Kokobatsillaarne mikrofloora.Clue rakud. Lameepiteeli kõikide kihtide rakud. Metaplastilised lameepiteeli rakud. Silinderepiteeli rakke ei ole. 27.11.21 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere
Palun lahti seletada ja mida ma edasi tegema peaks.

Kokobatsillaarne mikrofloora.Clue rakud. Lameepiteeli kõikide kihtide rakud. Metaplastilised lameepiteeli rakud. Silinderepiteeli rakke ei ole.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Analüüs näitab, et tupes on mikrofloora paigast ära, "clue" rakud esinevad bakteriaalse vaginoosi korral. Tuperaviks on erinevaid preparaate (Dalacin, Donaxyl, Arilin ), soovitan küsida oma arstilt retsepti. Tupe mikrofloorat aitab normaliseerida ka lai valik käsimüügi preparaate: Multi-Gyn Actigel, Ecovag, Ecocillin jt.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

PAP testi vastus

Tere!

Sooviks lahtiseletatult PAP uuringute vastust. Oma arstiga pole hetkel kahjuks võimalik konsulteerida.

Proov on adekvaatne. Lameepiteeli pindmise ja vahekihi rakud. Atüüpilised ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Muretsemiseks pole mingit põhjust! HPV test on negatiivne ja PAP ASCUS. Vastavalt emakakaelavähi sõeluuringu juhendile peab analüüsi kordama 5 aasta pärast. Kui HPV oleks olnud positiivne, ...

Loe edasi

Valu alakõhus mõlemal pool

Tere

3 päeva peale menustratsiooni on alakõhus vaagnaluu juures mõlemal pool pulseerivad valud ning torked. Kõndida on valus ja sirgelt püsti seista. Samuti esinevad peavalud terve päeva vältel ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Emakakaela testi järgi vajate lisauuringut ehk kolposkoopiat edasise ravi ja/või jälgimise suhtes. Samas see ei põhjusta antud juhul teie kaebusi, mis pigem on seotud närvi-lihasvaludega. ...

Loe edasi

Pap Proov

Tere! Käisin Pap proovi tegemas ja vastus oli selline:

Vedelikupõhise tsütoloogia preparaat. Kokobatsillaarne mikrofloora. Clue rakud. Lameepiteeli vahe- ja pindmise kihi rakud. Parakeratootilised ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 25-aastane

Alates 1.1.2021 on ka Eestis kasutusel HPV põhised uuringud: HPV/NAT sõeluuringuteks, mis algavad 30-aastaselt ja LBC vedelikupõhine ...

Loe edasi

PAP- test

Sain uue aja arstile, aga selleni on pea nädal.
Sain proovi tulemused kätte ja tahaks teada, kas asi väga tõsine!?

Materjal võetud emakakaelast. Proov on adekvaatne. Lameepiteeli kõikide ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Teie emakakaela analüüs näitab vähieelset seisundit ja vajate selles suhtes lisauuringut ehk kolposkoopiat. Kolposkoopias vaadeldakse emakakaela suure suurendusega mikroskoobi abil ning ...

Loe edasi

Endotservikaalsed rakud

Tere!

Arstiga saan ühendust alles uuel nädaldal. Palun abi tulemuste tõlgendamisega:
Proov on adekvaatne. Lameepiteeli pindmise ja vahekihi rakud. Metaplastilised lameepiteeli rakud. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Teie analüüüs on korrras. PAP NILM- see tähendab, et emakakaelas ei ole rakumuutusi e.düsplastilisi rakke.

Heade soovidega,
dr.Katrin Seidelberg

Loe edasi

PAP test

Tere


Mul on viimase kahe aasta jooksul pidevalt korduv bakteriaalne vaginoos. Pöördusin taas naistearstile halva lõhna ja kõhuvalude pärast. Võeti ka PAP test. Varasemalt olen PAP testi ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, teil emakakaelas muutused ja vajate kolposkoopilist uuringut.Kindlasti võib muutust mõjutada ka bakterialane vaginoos seetõttu enne uuringut tehke ravi. Arvan et midagi ei juhtu kui lähete oma arstile ...

Loe edasi

Pap testi vastus

Proov on adekvaatne. Lameepiteeli kõikide kihtide rakud. Tugevalt düsplastilised lameepiteeli rakud. Kindlaksmääramata tähendusega atüüpilised endotservikaalsed rakud. 4476003 ((AGC-NOS) Kindlaksmääramata ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Teie emakakaela test ei ole korras ja vajate selles suhtes kindlasti lisauuringut ehk kolposkoopiat ( HSIL). Samuti on vajalik analüüs teha kaelakanalist ( AGC-NOS). Nende uuringute käigus ...

Loe edasi

PAP-test

Tere.

käisin naistearstil ja sain uuringute vastused. Kas oleks võimalik lahti seletada, mida need täpsemalt tähendavad?
Kokobatsillaarne mikrofloora. Neutrofiile rohkesti. Lameepiteeli ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Teil on emakakaelal rakumuutused, mis kindlasti vajavad lisauuringuid-HPV testi ja kolposkoopiat, kus täpsustatakse emakakaela muutuste raskusaste. Lisauuringute alusel tehakse otsused ...

Loe edasi

Hpv ja pap test

Tere, küsiksin mida tähendab selline vastus? Vastus saadud 01.06.21
Materjal võetud emakakaelast. Proov on adekvaatne. Lameepiteeli kõikide kihtide rakud. Düsplastilised metaplastilised lameepiteeli ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Teil on HPV kandlus, mis on põhjustanud emakakaelal rakumuutusi. Rasedusega seoses võivad muutused süveneda ja peale sünnitust jälle taanduda. Rasedust kindlasti katkestama ei pea ja ...

Loe edasi

PAP test

Tere!

PAP testi tulemusena on kirjas: Lameepiteeli ja metaplastilise lameepiteeli rakud . Silinderepiteel normaalne. Lameepiteel pinna, vahekihist erütrotsüütide foonil. Leukotsüüte + Kepiline ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
PAP testi tehakse selleks, et hinnata emakakaela rakke. PAP analüüs võimaldab leida rakumuutusi, mis võivad viia emakakaela vähi tekkeni. Teie PAP test on korras, muretsemiseks pole põhjust! ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi