Närvivalu 09.04.13 / Perearst

Külastaja küsib:

Tuharasse lõi terav valu, mis kiirgas paremasse säärde ja labajalga. Perearst ütles, et külmetusest tekkinud närvipõletik ja määras raviks Diclac 150 mg,10 päeva. Valu küll vähenes, kuid püsib endiselt paremas jalas, hüppeliigese piirkonnas ja labajalg on tuim, aeg-ajalt sähvib valu ka tuharasse. Valud on kestnud 2,5 nädalat. Hetkel mingeid ravimeid ei tarvita. Kas taastumine võtab veel aega, et nii pikalt valutab? Mida peaks tegema ja kuhu pöörduma?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Jah, vaevus on omane inimese kõige suurema närvi N.ischiadicus-e ärritusele. Seda võib põhjustada näiteks mehhaaniline surve lülivaheketta väljasopistusest või ka viirusinfektsioonist või mõnest muust tegurist tingitud närvivalu. Peaks eristama, kas on tegemist ainult valuga või esineb nahatundlikuse langus närvijuure tööalal nahal, refleksi kadu põlvel, nõrkus tõusmisel kandadele või varvastele. Üldiselt on sedasorti valud vastikud, kuid mööduvad tavapärase valu ja põletikuraviga. Ohumärgid on püsiv tuimus ja nõrkus jalas, põie-soole pidamatus, väga tugev valu.
Tavaliselt selline valu püsib 1-4 nädalani ja siis vaibub. Arvan, et koostöö oma artxiga on kõige tähtsam ja kolleeg mõleb parima lahenduse.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Küünte all otstes heledad lained, kaared/laigud.

Tere,

Panin tähele, et küünte otstesse alla on tekkinud heledad nö. kaared/laigud peale küüne valget osa mis on otstes. Jääb mulje nagu "õhk" oleks all vms. Ühel küünel on see nagu korrapäratu ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Olemasolevate andmete põhjal on keeruline kindalt diagnoosi panna. Puudub info varem põetud haiguste, krooniliste haiguste ja muude võimalike sümptomite kohta. Juhul kui muid sümptome ei esine, ...

Loe edasi

Peale konnasilma külmutamist tekkinud verevalum

Tere,

Peale konnasilma külmutamist tekkis järgmine päev selle kohale suur tume valulik verevalum.
Lisasin ka pildi, konnasilmast on saanud nüüd tume verevalum või selline verd täis ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Krüoteraapia puhul võib protseduuri tagajärjel tekkida vill, mis mõnikord võib olla ka verise sisuga. Reeglina on piirkond külmutamise järel ka rohkem või vähem valulik. Vill taandub tavaliselt ...

Loe edasi

Jalale tekkinud sinikad

Tere!

Olen suhteliselt hüpohondrik viimasel ajal, pidevalt uurin ennast ja panen tähele igasugu muutuseid kehal.
Jalale on tekkinud 3 hele kollast/pruuni laiku, nähtavalt nagu sinikad. ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Fotol tundub, et tegu on kahe väikese hematoomi ehk verevalumiga, mis on tõenäoliselt tekkinud mikrotrauma tagajärjel. Sellisel puhul sageli ei pruugigi konkreetne trauma meenuda. Kuna hematoomid ...

Loe edasi

Kõhuviirus

Tere.
Kolm nädalat tagasi tekkis isutus millele järgnes iiveldus, oksendamine ja kõhulahtisus nädala lõpus. Oksendamisele järgneval päeval toitusin tagasihoidlikult kuid seejärel sõin viinereid, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse ja kohe paljude küsimuste eest. Arvan seda, et küllap olete midagi veidi riknenult söönud. Sellest on sassis seedetrakti mikrofloora ja sellest vaevused. Kui võimalik, peaks ...

Loe edasi

Rauapuudus

Tere

Lasin enda algatusel testida enda ferritiini taset ning tulemus oli 27. Kuigi normiks peetakse naistel 10-150 on 27 selgelt skaala alumises osas. Ning kuna mul on ka hemoglobiin olnud ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Jah, kehas on vähene rauapuudus. Kena oleks teada ka täisvereproovist MCV taset ja otseselt rauasisladust seerumis. Julgen soovitada pikaajalist rauaravi, nt Retafer 1 tab päevas 4-6 kuud. ...

Loe edasi

Muhk küüne all

Umbes aasta tagasi tekkis mõlema jala suurele varbale küüneseen. Läksin koheselt arstile ning määrati tabletiravi, võtsin tablette pea pool aastat ning ka viilisin küünt tugevalt. Kahjuks viilisin küüle ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse ja lisatud pildi eest. Proovin lohutada. Küüs kasvab küünemaatriksist, see on noorkuukujuline ala sõrme või varba kehapoolsel osal. Pildi järgi kasvab sellest küüs, mis näib ...

Loe edasi

Muhk küüne all

Umbes aasta tagasi tekkis mõlema jala suurele varbale küüneseen. Läksin koheselt arstile ning määrati tabletiravi, võtsin tablette pea pool aastat ning ka viilisin küünt tugevalt. Kahjuks viilisin küüle ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Otsuse tegemiseks peaks kindlasti kahjustatud küüsi kõigepealt nägema. Küünemuutuste põhjusi on palju erinevaid: lisaks seenhaigusele ja traumale ka mitmed erinevad kroonilised haigused, näiteks ...

Loe edasi

Omega 3 ja D vitamiin

Tere.
D vitamiini tase oli veres 20. Hakkasin tarvitama D-pärleid 1000 IU, 1x päevas, tänaseks olen võtnud kokku veidi üle kuu. Viis päeva tagasi hakkasin võtma juurde Omega 3 E vitamiiniga, 1 kapsel ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
Kui omega-kapslid tekitasid sobimatut reaktsiooni, siis tuleb need ära jätta. Nii madala D-vitamiini taseme puhul peaks sellega kindlasti jätkama ravidoosis, sh suvel, sest Teie organismi ...

Loe edasi

Jalale tekkinud kogu punaseid/lillakaid täppe.

Tere,

Mind on muretsema pannud punased/lillakad täpid jalal mille avastasin peale sügamist. Kas tegu võib olla täppverevalumitega? Mis tavaliselt tekitab sellist ärritust nahal ja kas selle ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
pildi järgi tundub, et sügatud on kõrvalolevat putukahammustust ja tõepoolest need väiksed täpid on täppverevalumid (kui Te vajutate sinna peale klaasi, siis on täppverevalum ka läbi klaasi ...

Loe edasi

Huuleherpes

Tere!
Mul on aastas kord-paar huuleherpes. Tavaliselt algab see pakitsustundega, siis tulevad villid ja kõik ikka pakitseb ja läheb aega kuni paraneb.
Nüüd on mul huulel samuti villid ehk vist ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Huuleohatist põhjustab herpesviirus number 1 (HSV-1). Sellele nakkusele on iseloomulik, et ägenemiste puhul tekivad villid enam-vähem ühte ja samasse kohta. Samuti on herpesviirusinfektsioonile ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi