Kas tatoveerides võib saada HIV? 31.05.16 / Nakkushaigused

Külastaja küsib:

Tere,

Rääkisisme Teiege ka telefoni teel aga kuna mu ema on mures, minu hiljuti tehtud tatoveeringu pärast, siis ma küsin siin veelkord. Tegin tatoveeringu salongis aga ei näinud, kui uus nõel pakendit välja võeti. Tegin 7 nädalat hiljem hiv testi (veeniveri) Ida Tallinna Keskhaiglas, mis oli negatiivne. Kas ma võin selle vastusesega kindlaks jääda või on vaja korrata?

Ette tänades,

Arst vastas:

Aino Rõõm

dr Aino Rõõm

Infektsioonhaiguste arst

Ida-Tallinna Keskhaigla

Tere!
Kui 7 nädalat pärast testi tegemist on HIV analüüs negatiivne siis te tätoveeringuga HIV infektsiooni ei saanud.
Parimat soovides
Aino Rõõm

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nakkushaigused

Borrelioosi vereproovi näidud

Tere

Olen 43-aastane naine, kellel varasemalt tervisega probleeme ei olnud. Minu lugu algas 2007. aastal, kui mind tabasid ootamatult pearinglus, uimasus ja kohati lausa tasakaaluhäired. Mõne ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Borrelioosi on võimalik haigestuda korduvalt, sest immuunsus kestab lühikest aega, samuti on võimalik, et patsient ei tea, puugirünnakust midagi, kuna ainult täiskasvanud puuk kinnitub pikemaks ...

Loe edasi

hiv


Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Parimat ...

Loe edasi

Parasiidid


Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Lühike vastus teile on, et tuleb teha rooja analüüs parasiitidele, sest teil ei pruugi üldse olla parasiitidega kulgevat nakkushaigust, Ka ei saa Mebendazoliga ravida kõiki parasiite. Ravi ...

Loe edasi

hiv nakatumise võimalus

Tere!

Kuna hiv teema on väga aktuaalne, siis tuli mul meelde 2 aasta tagune seik meditsiinipraktikalt. Nimelt kuna olin alles praktiseeriv meditsiinitudeng ning veel kõigest mitte nii teadlik, ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Soovitan teil minna ja teha HIV uuring ja saate koheselt oma küsimusele vastuse. Kui uuring on negatiivne ei ole põhjust ka CD4 rakkude uuringuks.
Edu soovides
Aino Rõõm

Loe edasi

kampülobakterenterokoliit

29.11. Lapsele tehti gripisüst. Samal päeval öösel palavik 38C ning kõhulahtisus. 30.11 terve päev kõht lahti. Väljaheite verine, limane, kõhuvalu, peavalu. Õhtul palavik 39,9C. Nakkuskliinikusse. Vereprovid ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Kampülabakterist tingitud kõhulahtisus sageli taandub ilma antibakteriaalse ravita 5-8 päeva jooksul, oluline on vedeliku ja soolade kaotuse taastamine, nii nagu teil haiglaravi perioodil ...

Loe edasi

B-viirushepatiidi vastu revaktsineerimine täiskasvanuna

Tere!

Nimelt kuna olen asumas haiglasse tööle, pidin läbima töötervishoiuarsti juures läbivaatuse. Vereproovist võeti b-hepatiidi antikehad (tulemus: HBs Ab QN 52.1 (>10.0 Positiivne U/L) ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Teil on immuunvastus B-hepatiidi viiruse vastu olemas ja lisadoosi te ei vaja. Kui teil toimub kokkupuude B-hepatiidi viirusega, siis aktiveeruvad mälurakud ja viirus toimib booster doosina ...

Loe edasi

Lõputud uroinfektsioonid

Olen põdenud pea aasta iga kuu uroinfektsioone: valu kõhus,küljes ja seljas, pakitsus peale urineerimist. Kord näitab külv enterokokki, kord colibakterit, kord segafloorat, vahel ka puudub mikroobide ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Tõenäoliselt peab teie korduvate infektsioonidega tegelema mitu spetsialisti ja võimalik, et vajate täiendavaid uuringuid, miks teil krooniline põletik püsib. Praegu ei ole mul ülevaadet kogu ...

Loe edasi

soolatud kala

Tere. Tekkis küsimus seoses soolatud kala, täpsemalt forelli söömisega. Kas soolatud forelli süües on võimalik nakatuda paelussiga?
Internetist lugedes võib leida ristivastupidiseid väiteid- osad ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Lugesin teie murest ja pean kahjuks vastama, et värske, vähe soolatud magevee kala süües on oht süüa koos kalaga ka paelussi vastseid, selleks, et seda ei juhtuks on kaks võimalust, kalaliha ...

Loe edasi

Puukborrelioos

Tere!

Olen murelik rase (hetkel 28 rasedusnädal). 1. septembril avastasin oma parema kaenla juurest puugi. Paar nädalat hiljem tekkisid külmetushaiguse nähud (nohu, kurguvalu, ühel päeval ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Puukborrelioosi ravi kestvus on vähemalt 14 päeva ja kuna teie ravi on alles pooleli, siis raviefetiivsuse üle on vara otsustada. Kuna aga teil IgG antikehad olid madalas tiitris ( ma ei tea ...

Loe edasi

Hiv peiteag

Tere,
Unustasin kirjutada,et analûûsid andsin 7 nâdalat ja 11 nädalat peale tatoveerimist (isemaksja)Ida Tallinna Keskhaiglas ja samuti ka hepatiitide peale.Need on negtiivsed kôik.Olen rääkinud ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Praegused testid , millega HIV, HCV nakatumist kindlaks tahakse on usaldusväärsed ja te ei pea rohkem teste tegema.
Parimat soovides
Aino Rõõm

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: