südameprobleemid 19.01.09 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 41.a. naisterahvas ja üle aasta hädas südame vahelöökidega.Algasid need 2007 a. sügisel ja on järjest süvenenud - viimase holtermonitooringu järgi oli neid üle 2000 .Kardioloogi väitel on aga süda terve s.t. et need vahelöögid ei ole südamehaigusest tingitud.Ometi tunnen, et need sagenevad just koormuse ajal (nii füüsilise kui emotsionaalse pingutuse ajal).Tekkepõhjusi võis olla arvatavasti mitu:2007.a. kevadel lõpetasin töö kõrvalt kõrgkooli ja unerežiim oli korrast ära.Juba siis esines südamekloppimist ja üksikuid vahelööke.(tegelikult on mul süda olnud kogu elu selline tundlik organ ,ka koormustaluvus on üsna väike).Suvel, kui oli puhkus, asi paranes, aga juuli lõpus sattusin koos tütrega autoavariisse ja sain seljapõrutuse.Tütar aga pidi 2 kuud pea liikumatult voodis lamama.Nii tuli tema eest hoolt kanda ja muret oli omajagu. Ometi sel ajal mul vahelööke ei olnud, aga sügisel, kui kõik sai jälle korda (laps terve, kool läbi) hakkas süda jukerdama.Kõige hullem, et ma tunnen kõik need vahelöögid ära ja see mõjub närvisüsteemile ja teeb olemise nõrgaks.Et õhtuti magama jääda, võtan valocordini-diasepami tilku, sest muidu on raske uinuda (südame jõnksatused segavad).Perearst soovitas betaloki, aga vererõhk on mul niigi väga madal ja see rohi tegi mind pigem veelgi nõrgemaks , vahelöögid aga ikkagi ära ei kadunud.Nüüd kirjutas kardioloog mulle zolofti 50mg, aga see annus vist oli mulle liiast (kaalun 50 kg) - tekkis õhupuudud, pidev vajadus haigutada.Lisaks menstruatsioonihäired (vähene veritsus), kuigi ma ei tea, kas see võib olla selle rohu kõrvaltoimest.Varem ei ole mul menstruatsiooniprobleeme kunagi olnud.Läksin poole tableti peale üle ja nüüd neid kõrvalnähte ei ole.Kas peaksin ikkagi annust suurendama või jätkan samamoodi edasi?Ja kas sellised rütmihäired võivad tõesti olla ainult nö närvidest? Ise ma ennast närviliseks inimeseks ei pea, ka töökaaslased peavad mind rahulikuks ja tasakaalukaks kolleegiks.Kui poleks neid südamehäireid, ma ka ei närveeriks.
Sooviksin teie seisukohta selles küsimuses.
Tervitustega
V.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

AD annusega "mängida" ja leida sobiv, et enesetunne hea, kõrvalnähte ei. Julgelt mängida. Vererõhurohtu ei. Tilgad - ja. Rahulikult minu Palve-Meditatsiooni harjutust teha ja leiate end, leiate õige elutempo ja suhtumise ellu. Õigesti toote esile ka puhkuse probleemi - mitte ainult öine uni, aga ka päevased relax-hetked. Vältida seda puhkepäeva-neuroosi - ei oska puhkepäeval lõõgstuda. Julgelt aeg maha. Julgelt. Kes oskab lõõgastuda-puhata, see oskab ka tervislikult pingutada-töötada.
Ja südamele on hea: rosinaid, mitte suitsetada, mõõdukalt kohvi, silmad (prillid) korda, et sealt vale-pingeid ei tuleks. Tõõd võtta mänguliselt, teatrimängu moodi. Ja Näitlejameisterlikkust pidevalt ja rõõmuga edendada. Näitlejad harjutavad, siis ka meie.
Kui juba näitleja, siis juba Meister oma rollis.
Naudi mängu!
Sõbra(likud) suhted Tütrega.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Autismi diagnoosimine lapsel

Elan välismaal, minu mees pole eestlane ja meil on 3-aastane poeg, kes räägib pudikeelt ja suunati lasteaia kaudu erialaspetsialisti juurde. Tegemist on arstiga, kes tegeleb eelkooliealiste neuroloogilise ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mitmekeelsus võib oma mõju veidi avaldada,
armukadedus uue pereliikme ilmumisel on paljudel lastel.
Millised on lasteaias suhted kasvatajate ja teiste lastega? Ka sealt tuleb probleeme kaasa. ...

Loe edasi

Depressioon, toitumishäired

Tere, kirjutan oma murest. Nimelt on mul toitumushaigused, 2 aastat tagasi nàljutasin ja vòtsin 30 kg alla ja nùùd olen seepàrast vàga stressis ja mul on depressioon ja àrevushàired. Tahaksin vòtta kaalust ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Söö kolm-neli korda päevas,
kogused olgu veidi väiksemad,
magusat ja suhkrurikast - praktiliselt ei,
taimtoidu osa suurendada,
mäluda igat suutäit kaks-kolm korda tavalisest ...

Loe edasi

miks ma asju põletan

ma nagu panan kogu aeg asju põlema nagu tseke ja pabereid nagu mulle meeldib see see pakkub mulle münu aga mul öeldakse et mul on midagi viga nii et ma mõtlesin et ma küsin.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui sul kodus kamin või ahi on, siis selles võid - vanemate loal ja juuresolekul - asju põletada.
Räägi oma probleemist vanematele - üheskoos leiate lahendi.
Kui ahju ei ole, siis võid koos ...

Loe edasi

Ajutöö justkui häiritud

Tere!

Nimelt olen aastaid vaevelnud unetuse käes. Vahel läks olukord paremaks, aga üldiselt vähklen iga öö tunde enne kui uni tuleb. Ma arvan mu mure on sellega seotud, aga vōib-olla mitte. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Depressioon viib mälutegevuse halvemaks, kestev väsimus alandab mäluvõimeid, psüühilist tegevust, enesetunnet. Mõned otsustamata olukorrad vaevavad ja vähendavad ajutegevuse võimekust.
Depressioooni ...

Loe edasi

Ärevus

Rinnus ilmelik tunne nagu ōrnalt suruks midagi, uinumiseks läheb 4 tundi, kui jään üldse magama.
Rahvarohkes kohas ja koolis viibimine tekitab ärevust, selline tunne nägu kōik jälgiksid.
Hästi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kanep kohe lõpetada, alkohol ja õlu ka koheselt lõpetada.
Apteegi vabamüügist rahustad teed, kodus soojad-kuumad joogid rahustavad.
Igapäevane kerge kehaline aktiivsus (ca kolm km jalutamist, ...

Loe edasi

Tablettide Vahetamine

Tere

Kas pidev antidepressantide vahetamine ja mõningane dooside unustamine võib mõjuda halvasti? Ega sellest ei teki epilepsiat või šõsofreniat?

Ette tänades

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ei teki ei epilepsiat ega skisofreeniat!
Psüühikaprobleemide lahendamisel on tabletid-ravimid vaid 1/10 vajalikest tegemistest, 9/10 on ka vajalik ja see on: kehalised harjutused, korralik puhkus, ...

Loe edasi

Pidev väsimus ja suur unevajadus.

Tere!
Millest võib esineda kohutav unisus. Võin magada kuni 15 h ühtejutti korraga ja ilma vahepealse ärkamiseta. Olen suutelinegi ainult magama. Olen muutunud täielikult teovõimetuks juba ja mitte ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vaja minna perearsti ja tema kaudu neuroloogi jutule, tehakse pilt - ilmselt radikuliit (selle valu kiirgab jalga)
Selili lamada kõvemal alusel, voodis madratsi alla panna viineeritahvel või papist ...

Loe edasi

Alkohool ja ravimid.

Ägeda valukorral võtsin lühikese vahega kaks tabletti VIMOVO ja veidi hiljem 100g kanget alkoholi kura valu jalas ei andud järgi. Valu alg punkt on tegelikust segroo lülide vahel kust see lööb vahel jalgadesse ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vaja minna perearsti ja tema kaudu neuroloogi jutule, tehakse pilt - ilmselt radikuliit (selle valu kiirgab jalga)
Selili lamada kõvemal alusel, voodis madratsi alla panna viineeritahvel või papist ...

Loe edasi

Tremor ja panika haired

Tere Doctor, 10 aastad mul on Paanika Häired, ja nüüd hakkas psycho - tremor((( Mida teha? olen vâsinud sellega

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Paanika häireid eisineb paljudel, hellahingelistel sagedamni.
1) Kõik stressi-pingeid maandavad võtted on kasulikud (kerge kehaline aktiivsus, soe vann-dušš, jalavannid (soe-kuum vesi), soe tee, ...

Loe edasi

Paanikahäire

Nädal tagasi umbes sõitsin bussiga ja järsku oli ära suremise tunne. Mul läks kuklast kuumaks, õhupuudus oli, süda kloppis, ära minestamise tunne ja nõrkus oli. Ma väga kartsin nii, et pöördusin kiirabisse ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

See on ärevushäire - tundehelladel inimestel on seda sagedamini.
Kõik tervist tugevdavad tegemised on kasuks.
vt otsinguga - ärevushäired, paanikahood. Leia endale sobilikud harjutused-tegemised ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: