Nahanäsa 13.09.14 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Kõrva juurde tekkis nahanäsa moodi moodustis, mis kasvab ja kui ots kuivab jääb valge kuiv tükk naha värvi moodustise külge. Hommikuti ärgates on näsa ka veritsenud, eks olen une pealt haiget teinud või vastu läinud. Kuidas sellest lahti saada, aitab ainult taaskord nahaarsti külastus?

Arst vastas:

Kristi Abram

dr Kristi Abram

Dermatoveneroloog

Tere!
Kõige tõenäolisemalt on tegemist viirustüükaga (need võivad vahel tagasi tekkida). Nahamoodustisi ei soovita kodus ise ravima hakata, kui arst pole lähedalt üle vaadanud - seega soovitan ikkagi nahaarsti külastust. Tõenäoliselt määratakse Teile raviks krüoteraapia, mille teostamiseks on nahaarsti juures kõige paremad võimalused.
Lugupidamisega,
Kristi Abram

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

nahanäsa

Tere. Mul on aastaid silma all olnud nahanäsa. Eile kogemata vigastasin seda, nüüd see natuke punetab.Kas on võimalik seda eemaldada või mis?

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!
Silmalaul olevat nahanäsa on kindlasti võimalik eemaldada, aga parem on seda teha siis, kui põletik on rahunenud.
Kuna näsa asub silmalau servale väga lähedal, võiks seda protseduuri ...

Loe edasi

Nahanäsa

Tere!
Peale sünnitust tekkis intiimpiirkonda, veidi allapoole kui pesupiir nahanäsa. Lisasin internetist pildi, milline ta enamus ajast on. Minu mure aga seisneb selles, et aeg-ajal see näsa paisub ...

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!
Pildil olev moodustis kuulub healoomuliste moodustiste hulka, kuid nagu ma kirja sisust aru saan, ei ole see Teie pilt, vaid sarnane pilt.
Tõenäoliselt on see valulikkus ja turse seotud ...

Loe edasi

kasvajalised moodustised nahal

Olen 56 aastane naine. Vasaku kaenlaaluse taga on hakanud märku andma eluaegne väike pruun nahanäsa. Segab pesemisel ja kuivatamisel.
Vajan konsultatsiooni ja ise arvan, et selline moodustis tuleks ...

Vastas dr Heli Raudsepp

Kui soovite tulla Elite erakliinikusse ja olete Tartu haigekassa poolt kindlustatud, siis visiiditasu on 140 EEK. Lõikuse hinda ei oska enne öelda, kui olen moodustist näinud.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi