Mis se on või olla võib? Või millest ? Ja mis on ravi? 23.02.14 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Sõitsin 6 pãeva tagasi austraaliasse,ööbin hostelis, teisel pãeval oli tulnud mu käele punn,millest siis edasi on tulnud laik. Ja nagu ring ümber. Mul pole seda varem olnud, ja ei kujuta ette mis se on. Mu sõbranna ytles et tal oli kunagi taoline, ja algul arvati et kassihaigus aga rohud ei aidanud siis vaadati uuesti üle ja õeldi ,et tegu on ekseemiga. Mul on hetkel sellist ringjast laiku aind yksi. Millega võib tegu olla ja milline on ravi? Ma pöördusin siia sest olen ise austraalias ja siin on väga kallis arsti abi,enne mõtlesin uurida.

Arst vastas:

Kristi Abram

dr Kristi Abram

Dermatoveneroloog

Tere!
Mitme tuhande kilomeetri kauguselt on antuke keeruline Teile nõu anda, sest ma kahjuks ei tunne kohalikke olusid, milles praegu viibite. Pilti vaadates ja teades, et haiguskolle tekkis kiiresti (üleöö), siis kahtlustan, et kõige tõenäolisemalt on tegemist putukahammustusega. Putukahammustused peaksid teatud ajaga ise paranema. Kuna ei ole teada, missugune loom täpselt hammustas, on paranemise kiirust raske ette ennustada. Paranemist võiks kiirendada tsingi baasil valmistatud pastad või spray’d. Kuna putukad võivad levitada ka mitmeid nakkushaigusi, siis manitsen Teid, et kui peaks tekkima lisasümptome (nt. palavik, halb enesetunne, lümfisõlmede suurenemine, liigesevalud, lööbe rohkenemine vms.), siis tuleb ikkagi natuke raha kulutada ja pöörduda arsti juurde.
Lugupidamisega,
Kristi Abram

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

atoopia

Tere. Juba pikemat aega u 4-5 aastat) on mul esinenud aegajalt tuharate vahel (ei ole anaalavaga seotud) punetav, kihelev ala. Tundub, nagu oleks seal nahk väga kuiv. Sügeluse tagajärjel on tekkinud sinna ...

Vastas dr Heli Raudsepp

Teile vajalik ravim on retseptiravim, seetõttu tuleb ikka ette võtta teekond nahaarstile.

Loe edasi

Villid talla all

Tere!
Aeg-ajalt tekivad talla alla mõned väikesed (~1mm) vesivilli moodi villid, mis ka sügelevad. Millest võib see olla tingitud, ja mis selle vastu võiks aidata?
Tänan.

Vastas dr Heli Raudsepp

Selliseid ville võib tekkida mitme erineva nahahaiguse korral. Seetõttu soovitan vastuvõtule tulla haiguse ägedas perioodis.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi