Kärna moodi asi peas 27.11.14 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere,
Nimelt on mul mitu mitu aastat peas juustes kukla piirkonnas kärna moodi asi. Kunagi oli mul juustes palju kõõma. Enam nii palju ei ole. Aastaid tagasi nokkinud koguaeg seda kohta, jääb lihtsalt küüne taha ning jään nokkima, tõmban nagu kärna maha koguaeg. Nüüd viimane 1,5 aastat olen jälginud ja mõelnud, et miks ta ära ei kao, püüdnud mitte nokkida aga vahel ikka see küüs jääb taha ja nokin kärna ära. Pilt mille kaasa lisasin, on tehtud peale seda kui värskelt jälle küüned taha sain, see oli eile. Ei sügele. Aga kui pea on näiteks kaks päeva pesemata siis kukla piirkond laiemalt hakkab sügelema. Mujal kärnu ei ole. Aegajal suvisel ajal tekivad mul sõrmede vahele imeväikesed villikesed mis moodustavad ringikese,sellega kunagi arstil käinud, nimetas seda higiallergiaks mis tekib kui on soe ja ärevust palju, jah sel ajal ta mul lööb nii välja küll. Talvisel perioodil ei ole üldse. Aga mis see peas võib olla? Dermatiit, ekseem, psoriaas? Ja et ta just nii kaua niiviisi on ja ära ei kao.

Arst vastas:

Kristi Abram

dr Kristi Abram

Dermatoveneroloog

Tere!
Dermatiit, ekseem või psoriaas tavaliselt ei esine nii lokaliseeritud vormina nagu teil, seega need haigused välistaksin. Kõige tõenäolisemalt või seal piirkonnas algselt olla putukahammustus, mis aeg-ajalt sügeles ja kratsimise tulemusena Te olete seda lõpmatult traumeerinud ega lasknud ära paraneda. Nii võivad jäädagi krooniliselt sügelevad sõlmed. PALUN MITTE TRAUMEERIDA! Siiski soovitan selle koha nahaarstile üle näidata, et välistada mõni tõsisem probleem.
Mis puutub Teie käte probleemi, siis niisugune käte-ekseemi vorm on tõesti olemas, mille puhul tekivad sügelevad villikesed ärevuse või ülekuumenemise tingimustes. Kui võimalik, siis püüdke niisuguseid situatsioone vältida.
Lugupidamisega,
Kristi Abram

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

naha haigus

Mind on vaevanud päris kaua üks mure-nimelt mul on vasakul pool peas mingid sünnimärgi moodi laigud.sünnimärgid need vaevalt on sest ümbert on nagu pruun ja sees on valge suur laik mis oleks nägu mäda ...

Vastas dr Sirje Liiv

Tallinnas, Hiiu 39 ,Nahahaiguste Polikliinikus konsulteeribt selles küsimuses dr.Ave Vahlberg. Võtke palun number tema vastuvõtule.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi