Närvivalu 09.04.13 / Perearst

Külastaja küsib:

Tuharasse lõi terav valu, mis kiirgas paremasse säärde ja labajalga. Perearst ütles, et külmetusest tekkinud närvipõletik ja määras raviks Diclac 150 mg,10 päeva. Valu küll vähenes, kuid püsib endiselt paremas jalas, hüppeliigese piirkonnas ja labajalg on tuim, aeg-ajalt sähvib valu ka tuharasse. Valud on kestnud 2,5 nädalat. Hetkel mingeid ravimeid ei tarvita. Kas taastumine võtab veel aega, et nii pikalt valutab? Mida peaks tegema ja kuhu pöörduma?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Jah, vaevus on omane inimese kõige suurema närvi N.ischiadicus-e ärritusele. Seda võib põhjustada näiteks mehhaaniline surve lülivaheketta väljasopistusest või ka viirusinfektsioonist või mõnest muust tegurist tingitud närvivalu. Peaks eristama, kas on tegemist ainult valuga või esineb nahatundlikuse langus närvijuure tööalal nahal, refleksi kadu põlvel, nõrkus tõusmisel kandadele või varvastele. Üldiselt on sedasorti valud vastikud, kuid mööduvad tavapärase valu ja põletikuraviga. Ohumärgid on püsiv tuimus ja nõrkus jalas, põie-soole pidamatus, väga tugev valu.
Tavaliselt selline valu püsib 1-4 nädalani ja siis vaibub. Arvan, et koostöö oma artxiga on kõige tähtsam ja kolleeg mõleb parima lahenduse.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Millest on tingitud südame torked ?

Tere
Pöördun Teie poole murega kas see keemia millega töötan võib mõjutada minu südant kuidagi. Nimelt eelmine aasta hakkas mul südames torked valu kestis kuskil 2-3 minutit oli väsimus ja unisus ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Esmalt pean märkima, et torked südame piirkonnas ei ole mõne orgaanilise südamehaiguse tunnus. Pigem võib selle taga olla somatoformne vaevus, ehk ärevuse, väsimuse, ülekoormuse, stressi ...

Loe edasi

Holter

Tere Le ! Olen hädas vahelöökidega ja lasin teha endale holteri, vastuse sain aga lehel, kas te oleksite nii kena ja seletaksite paari sõnaga tulemuse lahti ja kas on mureks põhjust ( loen, et Ves on ohtlik ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
Selline üksildane ventrikulaarne vahelöök ja 43 supraventrikulaarset on täiesti ohutud - kui need esinevad rahuolekus ja koormus vahelööke ei provotseeri ning ei ole fooniks südamelihase ...

Loe edasi

Mononukleoos?

Olen juba viis päeva vaheldumisi suuremas või väiksemas palavikus olnud. Alguses olid lümfisõlmed ja kurk väga valusad, lümfisõlmed (kaelal) on siiani suurenenud /üles paistetanud. Kurk enam valus pole. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Jah, võimalik, et on mononukleoos, kuid võib ka mõni muu haigus olla. Kahjuks ei ole võimalik minu situatsioonis anda lõplike soovitusi diagnoosi ja ravi osas. Saan soovitada pöördumist oma ...

Loe edasi

Jalalabade paistetus

Tere
Küsin oma ema tervise kohta.
Ema mul vilgas ja põhimõtteliselt tugev inimene ja on diabeedikontrollil,tähendab võtab oma kõrgemat veresuhkrut alla. Viimastel kuudel on palju toimunud. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Tänan usalduse eest. Teie kirjas kumab läbi tänase meditsiini sage probleem- üks pool ei mõista teist ehk peenemalt öeldes kommunikatsioonihäire. Meedikud ei tee midagi niisama, ajaviiteks või ...

Loe edasi

Reflukshaigus

Tere !
Olen Teile varem kirjutanud ja saanud abistavaid nõuandeid analüüside osas. Endiselt vaevlen ma reflukshaiguse käes , mis tekitavad valu hambasse ,kõrva ja rinnaku. Seekord kirjutan Teile ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse eest. Julgen väita, et liigselt ei tasu keskenduda erinevate uuringute nüanssidele. Sellega on nii, et iga arst kirjeldab ühte ja sama asja veidi isemoodi. Nii võib ühele arstile ...

Loe edasi

Refluskhaigus ja kõrvavalu.

Tere !
Mõni kuu tagasi diagnoositi gastroskoopias reflukshaigus ,täpsemalt kerge krooniline gastriit. Ravi tegin 10 nädalat omeprasooliga. Hetkel tarvitan vajadusel. Kuid olen tundma hakanud paremal ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
Teie kirjelduse järgi tundub, et Teil on siiski mitu üksteisest sõltumatut terviseprobleemi, mille puhul peaks Teid näost-näkku läbi vaatama - ka vereproovist on sel puhul vähe abi terviseprobleemide ...

Loe edasi

Kollagenoosne koliit

Tere

Olen hädas olnud sooleprobleemidega peaaegu 10 aastat, ( kõhulahtisus, puhitus) nüüd kolmandal korral kolonskoopiat tehes sain lõpuks diagnoosi. Kollagenoosne koliit. Otsisin internetist ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
KOllagenoosne koliit on tõepoolest ääriselt haruldane krooniline ladestushaigus, mida jälgib ja ravib gastroenteroloog. Tema oskab anda ka kõige paremini anda soovitusi toitumise, kaloraaži ...

Loe edasi

Kõrva - kurgu - kaelavalu ?

Tere !
Mul diagnoositi 2 kuud tagasi reflukshaigus. Tehti sondi neelamine ja võeti proovid. Helicobakterit ei tuvastatud. Küll aga diagnoos gastriit. Arst määras 8 nädalat ravi omeprasooliga. Olen ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Kui väga hästi järgi mõtelda, siis reflukshaigus võib aeg-ajalt kaudselt põhjustada kõrvavalu. Mao happeline sisu satub kurku, tekib turse, mis põhjustab kuulmetõrve talitlushäiret ja see omakorda ...

Loe edasi

Valkjad laigud neelu tagaosas

Tere ! Mul on selline mure, et avastasin eelmise aasta juunis-juulis neelu tagaseinal olevad valkjad laigukesed. Kindlasti olid nad seal juba varem aga ma polnud tähelepannud. Käisin perearstil ja arsti ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Arvan, et muretsema ei pea. Sedasorti laike nimetatakse munakivi sümptomiks ja see esineb sageli viirusinfektsioonide ajal. Kurgu limaskesta all paikneb arvukalt lümfoidkudet ja selle ülesanne ...

Loe edasi

Kõhuvalu

Tere,
Kirjutan teile seoses probleemiga, mis algas umbes 6 kuud tagasi. Nimelt valutab mu kõht paremalt poolt. Valu on kõrgemal kui pimesool.

Umbes kuu tagasi perearsti vereproov andis ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
Kui nii paljude spetsialistide juures on käidud ja nii palju uuringuid on tehtud, mille kõigi tulemus on normaalne, siis on tõenäosus mingi organkahjustusega haiguse olemasolule marginaalne, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi