Allergilise astmaga lapse koroona risk 07.01.21 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Tere, minu pojal on diagnoositud astma, mis sai alguse allergiast umbes 5 aastaselt, käime dr. Maire Vasara vastuvõttudel. Kuna on astma diagnoos, siis on ju ka koroona viiruse riskirühm see? Olen mures, kool läheb kontaktõppele, soovin, et poiss õpiks kodus edasi. Kooli direktor nõuab erialaarsti tõendit, et on soovituslik distantsõpe. Vastuvõtule ju minna ei saa kohe. Palun,kas saate seda riskirühma kuuluvust kinnitada.

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,

Astma diagnoos ei tähenda seda, et laps ei tohiks koolis käia. Ka Covid-19 epidemioloogiline olukord ei ole koduõppe näidustuseks kui teised on kontaktõppel.
Kõige olulisem on see, et astma oleks raviga kontrolli all. Lapse viimasest vastuvõtul käimisest on möödas enam kui kaks aastat ja seepärast oleks vajalik tulla uuesti lapsega raviarsti dr. M. Vasara vastutõtule. Pange kontrollile tuleku aeg kirja elektroonselt läbi kliinikumi kodulehe või helistades registratuuri telefonil 7319100.
Retseptikeskuse andmetel on perearst ravimid välja kirjutanud ja jätkake vastuvõtule tulekuni Flixotide kasutamist hommikul 1 doos ja õhtul 1 doos. Perearst saab retsepte edasi pikendada.

Heade soovidega,
Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

5a poja tolmulesta allergia ja tugev köha

tere olen käinud 3 korda allergoloogdr.Vasara jutul. Mul on tehtud 5.a pojal kindlaks tolmulesta allergia. Käepeal näitas test vaid tolmulestale allergiat. Aga DR. Maire vasar küsis eeömine aasta kui käisin ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Allergiline nohu ja ülitundlikkus tolmulestade suhtes on suur risk astma tekkeks. Kui probleem piirdub nohu kaebustega, ninakinnisusega, on ninahormoon kõige sobivam ravi. Köhahoogude ...

Loe edasi

Piimavalguallergia

Lgp dr Kaja Julge

Minu laps on praegu 7-kuune. Enne 6-kuuseks saamist tekkis tal piimavalguallergia. Praegu saab ta nii rinnapiima kui Aptamill Allergy Care piima.

Lugesin, et ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Toiduallergia puhul on risk allergilise nohu ja astma tekkeks tõepoolest suurem kui toiduallergiata lastel. Samas on oluline siin ka peres allergia ja astma olemasolu - mida rohkematel ...

Loe edasi

Astma 4-aastasel lapsel

Tere!
Minu 4-aastasel tütrel oli kuu aega tagasi seoses viirusinfektsiooniga selline hoog, kus ta ei saanud hingata ja vajas ka haiglaravi. Täna käisime allergoloogi juures, tal tuvastati tolmulesta ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
Astma võib avalduda väga erineval kujul ja erinevas raskusastmes ning lähtuvalt sellest tehakse ka ravimi valik. Allergilise astma vallandajaks võib olla lisaks allergeenikontaktile viirusinfektsioon, ...

Loe edasi

ALLERGIA

Kas allergiline astma on väiksel lapsel (2.5aastat) ravitav? Allergia on munavalge, kassi vastu. Munavalge on aastaga kadunud ja kas ta võib hiljem välja lüüa? Samas on kassi vastu allergia hullemaks läinud. ...

Vastas dr Maire Vasar

Tere!
Teie laps on ülitundlik kassile ja oli varem ka munavalgele. Seega, nagu arstid nimetavad, on teie laps atoopik ja atoopikutel ongi nende immuunsüsteemi iseärasuste tõttu kalduvus, et muutuvad ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: