Sünnimärk 16.06.17 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Sooviksin nõu küsida seljalt leitud sünnimärgi osas. Nimelt, avastasin sünnimärgi, mis on hakanud viimasel nädalal pisut sügelema või nö endast märku andma. Oma olemuselt on ta teistest ka erinev, toon on küll sama, kuid just kuju - koosneb justkui kahest sünnimärgist (kaks pruuni täppi, kuid üks helepruun ümbritsev ala). Kas antud sünnimärki tuleks kiiremas korras eriala spetsialistile näidata või kannataks oodata augustini, mil on alles esimene vaba aega arsti visiidiks? Kas näiteks perearsti saatekirjaga oleks vajadusel võimalik ka kiiremini vastuvõtule saada?

Lugupidamisega

Arst vastas:

Kristi Abram

dr Kristi Abram

Dermatoveneroloog

Tere!
Kahjuks ei ole võimalik foto põhjal hinnangut anda, sest hindamisel lähtume mustritest, mida näeb spetsiaalse luubi (dermatoskoobi) abil.
Kui spetsialist vastava instrumendiga vaatas sünnimärki, siis usaldaksin oma kolleegi arvamust. Kui ta hindas silma järgi, siis soovitaksin teisest arvamust. Põhimõtteliselt võib perearst anda saatekirja ka otse kirurgile sünnimärgi eemaldamiseks, sest peale eemaldamist tehakse alati histoloogiline uuring, mille põhjal saab täpselt öelda, kas sünnimärk oli ohtlik.
Lugupidamisega,
Kristi Abram

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

Sünnimärk seljal

Tere
Seljal sünnimärk mis on seal koguaeg olnud, kuid viimase kahe kuuga on toimunud märgatav suurenemine. Pilt lisatud.

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!
Arvestades, et konkreetne sünnimärk on kogu aeg olnud ja püsinud aastaid muutusteta, siis ei saa tegemist olla melanoomiga. Ka pildil ei paista silma pahaloomulisuse tunnuseid. Ühes servas ...

Loe edasi

Pilt: Kas ohtlik sünnimärk või miskit muud?

Tere,
Lisasin pildi õlal oleva kahtlase asja kohta. Meenutab rohkem kärna, aga on sünnimärgi värvi. See on olnud selline ja muutumata juba aastaid, läbimõõt ca 5mm. Kas tundub olevat ohtlik sünnimärk ...

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!
Sünnimärk on küll ebakorrapärase kujuga, aga püsinud aastaid muutumatuna. Melanoomi üheks tunnuseks on see, et ta aastatega muutub.
Praegu tundub pildil olevat tegemist epidermaalse neevusega, ...

Loe edasi

Sünnimärk

Selline küsimus ,et sünnimärk on tekkinud ilmselt väga pikka aja jooksul umbes 6-7 aastaga. Alguses oli pisike veritsev. Sünnimärk kasvanud sellesse suurusesse ja ega väga rohkem suurenenud polegi. Praegu ...

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!
Kui sünnimärk on muutunud, tuleb seda siiski arstile näidata. Liiatigi on mõistlik kord aastas ka ülejäänud sünnimärgid lasta üle kontrollida. Täieseti tavaline on olukord, mil patsient pöördub ...

Loe edasi

sünnimärk

10 a laps näitas täna oma sünnimärki, muidu selline ühtlane aga nagu veri oleks all, teiste sünnimärkidega võrreldes on sünnimärk punane, umbes kuu aega tagasi oli ühe serva ääres nagu selline 2 mm pikkune ...

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!

Mulle tundub Teie kirja lugedes, et sünnimärk on siiski mingi trauma saanud ja seetõttu näeb teistsugune välja. See võib juhtuda ka magamise ajal, mistõttu laps ei tea, et on seda traumeerinud ...

Loe edasi

Sünnimärk

Tere!
Mul on näo peal pisike nahast kõrgem sünnimärk. Viimase poole aasta jooksul on kaks korda selle sünnimärgi alla tekkinud minu hinnangul kõige tavalisem mädapunn. Kas see võib olla mingil määral ...

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!

Mõnikord võib sünnimärgi sees olla rasunäärmeid ja nii võib tekkida vistrik ka sünnimärgi sisse. Enamikul juhtudel see ei ole seotud ohtliku protsessiga, kuid kindluse mõttes soovitan ...

Loe edasi

Sünnimärk

Tere!
Küsimus seoses sünnimärgiga. Mul on jalal olnud kogu aeg selline nahapinnast kõrgem tume sünnimärk, täna aga avastasin, et sünnimärk pole enam selline, nagu on olnud siiamaani. Sellistel asjadel ...

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!
Pilt ei ole Teie kirjaga koos kaasa tulnud ja kahjuks ma seda ei näe. Kui sünnimärk on Teie meelest värvi muutnud, siis tasub seda kindlasti nahaarstile näitama minna. Arst saab dermatokoobiga ...

Loe edasi

sünnimärk

Mull on kõhupeal u.1cm läbimõõduga kõrge sünnimärk.Kas vajab lähemalt uurimist.

Vastas dr Sirje Liiv

Kui see sünnimärk on teil kogu elu olnud ühesugune, kuigi ta on suur, ei peaks sellega eraldi konsultatsioonile minema. Kui aga sünnimärgi juures on toimunud kasvõi väikseidki muutusi, tuleks seda arstile ...

Loe edasi

sünnimärk

kui mulle teeb muret sünnimärk,kas pean pöörduma ainult naha arstile

Vastas dr Sirje Liiv

Ei pea. Võite pöörduda ka perearsti poole.

Loe edasi

kasvav sünnimärk

Üks sünnimärk mu kehal kasvas kõrgeks. Kas see on põhjus külastada nahaarsti? See on ainuke, rohkem kasvavaid sünnimärke pole täheldanud- neid on ehk mõned juurde tekkinud rindkerele. Kas üks kõrgeks kasvava ...

Vastas dr Heli Raudsepp

Kindlasti on see põhjus nahaarsti külastamiseks.

Loe edasi

kas sünnimärk?

mul tekib aeg ajalt (kuid juba aastaid) ülahuule kohale selline verevalumi värvi (hästi tume) ja sünnimärgi (2X3 mm) kujuga moodustis.. kuidas tekib sünnimärk? kas see võib olla sünnimärk? vahel on see ...

Vastas dr Sirje Liiv

Tulge vastuvõtule. (tel. 05074411)

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi