olnud imelik voolus, vahepeal on ca 3-4 nädalat puhtam, siis jälle 3-4 päeva näen aluspesul kuivanud helekollakaid plekke. Laps on nendel voolusega päevadel ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Kallis nõutu ema! Teie lapsega on kõik korras.Minu vastuvõtul käib ig nädal mõni ema samade probleemidega.Tütarlastel intensiivistub suguline küpsemine 9-10 eluaastal seoses vaheaju arenguga ja gonadotropiinide ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi