süljenäärmed ja kõrv 19.10.19 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!
Nägu valutab, süljenäärmed suured, lümfid 8 ja 2 mm paremal.
Hakkasin soolalahusega nina loputama ja tundub , et näo ja kõrva valud väiksemad. On hakanud kuskilt neelu tagant , meelekohas või aju mingit ila alla voolama. . Kõrv on nagu vatti täis ja hommikuti kõrv märg. Infektsionist kirjutas augemantiini 10 päeva lümfide jaoks aga midagi paremaks ei läinud. septebbris võttis koik proovid ja negat. Tean , et aasta algul põdesin EBV kuid infektsionist ei tea. Usun , et kogu see jama on selle ebstein barri pärast. Aga miks augemantiin ei aidanud, kas EBV raviks on muu antibiootikum, lugesin , et penditsiliini süst aga agemantiinis on ka vis penitsiliini sees?

Arst vastas:

Karmen Joller

dr Karmen Joller

Perearst

Kivimäe Perearstikeskus

Tere!

Teie poolt antud vähese info põhjal on väga keeruline nõu anda.
Epstein-Barri viirus on viirus, mis tähendab, et antibiootikumid sellele ei mõju. Antibiootikumid mõjuvad ainult bakteritele.
Kirjelduse järgi tundub probleem olevat keerukas, ja kuna te olete infektsionisti jälgimisel, siis usun, et olete heades kätes. Kuulake ja järgige oma arsti nõuandeid.

Lugupidamisega
Karmen Joller

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Keskõrva mädane äge põletik

Tere nädal tagasi laks kõrv lukku hakkasin ise sorkima et lahti saada kais praks javkõrvavaly läksin emose diagnoos oli mädane äge keskõrvapõlerik maarati 7 päeva antibiootikumi auugumentiini875 6ndal ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,

Tõenäoliselt on teie kaebused põhjustatud keskkõrva põletiku foonil tekkinud kuulmekile perforatsioonist ehk mulgustusest. Kui perforatsioon on väike, paraneb see järgnevate nädalate ...

Loe edasi

Valu kõrvas

Tere päevast

Soovin teie käest nõu kõrvavalu kohta.

Kolm aastat tagasi Helsingi ülikoolis õppides jäi mul kurk haigeks ning kõva köha oli samuti. Soome arst võttis minu kurgust ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Tänan pika ja usaldava kirja eest. Mõned mõtted on. Näiteks krooniline mandlipõletik. Seda saaks kaudselt täpsustada analüüsiga ASO tiiter. Teiseks ninakarbikute anatoomiline eeldus turse ja ...

Loe edasi

Kõrvaprobleem

Umbes 1,5 nädalat tagasi läks kõrv lukku ja hakkas kohisema-undama . See kestab siiamaani. Esmalt sain apteegist kõrvatilku, et äkki vaik kõrvas. Siis käisin perearstil, kõrva vaadates ütles, et sisekõrvas ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tere
kui raviga ei ole probleem üle läinud, siis peaks kindlasti oma perearsti juurde tagasi pöörduma ja põhjust edasi otsima. Kindlasti tasub mõõta ka vererõhku. Ja kui mõlemal juhul seostate oma ...

Loe edasi

Mure kõrvaga

Kõik sai alguse 17. veebruaril, lihtsalt hakkas kõrv peas kragisema ja paar tundi hiljem valutama ja pistma. Ütlen veel, et mul ei ole olnud ei köha ega nohu ja pole haige ka päris kaua olnud. Peale ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,
probleem on selles, et Ospamoxi tabletid tapavad küll põletikku tekitavad bakterid, kuid ei kaota ära nende tegevusest juba tekkinud põletikunähtusid -ehk siis turset, limasekretsiooni, ...

Loe edasi

Põskkoopapõletik, tüsistusena kõrvapõletik

Tere!

Poolteist kuud tagasi tekkis paremas kõrvas selline tunne, et nagu mingi sitikas sibliks seal või, et kohe-kohe hakkab midagi kõrvast välja valguma. Huvitav, et see kaob ära, kui ma ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,
sellist probleemi peab siiski näost näkku uurima, praegu on raske öelda, kas kõrvakudin ja koopapõletik on omavahel seotud või et siis mitte. Alles sellest tulenevalt oleks võimalik kindlaks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: