Närvivalu 09.04.13 / Perearst

Külastaja küsib:

Tuharasse lõi terav valu, mis kiirgas paremasse säärde ja labajalga. Perearst ütles, et külmetusest tekkinud närvipõletik ja määras raviks Diclac 150 mg,10 päeva. Valu küll vähenes, kuid püsib endiselt paremas jalas, hüppeliigese piirkonnas ja labajalg on tuim, aeg-ajalt sähvib valu ka tuharasse. Valud on kestnud 2,5 nädalat. Hetkel mingeid ravimeid ei tarvita. Kas taastumine võtab veel aega, et nii pikalt valutab? Mida peaks tegema ja kuhu pöörduma?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Jah, vaevus on omane inimese kõige suurema närvi N.ischiadicus-e ärritusele. Seda võib põhjustada näiteks mehhaaniline surve lülivaheketta väljasopistusest või ka viirusinfektsioonist või mõnest muust tegurist tingitud närvivalu. Peaks eristama, kas on tegemist ainult valuga või esineb nahatundlikuse langus närvijuure tööalal nahal, refleksi kadu põlvel, nõrkus tõusmisel kandadele või varvastele. Üldiselt on sedasorti valud vastikud, kuid mööduvad tavapärase valu ja põletikuraviga. Ohumärgid on püsiv tuimus ja nõrkus jalas, põie-soole pidamatus, väga tugev valu.
Tavaliselt selline valu püsib 1-4 nädalani ja siis vaibub. Arvan, et koostöö oma artxiga on kõige tähtsam ja kolleeg mõleb parima lahenduse.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Jalg on paistes

Minu emal on üks jalg paistes. Seda juba üle aasta. Paistetus ei lähe alla ka. Naljakas just see, et ainult üks jalg on.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Kindlasti tasub uurida. Ühe jala turse põhjus võib olla venoosse vere ja lümfiringluse häire. Seda võib põhjustada nt veresoone enda haigus, nt veenilaiend, veenipuudulikkus, harjumuslik jala ...

Loe edasi

Ussid!

Sooviksin teada kas on üldse võimalik kuidagi naaskelsabadest ja solkmetest vabaneda?:( Kas peaksin kuhugi veel pöörduma ja kuhu?Kas psühhiaatrist võib kasu olla ja kas ta tegeleb selliste probleemidega?Mida ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Kõigepealt rahu. Solkmed ja linaluu ussid on nn mustade käte haigus. Linaluu ussiga on võimalik nakatumine, sügades pärakupiirkonda, kuhu ussikesed munevad. Munad satuvad küünte alla , sealt ...

Loe edasi

Käte paistetus.

Alates 1.juulist, mil tööle asusin, on käed paistes, eriti just sõrmed. Töö nõudepesijana, erilisi kemikaale kasutusel ei ole, veepehmendi-sool, mis ei tohiks samuti käsi ärritada. Perearstil käidud, analüüsid ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Kahjuks ei ole patsienti nägemata antud juhul võimalik üheseid soovitusi anda. Kirjast ei selgu, kas paistes on labakäte väikesed liigesed või nahk ja nahaalune kude labakäte piirkonnas. Kas ...

Loe edasi

imelik tunne ölas

tunnen viimasel ajal imelikku nagu mullitamist vasaku öla taga veenis vist.millest see vöib olla

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Õlavaevus on tõsine probleem, soovitan selle täpsustamist perearsti vastuvõtul ja uuringuid: EKG, koormustest, kopsupilt, õlatestid, lihaspinge uuring jm.
Head tervist soovides,
Madis ...

Loe edasi

Mürin peas

Viimastel kuudel on peas või kõrvus pulseeriv murin. Päevaste toimetuste kõrvalt väga ei pane probleemi tähele, kuid eriti annab tunda vaikuses ennem magamaminekut ja hommikul ärgates. Samas mõni päev ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Vaikses ruumis on normaalne, et inimene kuuleb oma keha talitluse hääli- väikest kohinat peas, pulsilööke kõrvus, vähest vilinat närvitalitlusest. Harva on vaevuse põhjuseks püsivalt kõrgenenud ...

Loe edasi

Uriinis eretrotsüüdid

Mis põhjusel võivad olla uriinis eretrotsüüdid? Pöördusin eile alaseljavalude pärast perearstile, kirjutati Diclac geel mida nüüd eile määrima hakkasin. Palusin ka ise igaks juhuks uriini analüüsi, kõik ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
Kui Teie algse pöördumise põhjuseks on alaseljavalud, siis on väga mõistlik, kui Te ka ultraheliuuringul ära käite, et üksiti üle vaadata ka põis, neerud, kusejuhad ja neeruvaagnad - välistamaks ...

Loe edasi

Reflukshaigus

Tere!

Ma ei tea täpselt, kas minu mure liigitub siia alla, aga soovin nõu saada.

Perearst määras mulle diagnoosi reflukshaigus. Alates 20. maist on mul olnud nagu klimp kurgus, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere G !
Vabandan vastuse viibimise pärast. Minu isiklik arvamus on see, et Teie vaevused on valdavalt tingitud kõrgenenud ärevushäirest. See põhjustab pinget kaelapirkonnas, mis võib avalduda tükitundega ...

Loe edasi

paistes, sinised ja külmad jalad

Mul on 75 aastane tädi kellel on korduvalt opereeritud puusaliiges. 15 aastat tagasi juhtus midagi opi käigus ja peale seda on tal tugev südame arütmija. Ka on tal veri paks, raviks on marevan. Eelmisel ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Proovin vastata. Ainult ühe jala turse põhjust peaks otsima sellest jalast. Võib juhtuda, et puusaliigese vahetuse järgselt on häiritud vere jalümfiringe jalas ja tekib lümfaatiline või venoosne ...

Loe edasi

Laps tõmbleb

Tere. Kirjutan oma elukaaslase lapse pärast. Laps on poiss, 10aastane, muidu terve ja rõõmus ja tore, aga... Ca 2 aastat tagasi, kui lapsega tutvusin, siis ei näinud ma midagi eriskummalist, aga mingi ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,
Antud probleemi puhul on tegemist lapseeas äärmiselt sagedase, healoomulise ja tavaliselt puberteedieaks mööduva häirega, mida nimetatakse tikkideks. Tikid on n tahtmatud, kiired, korduvad, ...

Loe edasi

allergia

mulle tundub,et paljudel toitudel on kala maitse
kas mul on midagi viga
joon piima või teed,lihal on juures

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere lugupeetud Küsija,

Väära, sageli ebameeldiva, vastiku maitse tajumist söömisel või joomisel nimetatakse düsgeusiaks. Väga sageli võib düsgeusia olla seotud erinevate ravimite tarvitamisega. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi