Valu ja tuimus paremas näpooles 02.11.19 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Probleem algas eelmisest aastast septembrist. Parem näopool vahelduva valuga ja raskustunne põdes. Meelekohas, kuklas, vahest ka otmikus suriseb ja valu pakitsev. Nägu kardab külma.
Eelmine aasta kestis kaks kuud. Tartu tehti Mrt, mis suuri muudatusi ei näidanud ja väidetavalt migreeni tüsistus. Mida ma ise ei arva aga arst ma ka pole.
See aasta algas uuesti. Alguses meelekohad pakitsesid. Nüüd parem näopool raske. Teatud punktid valutavad. Põsk tuim ja raske. Nüüdseks jälle 2 kuud kestnud. Koomas jookseb. Nina-kurgu-kõrva arstil käidud. 3D pilt tehtud. Ninakõrvalurked ja otsmikusagara korras. Sealt poolt pole midagi lahti.
Mrt uuring paari nädala pärast ees. Mrt ei näita ju närvipõletik? Kahtlustan näonärvi osalist halvatus või siis kolmiknärvi neuralgia. Neuroloog aga väidab, et noorel inimesel pole võimalik kolmiknärvi neuralgia või üldiselt närvivalusid.
Valu on häiriv, väga muutlik ja enam ei oskagi päris täpselt öelda mis valutab ja kus valutab. Siil a rõhub ka kõvasti. Silma liigutada valus.
Mis teie arvate? Mis sümptomite vahe on kolmiknärvi neuralgial ja näonärvi halvatusel? Noorel inimesel (28) on valu kannatada nii pikalt nii piina rikas. Valuvaigisti ei aita kuidagi. Kuhu ma veel pöörduma peaksin, et mind aitaks keegi?

Lugupidamisega

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Neuralgia tähendab valu ja halvatus lihasnõrkust. Põse tuimus võib viidata varasemale või kestvale hambaprobleemile aga võib olla ka signaaliks tõsisemale haigusele mujal organismis. Konsulteerige hambaarstiga ja tehke perearsti kaudu vereanalüüsid põletikunäitajatele ja muudele markeritele. Seejärel on vajalik neuroloogi uus läbivaatus.

6748591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Parema labajala tuimus (halvatus?)

10.juulil 2013 aastal ei saanud enam normaalselt kõndida, sest valu paremas jalas oli puusast varvasteni. Pöördusin perearsti poole, kes suunas mind neuroloogi vastuvõtule.16.juulil sain neuroloogi jutule. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoline on jalanärvi kahjustus nimmelülidevahelise kõhrketta väljasopistuse tõttu. Kui valu on kadunud, siis tõenäoliselt operatsiooni vaja ei ole. Paranemine on iseeneslik kuid aeglane. Soovitav on ...

Loe edasi

tuimus pöidlas

Tere

U. nädal tagasi l6ikasin kääridega mitu tundi paberit ja sellest ajast on parem pöial tuim. Praegu tundub, nagu hakkaks tundlikkus aegamööda taastuma. Siiski küsiksin, et kas peaks m6nd ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt sai viga nahanärvi haru. Paranemine on iseeneslik aga võib võtta aega.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Põse tuimus

Tere!

Vasak põsk on tuim, vahest jooksevad nagu sipegad mööda pead. Neuroloog ütles,et kolmiknärvi ja näonärvi põletikku ei ole. Enne oli ka tuimad valud põse eri piirkondades. Valu vaigistamiseks ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kirja teel probleemi ei lahenda. Küsige ravi määranud neuroloogilt või tulge vastuvõtule.
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

pea tuimus,pisted

Tere!Olen 63a. naine. Juba kaua aega (umbes 2 aastat) on mul vasak peapool tuim, sama külje pealt pistab aegajalt. Paar kuud tagasi lisandus suhteliselt tihti esinev pidev valu parema (mitte vasaku) silma ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

SM -Sclerosis Multiplex i ei ravita operatsiooniga, ilmselt eksite millegagi. Ühe peapoole tuimus ja valu võib olla seoses ühe kuklanärvi ärritusega. Tavalislt selgub põhjus juba läbivaatuse käigus.
Loe edasi

Närvi kahjustus?

Kirjutate ühes oma vastuses nii:
"Tõenäoliselt on korduvate valude põhjuseks varasem lülidevahelise kõhrketta vigastus, mistõttu vale asendiga seoses on võimalik selle osa nihkumine taha ühele küljele ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuna jalanärv algab selgroo nimmeosas ja lõpeb varbas, on kahjustuse korral paranemine väga pikk - tavaliselt kuid. Jõud labajalas taastub kiiremini kui möödub tuimus.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

sclerosis multiplex?

Valulik tuimus kätes, eriti sõrmeotstes ja tihemini on paremas käes. Ka jalad nagu tõmbuksid valulikult krampi aeg ajalt- selline närvivalu, nagu öeldakse. Tuimus eriti nii paremas käes kui jalas. Nõrkusetunne. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

SM diagnoosimine nouab spetsialisti läbivaatust ja vajalikke lisauuringuid (tosise kahtluse korral). Sarnaseid kaebusi esineb paljudel ja need ei ole reeglina selle haiguse tunnusteks.

Loe edasi

Operatsiooni järgne tuimus

Tere,
mehel oli sejaoperatsioon 14.08.07(L5-S1 interaminektoomia paremal ning L5-S1 diski prolapsi eemaldamine) haiglasse viidi samal hommikul, ülitugevate valudega ja ise ei saanud kõndida(planeeritud ...

Vastas dr Katrin Kaarna

Tänan Teid küsimuse eest!
Operatsiooni järgselt võivad osalised kaebused tõesti mõneks ajaks püsima jääda, lõikusest on ju tänase päeva seisuga vaid 2 nädalat möödas. Kui Teie mehe seisund aga täiesti ...

Loe edasi

valu paremas käes ja peas

Olen naisterahvas 33 a. ja valu hakkas pihta paremast käest, kui käisin verd annetamas, nüüd käivad hooti valud kätte ja pähe ja kätt ei saa eriti puudutada.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Näidake kätt perearstile.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Valu paremas õlavarres

Pikemat aega vaevab valuimpulss paremas käes,mis nüüd on teinud jäigaks
õla.Liigutused on piiratud,särgi seljast võtmine tekitab valu.Perearst määras valuvaigistit ja füsioteraapiat.Suurema valu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui valu tekib õlavarre tõstmisel, on põhjuseks õlaliigese kõõluse või liigeskapsli põletik millega tegeleb traumatoloog.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

varvaste tuimus

Tere.

Ligi nädal tagasi hakkas häirima parema jala suure varba tuimus. Tuimus tekkis algselt varba otsas, praeguseks on juba tuim terve varvas. Olen 33 aastane naine, ei põe omateada mingeid ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Jäsemete tuimus ei ole normaalne. Tegemist võib olla närvitalituse ja/või vereringehäirega.
Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: