Vaskuliit 08.10.13 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Vajaksin nõu oma 14.a. tütre kohta. Ta põdes 10 a. tagasi vaskuliiti. Olid täppverevalumid jalgadel, mis ei kadunud. Tehti biopsia ja diagnoos oli vana vaskuliit. Kasutasime salvi Advant ja sai korda. Nüüd on viimase 2 kuu jooksul tekkinud samasugused laigud kolmel korral, mis veidi aega on ja siis kaovad. Dr.Vahlberg ravis teda 10 a.tagasi ja käskis kahtluse korral kohe tema juurde pöörduda, aga saime erakliinikusse aja alles 18.okt, aga ma kardan, et selleks ajaks on jälle laik kadunud ja momendil polegi midagi näidata. Kuidas peaks toimima? Tänan.

Arst vastas:

Kristi Abram

dr Kristi Abram

Dermatoveneroloog

Tere!
Täppverevalumid jalgadel võivad tõesti vaskuliidile viidata. Vaskuliidi korral on kõige õigem jalgadele võimalikult palju rahu anda - vältida jooksmist, käimist ja jalagade peal püsti seismist. Kui nahaarsti juurde kohe ei pääse, siis perearst saab samuti lapse üle vaadata, vere- ja uriinianalüüsi teha ning vajadusel ravimiretsepti väljastada.
Te ei pea muretsema selle üle, et äkki kaovad laigud enne ära, kui nahaarstile jõuate! Ligikaudu pooled nahahaigustest võivad spontaanselt paraneda - sellisel juhul on Teil põhjust ainult rõõmustada!
Lugupidamisega,
Kristi Abram

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

Leukotsütoklastiline vaskuliit ja rasedus

Tere!

Ootan last. Hetkel rasedust 23. nädalat. Umbes poolteist kuud tagasi tekkis mul bikiinipiirkonda, reite ette üles (bikiinipiirkonna lähedale) ja ka kõhule kummaline lööve. Bikiinipiirkonnas ...

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!
Leuktsütoklastiline vaskuliit (LV) on väikeste veresoonte põletik. Vallandajaks võivad olla ravimid, infektsioonid jm. On kirjeldatud ka juhtumeid, kus LV on esinenud raseduse ajal. Enamikul ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi