valu ja tuimus paremas labajalas 22.11.21 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Valu ja tuimus paremas labajalas.Ilmselt verevarustuse häired.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Aneemia põhjustab sageli B12 ja muude vitamiinide imendumishäire, mis omakorda vitamiinipuudusel on jäsemetes suremistunde põhjuseks. Valu ja suremistunde põhjuseks ühes jalas võvad olla aga ka muutused nimmelülides. Võiksite paluda perearstil teha vereanalüüsid vitamiinide puuduse tuvastamiseks ja ka rö. pildid nimmelülidest. Ravi sõltub tulemustest.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Millega võiks olla tegemist?

Tere. Ligi pool aastat tagasi tekkis vasakus kehapooles nõrkus ja tuimus - käsi ja jalg muutusid jõuetuks, vasak silm raskeks ning uduseks, mööda selgroogu pulseeris üles-alla kuum valuhoog, paari nädala ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kas neuroloog teostas ka läbivaatuse või piirdus ainult uuringute tulemustega. Ärevuse korral määratakse tavaliselt antidepressandid, kas neist on olnud abi? Soovitan uut neuroloogi konsultatsiooni.
Loe edasi

covidi varbad

peale vaktsineerimist k.a. maikuus tekkis veresoonte haigestumine paremas labajalas - punetus, varvaste turse, valulikkus, vereproov põletikku ei näidanud, väliselt sarnaneb jalg täpselt netis avaldatud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on naha, mitte närvihaigusega. Nõu võiks anda nahaarst-dermatoloog.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Lihaspinged ja käte tuimus.

Tere!
Paluksin oma probleemile lisaarvamust. Teen kätega tööd, ning viimased kuud on kätes, eriti paremas, sümptomid, mis viitavad karpaalkanali sündroomile. Öösel valu peale ärkamine, käte nõrkus, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui soovite paranemist, peate lõpetama töö käte ja sõrmedega, kandma randmeortoose, ka öösiti. Süstid kanalisse võivad asja parandada, kuid sageli vaid ajutiselt. Kaela mrt vajalikkus selgub neuroloogi ...

Loe edasi

Tuimus paremas jalas ja torkiv valu mõlema käe sõrmedes.

Viimase 10 aasta jooksul on mul mitu korda olnud umbes 5-10 päevaste perioodidena parem jalg kergelt tuim (kõndides) ning torkiv valu parema jala varvastes ja parema käe sõrmedes.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Asja selgitamiseks tuleks tulla neuroloogi vastuvõtule kindlasti valuperioodi ajal.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Lumbaago ishiasega

Tere, palun vastust!
2 kuud tagasi algas valu nimme piirkonnas (peale füüsilist koormust), kestis umbes nädala, peale seda valu p. tuhara all, kiirgumisega reide. Kummardamisel ja istumisel väga ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoline põhjus ongi alumiste nimmelülide vahelise kõhrketta kahjustusest tingitud kompressioon jalanärvi juurele, võib kaasuda ka närvivigastus - tuimus ja/või nõrkus labajalas. Kui viimast esineb tuleks ...

Loe edasi

Valu paremal pool suus - keeleall ja alalõua lihastes

Tere!

Olen 33 aastane mees. Viimased 6-8 kuud on mul tekkinud valu ja tuimuse tunne paremas suupooles-alalihastes ja keeleall, mis vaheldub põletava ja kihelus tundega. Suhelda pikalt ei saa, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olle keele-neelunärvi ärrituse/kahjustusega mis nõuab eriravi. Soovitav on teha pilt - pantomograafia hammastest ja lõualuudest (perearst, hambaarst) ja tulla konsultatsioonile.

Loe edasi

Närvi kahjustus?

Kirjutate ühes oma vastuses nii:
"Tõenäoliselt on korduvate valude põhjuseks varasem lülidevahelise kõhrketta vigastus, mistõttu vale asendiga seoses on võimalik selle osa nihkumine taha ühele küljele ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuna jalanärv algab selgroo nimmeosas ja lõpeb varbas, on kahjustuse korral paranemine väga pikk - tavaliselt kuid. Jõud labajalas taastub kiiremini kui möödub tuimus.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

seljavalud alaseljas

tere päevast. olen 21- aastane noor mees. poolteist aastat tagasi vundamendikraavi kaevates vigastasin oma selga, nii et tekkisid järsku ühel hommikul tugevad valud alaseljas- ei saanud kummardada ja andis ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt vigastasite kaevamisel nimmelülidevahelist kõhrketast mis loob aluse selja ja jalavalude kordumisele. Lõikus tuleb kõneks siis kui on tugevad jalavalud, tuimus ja nõrkus labajalas.

Dr. ...

Loe edasi

varvaste tuimus

Tere.

Ligi nädal tagasi hakkas häirima parema jala suure varba tuimus. Tuimus tekkis algselt varba otsas, praeguseks on juba tuim terve varvas. Olen 33 aastane naine, ei põe omateada mingeid ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Jäsemete tuimus ei ole normaalne. Tegemist võib olla närvitalituse ja/või vereringehäirega.
Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

piinav selja- ja jalavalu

Olen 42. aastane. Püüan end suhteliselt sagedasti liigutada (jooksmine, jalgrattasõit, igapäevased venitused ja painutused). Üle kahe nädala tagasi hakkas selg valutama (mõõdukat seljavalu esineb ikka ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kirjeldusest jääb mulje et tegemist on alumiste nimmelülide vahelise kõhreketta väljasopistusest tingitud jala närvijuure ärrituse/kahjustusega. Kulg võib olla süvenev - järgneb valu ja tihti tuimus sääres ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: