Jalal punane valulik "punn" 11.03.17 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere.
Umbes aasta on mul jala peal "punni" laadne moodustis. Algul tuli käega üle jala tõmmata et aru saada et seal midagi üldse on ja siis oli see ka tundetu ja värvitu nagu oleks soolatüügas imepisike- nahast kõrgemal. Nüüdseks on paar kuud olnud see punane ja valulik ning kasvanud. Valulik just katsudes, pihta minnes. Peaaegu nagu mäda täis vistrik selline nagu torkiv ja terav valu vastu närvi aga ei kiirga vali mitte ainult selle moodustise koha peale vaid ka kuhugile 10 cm ülespoole. Pigistades sealt midagi ei tule ainult valus on. Valulikkus oli ka ennem seda kui ma pigistada proovisin. Nahk kobrutab ümberringi.
Mul on üle terve keha ja näopiirkonna väga palju sünnimärke ja olen teil ka kontrollis käinud aga ei midagi mujal ei tundu olevat. 5 kuud tagasi sain ka teise lapse....ei tea kas hormoonid panid midagi liikuma. Igaljuhul olen mures ja nahaarsti juurde on väga pikad järjekorrad. Oleksin väga tänulik nõuande eest.

Arst vastas:

Kristi Abram

dr Kristi Abram

Dermatoveneroloog

Tere!
Mõnikord võib olla põhjuseks ikkagi see, et olete kogemata traumeerinud (nt. une ajal). Esialgu võib proovida tsinki või pantenooli sisaldavat lastekreemi (samasugust, mida kasutatakse imikutel, kui mähkmepiirkond kipub punetama), hullemaks need asja kindlasti ei tee. Siiski soovitan näidata ka arstile. Järjekorrad võivad olla pikad, aga järjekord tuleb ainult siis lähemale, kui olete aja broneerinud. Võib muidugi esmalt näidata ka perearstile. Kui moodustis tundub kahtlane, saab perearst Teid ka otse kirurgile suunata moodustise diagnostiliseks eemaldamiseks.
Lugupidamisega,
Kristi Abram

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

jalal punane punn

Tere doktor!

20 aastasel neiul on jalasäärel punane ca ühe ruutsentimeetrise läbimõõduga ümmargune muust nahapinnast veidi kõgem punn. See on vähemalt 4-5 aastat vana. Ära ei kao, vist isegi ...

Vastas dr Sirje Liiv

Olete seda nahamoodustist päris hästi kirjeldanud , kuid seda nägemata ei riski midagi kindlat diagnoosida. Peaksite pöörduma dermatoloogi poole.



Dermatoloog S.Liiv

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi