Närvivalu

09.04.13 / Perearst

Tuharasse lõi terav valu, mis kiirgas paremasse säärde ja labajalga. Perearst ütles, et külmetusest tekkinud närvipõletik ja määras raviks Diclac 150 mg,10 päeva. Valu küll vähenes, kuid püsib endiselt paremas jalas, hüppeliigese piirkonnas ja labajalg on tuim, aeg-ajalt sähvib valu ka tuharasse. Valud on kestnud 2,5 nädalat. Hetkel mingeid ravimeid ei tarvita. Kas taastumine võtab veel aega, et nii pikalt valutab? Mida peaks tegema ja kuhu pöörduma?

Vastab:

Madis Veskimägi
Madis VeskimägiPerearst
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere
Jah, vaevus on omane inimese kõige suurema närvi N.ischiadicus-e ärritusele. Seda võib põhjustada näiteks mehhaaniline surve lülivaheketta väljasopistusest või ka viirusinfektsioonist või mõnest muust tegurist tingitud närvivalu. Peaks eristama, kas on tegemist ainult valuga või esineb nahatundlikuse langus närvijuure tööalal nahal, refleksi kadu põlvel, nõrkus tõusmisel kandadele või varvastele. Üldiselt on sedasorti valud vastikud, kuid mööduvad tavapärase valu ja põletikuraviga. Ohumärgid on püsiv tuimus ja nõrkus jalas, põie-soole pidamatus, väga tugev valu.
Tavaliselt selline valu püsib 1-4 nädalani ja siis vaibub. Arvan, et koostöö oma artxiga on kõige tähtsam ja kolleeg mõleb parima lahenduse.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Nõustamised samal teemal

Vereanalüüsi vastus

18.02.15
 

Tere!

Välismaal sai arsti juures vere uuringud tehtud. Analüüs oli muidu korras, aga mõned näitajad olid veidi nihkes. Monotsüütide % oli 8.4, kuigi normväärtus oli määratud 0-7.2. Samas teine ...Loe edasi

Tere !
Näitajad on keskmit normist veidi nihkes, kuid iga inimene on veidi erinev ning seetõttu keskmine ei pruugi olla talle õige. Kui arst jäi Teiega rahule ja enesetunne he, teised uuringud korras, ...Loe edasi

antibiootikumid

26.01.15
 

Tere!Pöördun Teie poole sellise murega, et minu emale kirjutas perearst välja sellised rohud ospamax 1000mg ja klerimed 500 mg.-7 päevaks(probleem maos).Samal ajal võtab ta ka veel lisaks kolesterooli, ...Loe edasi

Tervist
Need antibiootikumid on osa kolmikravist, mis on mõeldud Teie ema vaevava maoprobleemi lahendamiseks. Kui on pidevalt probleemid maoga ja tuleb käia sageli tülikal uuringul, siis on kindlasti ...Loe edasi

Tihti väsinud

14.01.15
 

Tere!

Mind vaevab tihedalt esinev väike palavik (36,8 - 37,1). Seda palavikku esineb tavaliselt korra nädalas ja kestab mõne päeva. Sellega kaasneb väsimus ja jõuetus, joogijanu ning liigne ...Loe edasi

Tere
Põhjusi on väga palju, osa olete ka ise letlenud. Soovitan taas pöörduda perearsti vastuvõtule ja kõike lähemalt uurida. Esimese asjana tuleb mõttesse teha kindlasti kilpnäärme analüüsid, TSH ...Loe edasi

interkostaalneuralgia

11.01.15
 

Tere!Minul mure siis selline,Umbes kaks nädalat tagasi hakkas peale trenni halb,kuigi enda teada üle ei pingutanud.Esimese korraga läks üle.Järgmine hommik aga hakka hommikul jube halb.Läksin koju olin ...Loe edasi

Tere
Arvan, et muretsema ei pea. EMO-s välistati rasked haigused ja saite teada ka haiguse nime. See on tõbi, mis kiusab nädal kuni kuu ja möödub. Vaevusi leevendab ibuprofen ja juba soovitatud salv. ...Loe edasi

Valu rindkeres

10.01.15
 

Tere,

Probleem selline. Rindkeres (põhiliselt kuskil kopsu lähedal või kopsus) on selline pidev valu. Valu on enamasti tunda kas pikali või küllili olles. Püsti on vähem, kuigi midagi tõstes ...Loe edasi

Tere
Mõistlik on pöördumne perearsti vastuvõtule, siis on võimalik valida edasine tõenduspõhine käsitlus.
Seniiks aga võib tarvitada ibuprofeni 0,4 3 x päevas järjest 5 päeva ja hinnata efekti. ...Loe edasi

Laps nikastas selgroo?

07.01.15
 

Tere!
Pühade ajal 8-aastane tütar teistega mängides võttis ühe 5-aastase lapse enda kukile. Mõlemad sellised õblukesed nagu tüdrukud sel ajal on. Nii nagu vanemad lapsi õlgadele (kukla taha) istuma ...Loe edasi

Tere lugupeetud küsija!

Kui probleem on tänaseks kestnud juba üle kahe nädala, soovitaksin siiski pöörduda oma perearsti poole. Läbivaatuse käigus otsustab perearst uuringute vajaduse üle. ...Loe edasi

polüartroos

06.01.15
 

Polüartriit(reumatoloogi diagnoos 2014 suvel.)
Kuna olete perearst ja puutute kokku paljude analoogsete teemadega,sooviksin teada,kas selle diagnoosiga on võimalik taotleda invaliidsuspensioni,sest ...Loe edasi

Tere
Proovin vastata. Üks asi on haigus, kuid olulisem on sellest tulenev talitlushäire ja see on alati igal ühel erinev. Kindlasti saab taotleda töövõimekaotuse ekspertiisi, kui kirjeldatakse täpselt ...Loe edasi

Sabakondi all pisikesed augud kust eristub vedelikku.

21.12.14
 

Sabakondi(tagumiku vahel) all on pisikesed augud(3-4 tk), kust eristub mingisugust vedelikku. Samuti on see piirkond pisut tuim. . Kui suruda sabakondi juurde ja tõmmata paberiga alla poole siis tuleb ...Loe edasi

Tere !
Teie kirjeldus vastab haigusele nimega pilonidaalsiinus. See on arenguhäire, mille korral on sattunud sügavamale nahaaluskoesse karvanääpse jm osiseid- Aeg-ajalt tekib põletik, eritis immitseb ...Loe edasi

Punnid kurgus, sügelus peenisel, eesnäärme põletik, neeru- ja maksafunktsioonid

17.12.14
 

Nagu pealkiri juba viitab, siis on minu küsimus probleem keerulisem. Panen kirja kõik sündmused kronoloogiliselt, et oleks võimalik saada parem ülevaade minu olukorrast. Jjuulist kuni oktoobri lõpuni tarvitasin ...Loe edasi

Tere !
Tänan usalduse eest, proovin vastata.
Arvan, et olete terve, lihtsalt on üksteise järgi tekkinud rida vaevuseid, mida kipute tõlgendama kui mõne ohtliku haiguse sümptomit. Tundub, et ...Loe edasi

Xalacom silmatilgad

04.12.14
 

tere
ämmal mure : silmatilgad tekitavad südame arütmia enesetunde järgi.Kas seda rohtu tohib ta kasutada, kui pakendi infolehel on kirjas kõrvalmõjudest ka see sümtom. Perearst räägib, et oi sellisest ...Loe edasi

Tere!
Vabandan, et minu vastus tehnilistel põhjustel hilineb.
Teie kirjast saan aru, et peale Xalacomi silmatilkade manustamist tekkinud südamerütmihäire on hetkel tuvastatud vaid subjektiivselt ...Loe edasi

Sooleparasiitide diagnoosimine

10.10.11

Tervist!
Küsimus on lihtne, samaaegselt problemaatiline!
Paluksin Teie abi sooleparasiitide, raskemate juhtude-mitte linaluu-ussid-diagnoosimisel. On tehtud väljaheite uuringud-leiuta-saatekiri ...Loe edasi

Tere
Mõtleks nii nagu Teie sooleparasiitidele. Ühekordne proov ei näita midagi. Vajalik on vähemalt 3 analüüsi mõnepäevaste vahedega. Kui kõik need on negatiivsed, siis on parasiitide võimalus väike. ...Loe edasi

Paistes lümfisõlm

18.01.12

Tere.

Kirjutan Teile seoses paistes lümfisõlmedega kaelal. Nimelt 3 kuud tagasi avastasin kaelal suurenenud lümfisõlme ning ca nädal hiljem ka teise, teisel pool kaelal. Tegemist on mittevalusate, ...Loe edasi

Tervist,
Kui lümfisõlmed enam suurenenud ei ole, juurde neid tekkinud ei ole, vereanalüüsid on korras ja röntgengi tehtud, siis ei ole põhjust ärevuseks. Meie kliimas sügistalvisel hooajal suitsetaval ...Loe edasi

Kõrvad lukus

25.03.11

Tere.
Kuu aega tagasi olin köhas ja nohus. Peale seda kõrvad lukus kogu aeg. Tugevalt neelatades või haigutades lööb korraks kõrvad lahti ja siis jälle tunnen mõne aja pärast - lukus. Lõuad juba ...Loe edasi

Tervist,
sellise murega tuleks minna ennast kindlasti perearsti juurde näitama. Lihtsamateks ja levinumateks põhjusteks selliste kaebuste korral on nohu tüsistusena tekkinud kõrvapõletik või et ...Loe edasi

Alapalavik

15.03.11
 

Juba teist korda on minul alapalavik, 35,4-36,1. See kaasneb haigusega. Tunne on, kui oleks kõrge palavik, külmavärinad ja ülemäärane higistamine. Olemas on kõik külmetushaiguse ( gripi) tunnused- nohu ...Loe edasi

Tervist,
mõnikord võib organismi külmetushaigusega võitlemise sümptomiks olla palaviku asemel hoopis nn. "alapalavik", eriti juhul, kui kaasuvad Teie poolt kirjeldatud sümptomid. Tavaliselt möödub ...Loe edasi

Linaluu-uss e.naaskelsaba

23.09.10
 

Avastasin, et mul väikesed ussid. Mida teha? Olen 5.kuud rase. Lapsepõlvest mäletan, et ema pani siis ööseks mulle tükikese küüslauku pärakusse. Kas see võib toimida või on mingit rohtu mida võib ka rase ...Loe edasi

Tervist,
Linaluu-ussid ehk naaskelsabad ehk enteroobiused - erinevalt heast lapsest, kellel on ikka mitu nime, eriti meeldivad kaaslased inimesele muidugi ei ole. Raseduse ajal veel eriti - nimelt ...Loe edasi

hemoglobiinitase veres

30.05.02

Tere,milline on miinimum-maksimum normaalne hemoglobiinitase veres.Olen kuulnud,et normaalne on 150,aga hiljuti tegin vereanalüüsi ja minul oli see tase 120.Arst ütles,et normaalne,aga et kui langeb 110 ...Loe edasi

Lugupeetud küsija

Tavaliselt hemoglobiinitase niisama alla normi ( 120 - 150 g/l) ei
lange. Aneemia ehk kehvveresuse üks liike on nn rauavaegusaneemia ning
selle sagedasemad ...Loe edasi

Vererõhu kiire alandamine

13.02.13

Tere!

Kuidas on võimalik vererõhku vajadusel kiirelt alandada?

Mul on tööl hetkel pingelisem aeg. Tundsin, et pea muutus "paksuks", pea käiks nagu kohati natuke ringi (nagu loobiks?), ...Loe edasi

Tervist,

tundub, et tuleb jalge alla võtta sama tee, mis aasta tagasi. Vererõhu kõrgenemine on normaalne reaktsioon seesmise pinge kasvule (nö "Võitle või põgene!" reaktsioon), kuid kui organism ...Loe edasi

Madal hemoglobiin

04.10.14

Mul on liiga madal hemoglobiin.Loe edasi

Tere,
Esmalt vabandan, et minu vastus tehnilistel põhjustel hilineb.
Meeste hemoglobiinitaseme normi alumine piir on 130g/l. Alla seda loetakse aneemiaks ehk kehvveresuseks. Aneemia põhjuseid ...Loe edasi

pidev väike palavik

01.08.04
 

Tere! Olen 30 aastane naisterahvas ja hädas pikka aega kestnud palavikuga, mis kõigub vahemikus 37-37.6. Hommikuti palavikku reeglina ei ole, see tekib lõunast ja sellega kaasneb ka väsimus ning õrn liigeste ...Loe edasi

Tere I.T
Tänan usalduse eest panna kirja oma mure ja lähetada see läbi arvuti Teie suhtes täiesti tundmatule tohtrile. See annab tunnistust tõsisest probleemist.
Proovin vastata. Kui lüüa ...Loe edasi

Süljenäärmete ja keele põletik.

28.11.12

Tere.
Minu küsimus tuleb nii pikk, et piinlik kohe. Kuid minu enda perearst enam ei mõista mind ravida ega kuhugi suunata.
Ette infoks: üldine verepilt muidu korras (sept. oli leukotsüüte 3,8, ...Loe edasi

Tere
Tänan pika ja usaldava kirja eest.
Proovin mõtelda. Teil on palju kehalisi vaevuseid, kuid uuringud on enam-vähem korras. Mida tohtrid ütlevad, on rohkem oletused, kuid tundlikul inimesel ...Loe edasi

kõhu probleem

01.03.15

tere
mure siis selline,et umbes 20aastaselt töötasin ühes puidu virmas ning tõstsin seal materjale ning ühel hetkel tekkis kõhtu meeletult terav valu.valud kestsid regulaarselt paar kuud,siis hakkas ...Loe edasi

Tere !
Vaevused on piisavalt "hullud" et sütitada igat arsti. Perearsti külastus, esmased analüüsid, mao-sooleuuringud ja siis on võimalik koostada mõistlik edasine raviplaan.
Head tervist ...Loe edasi

Kõht kinni, väljaheitega koos veri.

01.03.15

Nimelt on selline probleem, et kui kõht on kinni siis võib juhtuda, et koos väljaheitega tuleb kaasa väike kogus verd. Hiljuti aga oli kõht ikka väga kinni ja vetsus pidi väga pingutama... Tuli juba natuke ...Loe edasi

Tere !

Kõhukinnisuse puhul juhtub üsna sageli, et tahke ja kõva roojamassi väljutamise käigus võib tualetis käies pühkimisel märgata paberil vähest heledat verd. Enamasti on vereerituse põhjuseks ...Loe edasi

Pidev iiveldus

23.02.15

Tere. Ma ei ole kindel kas pöördun õige arsti poole, kuid räägin Teile oma mure ära. Ehk oskate aidata või kuskile edasi suunata. See probleem algas tegelikult juba umbes 3 aastat tagasi. Kuu või kaks ...Loe edasi

Tervist
Kui Teie tervist on korduvalt kontrollitud ja ka vereproovid on korras ning halva ja hea enesetunde perioodid vahelduvad, mitte seisund ei lähe järjest ja järjest hullemaks, siis ma pigem ...Loe edasi

vererõhk

23.02.15

Tere!
Olen aastaid tarvitanud vererõhu ravimeid, põhiliselt Cardace Comp. Viimastel aegadel olen kodus vererõhku mõõtes täheldanud seda, et alumine rõhk jääb normi piiresse umbes 75-80, aga ülemine ...Loe edasi

Tervist
Soovitaksin Teil selle probleemiga siiski minnagi oma perearsti vastuvõtule, kindlasti rääkida ka "loperdamisest" ja lihaskrampidest, kuivõrd tegemist on muudatusega Teie terviseseisundis, ...Loe edasi

haigus

20.02.15

Tere,probleem selline,et juba mitu aastat on enamus ajast nagu kehva olla,ei ole nagu palavik aga lihtsalt selline loid tunne on peal ja kehva enesetunne,kui sporti teen siis on koguaeg külm ja enda higist ...Loe edasi

Tere !
Ega muud kui esmalt perearsti vastuvõtule- esmased uuringud, vereproovid, sh kilpnäärme analüüsid alatalitluse suhtes. Kui kehalised haigused välistatud saab mõtelda edasi kuidas kõigeparemini ...Loe edasi

Vereanalüüsi vastus

18.02.15
 

Tere!

Välismaal sai arsti juures vere uuringud tehtud. Analüüs oli muidu korras, aga mõned näitajad olid veidi nihkes. Monotsüütide % oli 8.4, kuigi normväärtus oli määratud 0-7.2. Samas teine ...Loe edasi

Tere !
Näitajad on keskmit normist veidi nihkes, kuid iga inimene on veidi erinev ning seetõttu keskmine ei pruugi olla talle õige. Kui arst jäi Teiega rahule ja enesetunne he, teised uuringud korras, ...Loe edasi

Valu kannas

06.02.15

Aastavahetusele järgneval hommikul ärkasin sinise kannaga, millele oli valus astuda, kuigi teadlikult ei saanud kand kusagilt sellist põrutust. Arvasin, et võib-olla on tegu ka näiteks koormusest tingitud ...Loe edasi

Tervist
Oma küsimuses Te ei kirjelda, kas aastavahetusel juhtus midagi sellist, mis võinuks sellele kannavalule seletust anda - näiteks trauma, väänamine hüppeliigesest, hüppamine kõrgusest, põrutus ...Loe edasi

milliseid verevedeldajaid kasutada mis ei tekitaks veritsust just tuppest.

29.01.15

Olen 83aastat vana dignoositi minul kõrgvererõhutõbi stenokardia kodade virvendusarütmia raske südamepuudulikus.Ravimeid kokku 8 südamele digoxin.metazok ja verevedeldaja trombex teised ravimid torasemid.isomonit.retafyllin.lozap.azilect.metformin.Siiani ...Loe edasi

Tere
Soovitan veelkord asjatundliku günekoloogi konsultatsiooni-uuringuid. Isiklikult ei ole kohanud naispatsiente, kellel on tekkinud verevedeldajatest tupeverejooks. Seniks on Pradaxa v Hiertemagnyl ...Loe edasi

antibiootikumid

26.01.15
 

Tere!Pöördun Teie poole sellise murega, et minu emale kirjutas perearst välja sellised rohud ospamax 1000mg ja klerimed 500 mg.-7 päevaks(probleem maos).Samal ajal võtab ta ka veel lisaks kolesterooli, ...Loe edasi

Tervist
Need antibiootikumid on osa kolmikravist, mis on mõeldud Teie ema vaevava maoprobleemi lahendamiseks. Kui on pidevalt probleemid maoga ja tuleb käia sageli tülikal uuringul, siis on kindlasti ...Loe edasi

2 nädalat nohu ja palaviku tunne!

25.01.15

Tere! Kaks nädalat tagasi algas mul kohutav nohu,ilmselt sain kuskilt viiruse.Ravisin kodustel meetoditel,küüslauk,sidrun,sibul,ingver,mesi,nohu jäi vähemaks, ja võib öelda, et on möödas,kuid nüüd on tunne,et ...Loe edasi

Tere lugupeetud küsija,

Teie kirjelduse põhjal tekib kahtlus, et tegu on nohu tüsistusena tekkinud ninakõrvalkoobaste põletikuga. Kuna probleem algas juba 2 nädalat tagasi, on tõenäoliselt ...Loe edasi

 

Pildilised ravijuhised: