Närvivalu

09.04.13 / Perearst

Tuharasse lõi terav valu, mis kiirgas paremasse säärde ja labajalga. Perearst ütles, et külmetusest tekkinud närvipõletik ja määras raviks Diclac 150 mg,10 päeva. Valu küll vähenes, kuid püsib endiselt paremas jalas, hüppeliigese piirkonnas ja labajalg on tuim, aeg-ajalt sähvib valu ka tuharasse. Valud on kestnud 2,5 nädalat. Hetkel mingeid ravimeid ei tarvita. Kas taastumine võtab veel aega, et nii pikalt valutab? Mida peaks tegema ja kuhu pöörduma?

Vastab:

Madis Veskimägi
Madis VeskimägiPerearst
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere
Jah, vaevus on omane inimese kõige suurema närvi N.ischiadicus-e ärritusele. Seda võib põhjustada näiteks mehhaaniline surve lülivaheketta väljasopistusest või ka viirusinfektsioonist või mõnest muust tegurist tingitud närvivalu. Peaks eristama, kas on tegemist ainult valuga või esineb nahatundlikuse langus närvijuure tööalal nahal, refleksi kadu põlvel, nõrkus tõusmisel kandadele või varvastele. Üldiselt on sedasorti valud vastikud, kuid mööduvad tavapärase valu ja põletikuraviga. Ohumärgid on püsiv tuimus ja nõrkus jalas, põie-soole pidamatus, väga tugev valu.
Tavaliselt selline valu püsib 1-4 nädalani ja siis vaibub. Arvan, et koostöö oma artxiga on kõige tähtsam ja kolleeg mõleb parima lahenduse.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Nõustamised samal teemal

Tihti väsinud

14.01.15
 

Tere!

Mind vaevab tihedalt esinev väike palavik (36,8 - 37,1). Seda palavikku esineb tavaliselt korra nädalas ja kestab mõne päeva. Sellega kaasneb väsimus ja jõuetus, joogijanu ning liigne ...Loe edasi

Tere
Põhjusi on väga palju, osa olete ka ise letlenud. Soovitan taas pöörduda perearsti vastuvõtule ja kõike lähemalt uurida. Esimese asjana tuleb mõttesse teha kindlasti kilpnäärme analüüsid, TSH ...Loe edasi

Valu kurgus

09.01.15
 

Viimastel päevadel on kurgus tugev valu , eriti neelamisel.Neelamisel tundub nagu oleks mingi tükk kurgus.Sülje-eritamine on suurenenud.Millega võib tegu olla?Loe edasi

Tere !
Kui vaevused on kestnud 3-4 päeva ja valu on kurgus siis mõtleksin ennekõike kurgupõletikule- see on viirushaigus mis paraneb üldjuhul iseenesest. Kurk võiks olla vaatlusel punasem, mandlid ...Loe edasi

Laps nikastas selgroo?

07.01.15
 

Tere!
Pühade ajal 8-aastane tütar teistega mängides võttis ühe 5-aastase lapse enda kukile. Mõlemad sellised õblukesed nagu tüdrukud sel ajal on. Nii nagu vanemad lapsi õlgadele (kukla taha) istuma ...Loe edasi

Tere lugupeetud küsija!

Kui probleem on tänaseks kestnud juba üle kahe nädala, soovitaksin siiski pöörduda oma perearsti poole. Läbivaatuse käigus otsustab perearst uuringute vajaduse üle. ...Loe edasi

Xalacom silmatilgad

04.12.14
 

tere
ämmal mure : silmatilgad tekitavad südame arütmia enesetunde järgi.Kas seda rohtu tohib ta kasutada, kui pakendi infolehel on kirjas kõrvalmõjudest ka see sümtom. Perearst räägib, et oi sellisest ...Loe edasi

Tere!
Vabandan, et minu vastus tehnilistel põhjustel hilineb.
Teie kirjast saan aru, et peale Xalacomi silmatilkade manustamist tekkinud südamerütmihäire on hetkel tuvastatud vaid subjektiivselt ...Loe edasi

Haavandiline stomatiit, Behcet tõbi?

24.11.14
 

Tere,

Mure siis selles, et täpselt nädal tagasi (esmaspäeval) hakkasid suhu tekkima esimesed aftid. Alguses ei pööranud sellele suurt tähelepanu, kuna neid tekib mul tihti ja juba mitu aastat. ...Loe edasi

Tere lugupeetud Küsija,
Antud olukorras ei ole kahjuks kirja teel võimalik ammendavat vastust anda. Arvan, et peaks lähtuma sellest, et kuni pole tõestatud vastupidist, tuleks kõiki Teie kaebusi ...Loe edasi

suur väsimus, jõuetus ja unisus

10.11.14
 

Tere,
kuidas edasi toimida väga suurele väsimusele-jõuetusele-unisusele põhjuse ja lahenduse leidmiseks?Loe edasi

Tere
Mõistan muret. Kipun arvama, et kehaliselt olete üsna terve, vahest läbipõetud põletiku jääknähud. Korras koormustest tähendab, et keha toimib kenasti.
Igaks juhuks võiks määrata täpsemalt ...Loe edasi

Pikaajaline palavik ja kehv enesetunne

03.11.14
 

Tere,
Mul on juba pea kuu aega olnud püsivalt palavik u 37,2.
Aegajalt esineb alaseljas valu, pearinglust ja südame pekslemist, nõrkust ja keha on kaetud higiga.
Rase ei ole, paar ...Loe edasi

Ega te pole haigena tööl käinud? Kui nii, siis peaksid need sümptomid mõne aja pärast ise mööduma, kuid peate aja maha võtma. Sellised sümptomid võivad tegelikult viidata praktiliselt ükskõik millisele ...Loe edasi

ferritiin

02.11.14
 

Tere!
Mul on teile mõned küsimused.

1. Mida minu organismile põhjustab see, kui ferritiin on 215 (lubatud on kuni 150) ?

2. Mida minu organismile põhjustab see, kui transferriin ...Loe edasi

Tere
Proovin vastata. Ferritiin on rakusisene valk, mille ülesanne on säilitada keha rauavaru. Ferritiini on kõige rohkem maksas, põrnas ja luuüdis. Ferritiini sisaldus peegeldab organismi rauavarude ...Loe edasi

Enesetunne pärast mumpsi

29.09.14
 

Tere! Minul on selline mure, et põdesin kevadel (maikuus) 33-aastasena läbi mumpsi. Või siiani ei teagi, mis see oli. Alguses andis üks kõrvaalune piirkond tunda ja lõi paiste, pärast teine pool. Olin ...Loe edasi

Tere,
Vabandan, et minu vastus tehnilistel põhjustel hilineb.
Mumpsi esineb tänapäeval üliharva, kuna alates 1981. aastast on Eestis lapsi mumpsi vastu vaktsineeritud. Näiteks 2013. aastal ...Loe edasi

Pidev nohu ja aevastamine

24.08.12
 

Pidev nohu ja aevastamine. Põskkoobastes toimub midagi, kui kõnnin või räägin. Kas peaksin kogu aeg toas olema elektriradika juures soojas? Just rõskus mõjub. Käisin ka soojadel päevadel jões ujumas, vist ...Loe edasi

Krooniline nohu on äärmiselt elusegav probleem, eriti kui sellel on ka allergiline foon juures. Meie kliimas on see paraku väga sage probleem. Ja pahatihti kipub nohu ka põskkoobastesse põletikuks üle ...Loe edasi

Puugihammustus

27.08.03

Eemaldasin puugi kui ta oli end osaliselt sisse söönud. Kahjuks jäid suised peahaava ning nende väiksuse tõttu ei saanud eemaldada ka pinsettidega.
Kas suisete väljasaamiseks oleks tarvis pöörduda ...Loe edasi

Tere
Puukidega on lugu keerukam, kui arvatakse. Kolleegid Rootsimaal ei tee näiteks väljagi kui puugisuised peale eemaldamist jäävad nahka. Nad põhjendavad seda sellega, et küll võõrkeha eemaldub ...Loe edasi

Sooleparasiitide diagnoosimine

10.10.11

Tervist!
Küsimus on lihtne, samaaegselt problemaatiline!
Paluksin Teie abi sooleparasiitide, raskemate juhtude-mitte linaluu-ussid-diagnoosimisel. On tehtud väljaheite uuringud-leiuta-saatekiri ...Loe edasi

Tere
Mõtleks nii nagu Teie sooleparasiitidele. Ühekordne proov ei näita midagi. Vajalik on vähemalt 3 analüüsi mõnepäevaste vahedega. Kui kõik need on negatiivsed, siis on parasiitide võimalus väike. ...Loe edasi

Paistes lümfisõlm

18.01.12

Tere.

Kirjutan Teile seoses paistes lümfisõlmedega kaelal. Nimelt 3 kuud tagasi avastasin kaelal suurenenud lümfisõlme ning ca nädal hiljem ka teise, teisel pool kaelal. Tegemist on mittevalusate, ...Loe edasi

Tervist,
Kui lümfisõlmed enam suurenenud ei ole, juurde neid tekkinud ei ole, vereanalüüsid on korras ja röntgengi tehtud, siis ei ole põhjust ärevuseks. Meie kliimas sügistalvisel hooajal suitsetaval ...Loe edasi

Madal hemoglobiin

04.10.14

Mul on liiga madal hemoglobiin.Loe edasi

Tere,
Esmalt vabandan, et minu vastus tehnilistel põhjustel hilineb.
Meeste hemoglobiinitaseme normi alumine piir on 130g/l. Alla seda loetakse aneemiaks ehk kehvveresuseks. Aneemia põhjuseid ...Loe edasi

Tihti väsinud

14.01.15
 

Tere!

Mind vaevab tihedalt esinev väike palavik (36,8 - 37,1). Seda palavikku esineb tavaliselt korra nädalas ja kestab mõne päeva. Sellega kaasneb väsimus ja jõuetus, joogijanu ning liigne ...Loe edasi

Tere
Põhjusi on väga palju, osa olete ka ise letlenud. Soovitan taas pöörduda perearsti vastuvõtule ja kõike lähemalt uurida. Esimese asjana tuleb mõttesse teha kindlasti kilpnäärme analüüsid, TSH ...Loe edasi

Vererõhu kiire alandamine

13.02.13

Tere!

Kuidas on võimalik vererõhku vajadusel kiirelt alandada?

Mul on tööl hetkel pingelisem aeg. Tundsin, et pea muutus "paksuks", pea käiks nagu kohati natuke ringi (nagu loobiks?), ...Loe edasi

Tervist,

tundub, et tuleb jalge alla võtta sama tee, mis aasta tagasi. Vererõhu kõrgenemine on normaalne reaktsioon seesmise pinge kasvule (nö "Võitle või põgene!" reaktsioon), kuid kui organism ...Loe edasi

Linaluu-uss e.naaskelsaba

23.09.10
 

Avastasin, et mul väikesed ussid. Mida teha? Olen 5.kuud rase. Lapsepõlvest mäletan, et ema pani siis ööseks mulle tükikese küüslauku pärakusse. Kas see võib toimida või on mingit rohtu mida võib ka rase ...Loe edasi

Tervist,
Linaluu-ussid ehk naaskelsabad ehk enteroobiused - erinevalt heast lapsest, kellel on ikka mitu nime, eriti meeldivad kaaslased inimesele muidugi ei ole. Raseduse ajal veel eriti - nimelt ...Loe edasi

Hemorroid

22.08.04

Tere

Küsimus siis selline et miks ja kuidas tekivad hemorroidid, kas see on normaalne et nad tekivad 20 eluaastate ringis ning kas neid on võimalik ravida ka arsti vastuvõtule minemata? Mis ...Loe edasi

Tere
Arstid oskavad küllaltki osavalt seletada üht või teist vaevust või tervisehäda. Asi on aga keerukam kui patsient küsib otse, miks minul on just see haigus.
Eeldan, et Teil on arsti poolt ...Loe edasi

Kõrvad lukus

25.03.11

Tere.
Kuu aega tagasi olin köhas ja nohus. Peale seda kõrvad lukus kogu aeg. Tugevalt neelatades või haigutades lööb korraks kõrvad lahti ja siis jälle tunnen mõne aja pärast - lukus. Lõuad juba ...Loe edasi

Tervist,
sellise murega tuleks minna ennast kindlasti perearsti juurde näitama. Lihtsamateks ja levinumateks põhjusteks selliste kaebuste korral on nohu tüsistusena tekkinud kõrvapõletik või et ...Loe edasi

hemoglobiinitase veres

30.05.02

Tere,milline on miinimum-maksimum normaalne hemoglobiinitase veres.Olen kuulnud,et normaalne on 150,aga hiljuti tegin vereanalüüsi ja minul oli see tase 120.Arst ütles,et normaalne,aga et kui langeb 110 ...Loe edasi

Lugupeetud küsija

Tavaliselt hemoglobiinitase niisama alla normi ( 120 - 150 g/l) ei
lange. Aneemia ehk kehvveresuse üks liike on nn rauavaegusaneemia ning
selle sagedasemad ...Loe edasi

allergia

10.06.15

mulle tundub,et paljudel toitudel on kala maitse
kas mul on midagi viga
joon piima või teed,lihal on juuresLoe edasi

Tere lugupeetud Küsija,

Väära, sageli ebameeldiva, vastiku maitse tajumist söömisel või joomisel nimetatakse düsgeusiaks. Väga sageli võib düsgeusia olla seotud erinevate ravimite tarvitamisega. ...Loe edasi

Liigesed!

07.06.15

Tere!
Mul on selline mure,et läksin õhtul magama ja hommikul ärgates toimuvad kummalised muutesed.Jalg,põlve kohalt on hommikul täiesti sinine ja paistes.Paistetus kadus ära 3-4 päevaga aga põlv ...Loe edasi

Tervist
Hommikune liigesvalu, punetus ja turse rohkem kui 30 minutit on sellised sümptomid, mis vajaksid täpsustavaid uuringuid, seda enam, et Teie sümptomid Teie kirjelduse põhjal ei ole mingi trauma ...Loe edasi

Unisus?

04.06.15

Proovisin internetist otsida, millega tegu, aga ei leidnud kuskilt ühtegi sobivat. Äkki Teie oskate aidata.
Nimelt viimastel kuudel on nii olnud, kui ma magan kaheksa või vähem tundi, siis mõni ...Loe edasi

Tervist
Kui unisusele lisaks ei esine kaasuvaid sümptomeid, mis Teile muret tekitaks, siis on see Teie keha normaalne reaktsioon. Keha annab nende sümptomitega Teile teada, et ta vajab rohkem puhkust, ...Loe edasi

Imelik pearinglus

21.05.15

Tere. Olen 31 aastane, üldiselt terve inimene. Viimased nädal aega on mul aga olnud imelik pearinglus. Selline, et istun arvuti taga (tööl) ja tunnen kerget peapööritust ja nagu kaoksin maailmast eemale, ...Loe edasi

Tervist
iseenesest ei ole Teie taimetoidu-dieet nii radikaalne, et ta peaks nii kiire aja jooksul mõjutama Teie raua- ja B12 varusid, see tuleks nii kiire ajaga pigem absuluutse veganluse puhul kõne ...Loe edasi

Punnis kõht ja väsimus

18.05.15

Ei teagi nüüd, mis arsti poole oma murega pöörduma pean.
Kuna olen loomult optimistlik ja virisemine mulle väga ei meeldi, siis on selline abi otsimine minu jaoks suur kokkuvõtmine. Olen 36 aastane, ...Loe edasi

Tervist
kõigepealt soovitaks siiski perearstilt täpselt järgi uurida, kas tema poolt võetud vereproovis sai võetud ka analüüs kilpnäärme tööle. Vereprooviga on paraku nii, et üks verevõtmine annab ...Loe edasi

küsimus ravimi kasutamise korra kohta

08.05.15

Tere. Mul on küsimus kõrge vererõhu ravimise kohta. Kui kõik ausalt ära rääkida, siis olen pika staaziga vererõhuhaige ja ei ole üldse uhke selle üle. Sest kogu aeg punnisin vastu ravimitele, kuid lõpuks ...Loe edasi

Tere
Kõrge vererõhk on oluline riskifaktor südame-veresoonkonna haiguste tekkes. Igati mõistlik, et teeme kõik, et seda riski madaldada.
Kogemus on umbes selline, et keskmiste ja kõrgemate ...Loe edasi

Lahtine ninahääldus

06.05.15

Tere !
Käisin 15.aprill kurgumandlite operatsioonil, nüüdseks on kurk juba parem ja saab kõike süüa kuid rääkimine on väga ebameeldiv, tekib selline lahtine ninahääldus selline põrin tuleb kuskilt ...Loe edasi

Tervist
Paraku on kurgumandlite eemaldus ikkagi kirurgiline operatsioon, kus Teie kudede ja organite ehk siis kurgumandlite, neelu, kurgukaarte ja pehme suulae kallal kasutatakse jõhkrat füüsilist ...Loe edasi

Pidev alapalavik?

27.04.15

Tere,
Millegi pärast on pidev alapalavik, üldiselt alates 35,5 kuni 36,1. Pidevalt on ka külmavärinad ja peavalud, vahel ka halb enesetunne, peapööritused ja lihased on kanged. Millest see esineb, ...Loe edasi

Tere
Selline kehatemperaruur ei ole absoluutselt midagi ebanormaalset. Kaasuvad peavalud ja külmavärinad, halb enesetunne, peapööritus on üpris harilikud noortel neiudel, kellel on madal vererõhk ...Loe edasi

valu paremal küljes

25.04.15

Tere olen 29a mees probleem selles et valutab paremalt poolt kuljelt selline näriv valu ja selles piirkonnas selline raske tunne.Valud tekkisid aasta tagasi aga siis andis tunda paari nädala jooksul korra ...Loe edasi

Tere !
Kui noorel mehel on sedasorti tervisemured, siis on vajalik täie tõsidusega mõtelda ja uurida. Uus ultraheliuuring- neerud, maks, sapipõis, pankreas, eesnääre, kõhuaort, analüüsid- täisveri, ...Loe edasi

kurgu probleem

20.04.15

Tere,Doktor kurgu valu juba kolm kuud kurgulagi on kollane vasaku mandli peal on valge täpp ning aegajalt ajab köhima ja kurgus sügeleb.Loe edasi

Tere lugupeetud Küsija,

Olemasolevate andmete põhjal, teadmata, milliseid ravimeid olete kirjeldatud seisundi ravis juba tarvitanud ja Teid ennast nägemata on üsna võimatu öelda millega tegu. ...Loe edasi

 

Pildilised ravijuhised: