naaskelsabad ei kao kuidagi:( 08.01.15 / Nakkushaigused

Külastaja küsib:

Kui tihti võib võtta ussirohtu,et see midagi väga halba tervisele ei tee(k.a.lapsele)?Kas on kangemat nugiliste rohtu ka kui vermox ja kas laps ka võib võtta?Mis saab kui ei saagi neist lahti kas jäängi võitlema ja närvid on nii läbi,et ei taha varsti nii enam elada-kogu elurõõm on kadunud!Kuidas edasi minna ja kelle poole pöörduda!Palun väga teie nõu ja abi!Kui mul kaapeproovide vastused positiivsed tulevad,mis edasi?Ja kui negatiivsed siis ma ikkagi ei usu neid,sest sügelus on meeletu ja just see tunne et keegi ronib ja enam vaadata ka ei julge-saan uue šhoki!

Arst vastas:

Aino Rõõm

dr Aino Rõõm

Infektsioonhaiguste arst

Ida-Tallinna Keskhaigla

Tere!
Naaskesaba usside nakatumiseks on vajalik ussimunade sattumine seedetrakti, kus umbsooles toimub ussumunadest ussside teke ja ränne päraku piirkonda. Emased usssi munevad seal hulgaliselt mune ja kätega päraku piirkonda katsudes, kratsides, satuvad ussimunad uuesti suhu. Kuna ussid tekitavad päraku piirkonnas sügelemist just öösiti, siis on kratsimine ja uuesti ussimunade suhu sattumine väga võimalik.Oluline on, et pereliikmete küüned oleksid lühikesed, siis ei jää ussimunad küünte alla ja sealt hiljem ei satu suhu.Kui on terve pere üheaegselt ravitud ja ka kõik hügieeni nõuded täidetud siis pärast ravi uut nakatumist ei toimu. Võimalused uueks nakatumiseks: käte kaudu uus nakatumine; keegi teie lähikonnast peab olema nakkusallikas (kodus, koolis, tööl jne). Ootage ära proovi vastused ja selle alusel peab otsustama kas vajate terve perega uut ravi. Vermoxi ei tohi tarvitada ainult kartusest, et teil võivad olla uuesti ussid.
Aino Rõõm

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nakkushaigused

B-viirushepatiidi vastu revaktsineerimine täiskasvanuna

Tere!

Nimelt kuna olen asumas haiglasse tööle, pidin läbima töötervishoiuarsti juures läbivaatuse. Vereproovist võeti b-hepatiidi antikehad (tulemus: HBs Ab QN 52.1 (>10.0 Positiivne U/L) ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Teil on immuunvastus B-hepatiidi viiruse vastu olemas ja lisadoosi te ei vaja. Kui teil toimub kokkupuude B-hepatiidi viirusega, siis aktiveeruvad mälurakud ja viirus toimib booster doosina ...

Loe edasi

Lõputud uroinfektsioonid

Olen põdenud pea aasta iga kuu uroinfektsioone: valu kõhus,küljes ja seljas, pakitsus peale urineerimist. Kord näitab külv enterokokki, kord colibakterit, kord segafloorat, vahel ka puudub mikroobide ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Tõenäoliselt peab teie korduvate infektsioonidega tegelema mitu spetsialisti ja võimalik, et vajate täiendavaid uuringuid, miks teil krooniline põletik püsib. Praegu ei ole mul ülevaadet kogu ...

Loe edasi

soolatud kala

Tere. Tekkis küsimus seoses soolatud kala, täpsemalt forelli söömisega. Kas soolatud forelli süües on võimalik nakatuda paelussiga?
Internetist lugedes võib leida ristivastupidiseid väiteid- osad ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Lugesin teie murest ja pean kahjuks vastama, et värske, vähe soolatud magevee kala süües on oht süüa koos kalaga ka paelussi vastseid, selleks, et seda ei juhtuks on kaks võimalust, kalaliha ...

Loe edasi

Puukborrelioos

Tere!

Olen murelik rase (hetkel 28 rasedusnädal). 1. septembril avastasin oma parema kaenla juurest puugi. Paar nädalat hiljem tekkisid külmetushaiguse nähud (nohu, kurguvalu, ühel päeval ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Puukborrelioosi ravi kestvus on vähemalt 14 päeva ja kuna teie ravi on alles pooleli, siis raviefetiivsuse üle on vara otsustada. Kuna aga teil IgG antikehad olid madalas tiitris ( ma ei tea ...

Loe edasi

Hiv peiteag

Tere,
Unustasin kirjutada,et analûûsid andsin 7 nâdalat ja 11 nädalat peale tatoveerimist (isemaksja)Ida Tallinna Keskhaiglas ja samuti ka hepatiitide peale.Need on negtiivsed kôik.Olen rääkinud ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Praegused testid , millega HIV, HCV nakatumist kindlaks tahakse on usaldusväärsed ja te ei pea rohkem teste tegema.
Parimat soovides
Aino Rõõm

Loe edasi

Hiv peiteaeg

Tere,

Küsimus on selles, kui kaua hivil on peiteaeg? olen lasknud 2 korda kontrollida, 7 nädalat ja 11 nädalat peale tatoveerimist, mõlemad analüüsid on olnud negatiivsed aga hirm ikka kestb, ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Peiteperiood on 1 kuud aga testidega saab nakatumist kindaks teha varem. Kuna ma ei tea , kelle juures ja milliseid teste te olete teinud, siis kahtluse korral minge perearst või infektsionisti ...

Loe edasi

C-hepatiit ja lapseootele jäämine

Tere!

Minu mure on järgmine: mõni aasta tagasi haigestusin ma C-hepatiiti. Esialgu ei olnud mul õrna aimugi, millal ja kuidas viirusesse nakatusin, kuid siis avastati see mu elukaaslasel. ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Kui teil oli sama genotüübiga C-hepatiit ja te saite selle oma elukaaslaselt ja nüüd on teil ravijägselt tekkinud immuunsus selle genotüübiga C-hepatiidi vastu, siis elukaaslaselt te uuesti ...

Loe edasi

Ei saa borrelioosist jagu

Olen 4 aasta jooksul hilinenud borrelioosi avastamise (tõenäoliselt on nakatumine toimunud aastaid tagasi) tõttu saanud kolm kuuri antibiootikume. Esimene kuuajane doxy kuur tegelikult vist midagi suurt ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Teil on borrelioosi korduvalt antibiootikumidega ravitud ja on saadud pikemaajaline või lühemaajaline kaebuste taandumine. Viimane ravi oli teil 3 kuud tagasi, kas praegused kaebused on seotud ...

Loe edasi

Krooniline neuro-borrelioos????

Austatud dr Rõõm, pöördun Teie poole eesmärgiga leida leevendust enda tervislikule seisundile mis sai alguse 2011 sügisel peale puugihammustust.
Nädal peale puuki tekkisid külmetusele sarnased nähud, ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Kas teie kaebused on seotud neuroborrelioosiga, selleks vajate uut nakkusarsti või neuroloogi konsultatsiooni. Teie esmasest haigustumisest on palju aega möödas ja ilma uute uuringuteta ei ...

Loe edasi

Kas tatoveerides võib saada HIV?

Tere,

Rääkisisme Teiege ka telefoni teel aga kuna mu ema on mures, minu hiljuti tehtud tatoveeringu pärast, siis ma küsin siin veelkord. Tegin tatoveeringu salongis aga ei näinud, kui uus ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Kui 7 nädalat pärast testi tegemist on HIV analüüs negatiivne siis te tätoveeringuga HIV infektsiooni ei saanud.
Parimat soovides
Aino Rõõm

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: