Kolme kuulsel beebil pikalt köha 20.01.19 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Tere, minu kolme kuusel beebil on olnud köha alates 16detsembrist ehk viis nädalat. On ainult.köha ja nohu, nohu vahepeal taandus,kuid nüüd on tagasi. Palavikku pole kordagi olnud. Köha pn rögane ja ta ei jõia seda välja köhida. Oleme käinud korduvalt perearsti juures, ta on kuulanud, vahepeal oli kahinat kuulda, kaks nädalat tagasi, siis sai ka vereproov kannast tehtud, kuid kõik oli korras vereprooviga. Reedel tehti sõrmeotsast crv, mis oli 1,9,ehk korras. Perearst ka kuulas ja kui beebi oli kõhuli oli kops puhas. Samas köha ikka jätkuvalt, köhib päevas mitmeid kordi, ka läbi une. Ravinud olen kogu selle aja vältel NaCL auruga ja määrisin ka hustagili, nohu puhastan humeriga ja rihomeriga. Köha aga ikka samasugune ragisev, lapsel läks ka hääl kähisevaks nüüd juba nädal tagasi. Kuidas või millega ma saaksin beebit veel aidata ja millest selline köha olla võib? Aitäh

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,

Arvan, et oleks õige pöörduda laste allergoloogi vastuvõtule, sest kõik laste allergoloogid tegelevad ka kopsu probleemidega. Kirjas toodud haigusnähtude kirjelduse järgi ei saa nõu anda, vaja on lisauuringuid.
Heade soovidega,
Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

allergia

Tere.On mure näol on väikesed punnid. Näitasin apteegis seal soovitati Loratin tabl. võtta ja määrida nägu Allergostopiga. Määrisin aga nägu hakkab kipitama.Kas tohin seda ültse tarvitada.Aitäh.

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kui eriarsti juurde tuleb oodata terve kuu, soovitan pöörduda ikkagi perearsti vastuvõtule, kes saab nahaleidu hinnates oma hinnangu anda ja selle alusel ka edasised ravisoovitused. ...

Loe edasi

Ravimi tarvitamine enne allergi testi

Tere!

Perearst on suunanud mind allergoloogi juurde (dr. Luule Kits) konsultastioonile ning samuti, et teha test võimaliku allergia suhtes.

Kaebuseks on ühe ninapoole kipitus, ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
Enne allergia nahatorketestide tegemist tuleb nädala jooksul vältida küll allergiavastaste antihistamiini tablettide kasutamist, kuid Avamysi kasutamine on lubatud.
Heade soovideha, Kjulge

Loe edasi

Allergia

Tere. Leitsin sellise artikli.
Näo- ja lõualuude süsteemi funktsioonide anomaaliad

Suu Valesti hingamise tagamaad

Triin Jagomägi

TÜ hambaarstiteaduse instituudi ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Ma ei saa Teid kuidagi aidata. Otsustada saab ikkagi see spetsialist, kes on last konsulteerinud ja kui tema leiab vajaliku olevat asja kiirendada, siis seda võimalusel ka tehakse.
Loe edasi

Lapse verenalüüs

Tegime täna korduva vereanalüüsi pojale, sest lapsel oli juuni lõpus seiklusrikka päeva õhtuks tugevam nõrkuse hetk koos kahvatumise
( huuled sinised ) ja kerge jala tõmblusega. Käisime EMOS ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Perearst saab otsustada edasiste uuringute vajaduse ja ka selle, kas on vaja saata eriarstile.

Allergia uuringute tegemisega ei ole väga kiire, kuid plaani tuleks need kindlasti ...

Loe edasi

Kaedad punetavad laigukesed

Tere!

Kolmeaastasel lapsel alates käesoleva aasta märtsikuust põsel ühes kohas ja käel mitmes kohas karedad punetavad laigud. Käe peal need on ka justkui edasi levinud - kui enne oli vaid ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kirja ja lisatud pildi alusel ei ole võimalik öelda, millega tegemist. Vaja on minna kas nahaarsti või allergoloogi vastuvõtule. Vaja on vastuseid lisaks veel paljudele küsimustele, ...

Loe edasi

Allergiline reaktsioon

Tere. Minu 4 aastasel lapsel tekkis umbkaudu nädal tagasi lööve seljale. Mōni üksik väikene punn ka ees kōhu piirkonnas. Jalgadel ja kätel ei esine. Millega vōib olla tegu? Selline lööve esineb tal esimest ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Pildist ja antud kirjeldusest jääb hinnangu andmiseks väheks.
Peate ikka arsti vastuvõtule minema.

Heade soovidega,
Kjulge

Loe edasi

Jalad sügelevad!

Tere! Mure selline, et natuke üle nädala tagasi hakkas jalgadel sügelemine pihta, allergoloogi juurde sain aja alles 22.04. Praegu on sügelemine nii hulluks läinud, et magades ärkan koguaeg üles. Nüüd ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kirjast ei selgu, kas sügelusele lisaks on ka nahapõletik, nahalööve. Kui suures ulatuses/pinnal sügelus on?

Kui varem on olnud löövet kreemidest, siis tuleks ka praegu ...

Loe edasi

Lapsel allergia, kõht lahti

Olen mures oma lapselapse pärast. Lapsel sünnist saati kõht lahti.
Kolmandal elukuul tuli kõige pealt jalgadele ja nüüd on levinu üle keha allergiline ? lööve. Sügeleb kohutavalt. Eriti õhtul ja ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kirjelduse järgi on tegemist atoopilise dermatiidiga ja suure tõenäosusega on seotud nahalööve ja seedetrakti probleemid.
Kirjast ei selgu, kas allergiatestid näitasid ülitundlikkust. ...

Loe edasi

Täpsustamata allergia

Tere. Mehel selline mure!
Kuskil pool aastat või juba aasta on tal kurk kuidagi valulik ja ärritunud,käis perearsti juures, saatis LOR-i juurde,LOR-i arst vaatas kurku ja ütles et kõik korras ja ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kindlasti on näidustatud allergoloogi konsultatsioon ja uuringud. Kõigepealt on vaja põhjalikku küsitlust, et saada rohkem teada võimalike reaktsiooni esile kutsuvate tegurite kohta. ...

Loe edasi

Valge laik lapse noku naha all

Mure...Mis arvate,mis see võib olla?Naha all selline valge laik.Kõva ei ole.Tekkis kuidagi ootamatult.
Avastasin pesemise käigus.Eesnahk liigub ilusti ja peseme ka sealt alt.

Tänades ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Pildi ja kirjelduse järgi on raske otsust langetada.
Minu soovitus on minna perearsti vastuvõtule ja tema hindab leidu ja suunab vajadusel edasi eriarsti vastuvõtule.

Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: