PAP test 21.07.21 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere


Mul on viimase kahe aasta jooksul pidevalt korduv bakteriaalne vaginoos. Pöördusin taas naistearstile halva lõhna ja kõhuvalude pärast. Võeti ka PAP test. Varasemalt olen PAP testi teinud 2a tagasi ja siis oli kõik korras. Pidev bakteriaalne vaginoos tekkis alati ekspartneriga kellega enam koos pole. Naistearst kelle juures käisin on nüüd puhkusel ja helistada saan alles augusti keskel talle. Panen siia näidud ja sooviks teada, mida need tähendavad?.
Vastus:
Tsütoloogiline materjal emakakaelast - Lamerakuline intraepiteliaalne lesioon, low-grade (LSIL)

Tsütoloogiline materjal emakakaelast - Atüüpilised lameepiteeli rakud, ei saa välistada high-grade lamerakulist intraepiteliaalset lesiooni (ASC-H)
Tsütoloogiline materjal emakakaelast - adekvaatne

Kokobatsillaarne mikrofloora. Clue rakud. Neutrofiile vähe. Lameepiteeli pindmise, vahe- ja üksikud parabasaalkihi rakud. Nõrgalt düsplastilised lameepiteeli rakud. Atüüpilised metaplastilised lameepiteeli rakud. Metaplastilised lameepiteeli rakud. Silinderepiteeli rakud puuduvad.

Tänan vastamast.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, teil emakakaelas muutused ja vajate kolposkoopilist uuringut.Kindlasti võib muutust mõjutada ka bakterialane vaginoos seetõttu enne uuringut tehke ravi. Arvan et midagi ei juhtu kui lähete oma arstile augusti keskel kui ta tagasi tuleb, kiiret pole. Ravi aga võiks küll enne teha. DRKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

HPV 16 ja 45

Tere! Sünnitasin 2 aastat tagasi oma kolmanda lapse ja raseduse alguses tehti PAP test, mis oli korras. Hiljuti tehti mulle uus analüüs PAP ja HPV ning tulemus näitas, et mul on viirus 16 ja 45. Kas see ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Kui teil ei ole varasemalt eraldi HPV analüüsi tehtud, siis ei saa täpselt öelda, kuna te olete elu jooksul sellesse nakatunud. Kui PAP test on olnud korras, siis ei ole varasemalt olnud ...

Loe edasi

Kutse korduvale PAP-testile

Tere!

Olen regulaarne naistearsti külastaja ja enamasti on hädad olnud mööduvad, analüüsid korras. Nüüd tekkis kahe aastane paus ning võeti taas PAP-test.

Testis on leid, mille ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Antud vastuses on häirekohaks atüüpilised lameepiteeli rakud. Kordus- PAP test kohe ei anna midagi. Esmaseks lisatestiks on HPV analüüs ja edasine sõltub selle vastusest. Eelkõige põhjustab ...

Loe edasi

PAP test

Tere!

PAP testi tulemusena on kirjas: Lameepiteeli ja metaplastilise lameepiteeli rakud . Silinderepiteel normaalne. Lameepiteel pinna, vahekihist erütrotsüütide foonil. Leukotsüüte + Kepiline ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
PAP testi tehakse selleks, et hinnata emakakaela rakke. PAP analüüs võimaldab leida rakumuutusi, mis võivad viia emakakaela vähi tekkeni. Teie PAP test on korras, muretsemiseks pole põhjust! ...

Loe edasi

PAP TEST

PAP analüüsi võtmine väga valulik

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, PAP testi võtmine pole reeglina valulik. Juhul kui tupp on kitsas ja atroofiline limaskest ,siis võib tõesti tekkida valuaisting. Teie vanuses piisab kui PAP analüüsi võtta 3 aasta järgi, iga aasta ...

Loe edasi

PAP testi vastus

Tere! Käisin tegemas PAP testi kuna esines kõhuvalu ja ebaselget menstruatsioonidevahelist verejooksu. Günekoloogiline ultraheli näitas vaba vedelikku kõhuõõnes. PAP testi vastus on M697102(ASCUS), määratlemata ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
PAP testi teostatakse emakakaela vähieelsete muutuste avastamiseks. Kui PAP test on korras, siis on järgmine testimine 3 aasta pärast. On raske uskuda, et kui olete regulaarselt naistearsti ...

Loe edasi

PAP test vanemal naisterahval

Tere!

Pöördun teie poole seoses oma emaga. Ema on 68. aastane. Viimane PAP tehti 2009. aastal, mis oli korras. Suguelu ei ela.
Kas tema vanuses on enam vajalik PAP testi teha või ei ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere!Kui Teie emal oli eelmine PAP test korras ja kui mingeid kaebusi ei ole,siis alates 65 eluaastast ei ole vajalik enam uuringuid teha Edu soovides, Maie Väli

Loe edasi

PAP test eemaldatud emaka korral

Minul on eemaldatud emakas 7 aastat tagasi. Enne op.-i näitas doktor mulle joonisel, et ka emakakael eemaldatakse - jäi ainult tupekönt. Kogu see op.toimus müoomi pärast. Hiljem ühtegi probleemi pole olnud.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. PAP test on eelkõige mõeldud analüüsina emakaelast Kui on emakas koos kaelaga eemaldatud, siis PAP testi soovitatakse võtta ka tupekõndist. Sel juhul märgitakse analüüsile.et tegemist tupeköndiga. ...

Loe edasi

pap test

Tere
Mida tähendab Pakeratoos Silinderepiteeli kogumikud kohati atüüpia Pap II-III Agus

S

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

See on onkoloogiline analüüs emakakaelast ja selline vastus ütleb, et tegemist on rakkude atüüpiaga ja tuleks teha kolposkoopia ja võtta kaelast biopsia. Selliste uuringutega täpsustatakse kaela seisund ...

Loe edasi

pap test

Tere,

kas tüdrukult, kes ei ole veel suguelu elanud, on ka võimalik PAP testi võtta?

Tänan,
R.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kui kasutada tillukesi peegleid,mis möeldud tutarlaste gunekoloogiseks läbivaatuseks,siis on pohimotteliselt see vöimalik,aga reeglina me ei tee seda analuusi suututel tutarlastel.Edu soovides,Maie ...

Loe edasi

PAP-test

Mida see test näitab?Käisin arsti juures ja läbivaatusel võeti proovid.Kas see näitab ka sugulisel teel levivaid haigusi või peab siis tegema erinevaid teste?
Küsimus kerkis üles, seoses uue partneriga ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! PAP test näitab võimalikke rakkude muutusi emakakaelas. Rakulisi muutusi võivad põhjustada põletikud , k.a. viirused. Seega, kui analüüsis on muutusi, võib vajalikuks osutuda erinevate külvide võtmine ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi