Allergia 28.10.14 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere, Olen 29 aastane mees ja juba lapsena diagnoositi soja, muna, tsitruseliste jms suhtes allergilisus. ( nimekiri üsna pikk ) Kogu aeg on olnud punased sügelevad laigud kehal ja nende raviks kasutan pidevalt betnovatet. Nüüd aga kättele tekkinud algselt villid, nahaalused sügelevad punnid, mis läksid kiiresti üle lõhenenud, kestendavateks ja väga sügelevateks... käisin ka tasulise nahaarsti juures , kes soovitas panna kinni aja nahaarstile kus saaksin testid uuesti teha aga otsekohe kirjutas tablette ( hetkel ei tea nime ) + salvi Celesetoderm – V , mis ei ole eriti abi andnud ja siiani olukord hull...ehk oskate teie aidata või teada anda millega tegu. Nahaarsti sõnul lihtsalt nahapõletik ja ei midagi täpsemalt:( Enne olen veel kasutanud Fusicort salvi. Loodan teie abile.

Arst vastas:

Kristi Abram

dr Kristi Abram

Dermatoveneroloog

Tere!
Teil on olnud juba lapsena allergiaid erinevate produktide suhtes. Allergeene võib elu jooksul ka lisanduda. Allergiaid on erinevat liiki: sissevõetud ainetest tingitud (nt.toiduallergia) või ka nahale otseselt toimivatest ainetest (nt. kontaktallergia). Tuleb hoolega läbi mõelda, millega käed päeva jooksul kokku puutuvad ja mis võib löövet ägestada. Kui nahk on niisuguses seisus nagu Teil praegu, siis võib aga iga pisemgi ärritaja (isegi paljas vesi) ägenemist esile kutsuda, seetõttu on soovitav käsi praegu võimalikult vähe erinevate töödega koormata; kui see on vältimatu, siis tuleb kindlasti kasutada kaitsekindaid.
Olete pikalt kasutanud erinevaid hormoonkreeme, nende puhul on halb omadus see, et pikaajalisel kasutamisel nende mõju väheneb ja need hakkavad ise nahka kahjustama. Minu soovitus on paar päeva kuni nädala nendega üldse vahet pidada ja kasutada ainult tavalist pehmendavat kreemi (nt.Essex kreem). Pärast seda võib naha tundlikkus ravimi suhtes uuesti paranenud olla ja ravimi efektiivsus tõusnud.
Nahatestid on loomulikult ka olulised, et potentsiaalset allergeeni välja selgitada, mida edaspidi vältida.
Lugupidamisega,
Kristi Abram

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

allergia.

mul on allergia-vähemalt ma arvan nii,Kätel,jalgade ja natuke ka kõhul.Lihtsalt sellised punnikesed,mis sügelevad ja on justkui vett täis.vahel on justkui tunne,et üle kere sügelen ja isegi sealt,kus punne ...

Vastas dr Heli Raudsepp

Kõigepealt tuleks olla kindel,et Teie nahasügelus pole põhjustatud sügelistest. Kas löövet on ka sõrmede vahedes ning randmete painutuspindadel? Kas sügelus on õhtuti ja öösiti intensiivsem? Kas löövet ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi