Soolalahusega nina loputamine 07.01.22 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere.

Loputasin nina soolalahusega.Ilmselt oli lahus natuke tugevam kui soovitatakse, kuna hetk hiljem tundsin kuidas peas kipitab ning see tunne liikus otsmikust kuklasse, aja möödudes see kipitus kadus.
Kas on põhjust muretseda, et selline soolavee liikumine toimus?
Tänan vastamast.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Ninaloputuseks sobib u 0,9% NaCl lahus, ehk füsioloogiline lahus. Selle tegemiseks kodus võtta 1 tl lauasoola 1 l toasooja keedetud vee kohta. Oma nohusid ravin sellega- valan lahust peaopessa, tõmban lurinal ninna. Nats ebameeldiv, kuid paha sekreet tuleb nii välja. Teie kirjast ei selgu, mis sool ja kui kange. Ilmselt ikka selleks mõeldud toode. Lahus võis sattuda nina kõrvalkoobastesse ja etmoidrakustikku, sellest see ebameeldiv tunne. Mureks põhjust ei näe, selle info alusel.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Kurku valguv lima

Tere. Olen viiendat päeva justkui viiruse käes, üleüldine halb enesetunne, kurguvalu ja nohu. Muret teeb just nohu, viie päeva jooksul olen paar korda nuusanud, ülejäänud aja voolab ainult lima kurgust ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teie vaevused on omased ülemiste hingamisteede infektsioonile- tavaliselt see kestab umbes nädal. Enam häirivad vaevused sõltuvad põletikukodle paiknemisest- kas on rohkem kurguvalu, survetunne ...

Loe edasi

süljenäärmed ja kõrv

Tere!
Nägu valutab, süljenäärmed suured, lümfid 8 ja 2 mm paremal.
Hakkasin soolalahusega nina loputama ja tundub , et näo ja kõrva valud väiksemad. On hakanud kuskilt neelu tagant , meelekohas ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Teie poolt antud vähese info põhjal on väga keeruline nõu anda.
Epstein-Barri viirus on viirus, mis tähendab, et antibiootikumid sellele ei mõju. Antibiootikumid mõjuvad ainult ...

Loe edasi

4 aastasel lapse kõrge üld IgE ja eosinofiilide tase

Tere! Lapsel avastati eelmisel aasta kevadel kõrge IgE tase (350) ja samuti oli suur eosinofiilide protsent. Vereanalüüs tehti, kuna lapse oli sageli vesine nohu. Analüüsi põhjal oletati, et võib olla ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!

Kõrge IgE ja eosinofiilde hulk on iseloomulik allergiahaigustele, aga veelgi kõrgemaid väärtusi näeme ussnugiliste infektsioonide puhul. Ei ole sugugi harvaesinev, et mõlemad nimetatud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: