Punn käel 05.09.13 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere! Maikuus tekkis käevarrele vistrikutaoline punn. Pigistasin selle tühjaks, kuid see täitus veel mitu päeva. Siis muutus see suuremaks ning meenutas natuke soolatüügast, kust pealt tuli nahatükke ja tekkis keskele verine täpp. Sain nahaarstile aja juunisse, kuid selle ajaga kadus see ära. Paar päeva tagasi tekkis samasse kohta uuesti, see aga väiksem. Pealt tuli nahatükk ning keskele tekkis verine/punane täpp. Mis see võiks olla? Raseerin käsi, võib see tekkida sellest? Olen väga mures, aga arstile saaks alles novembris.

Arst vastas:

Kristi Abram

dr Kristi Abram

Dermatoveneroloog

Tere!
Pildi alusel diagnoosi püstitada on alati natuke ebatäpne, aga arvestades kogu eelnevalt, siis tõenäoliselt on tegemist karvanääpsu põletikuga. Raseeritud piirkonnas võivad hakata karvad vahel sisse kasvama ja ärritada ümbritsevaid kudesi, mille tulemusena tekib põletik.
Kui raseerimine ei sobi, aga soovite siledaid käsivarsi, siis võib selle asemel proovida karvaeemalduskreemi.
Lugupidamisega,
Kristi Abram

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

vistrikud ja muud moodustised nahal...

Tere! Olen 24 aastane noormees. Käisin nooremallohvitseride kursusel ja kursuse lõpu poole tundsin nahal sügelust. Algul mõtlesin, et on kirbud, tekkisid punased punnid kintsudele ja kõhule. Aga ma ei ...

Vastas dr Heli Raudsepp

Kõige õigem oleks pöörduda nahahaiguste arsti vastuvõtule, sest Teie poolt antud kirjelduse põhjal võin arvata, et lisaks algselt olnud lööbele võib olla lisandunud ka pindmine naha mädapõletik. Teile ...

Loe edasi

punn

Mul on punanae punn huule peal juba eelmisest suvest.Ära ka ei ole läind.Proovisin pigistada aga vinn ka ei ole.Mis se võiks olla?

Vastas dr Heli Raudsepp

Võimalik, et see on angioom. Tulge vastuvõtule, et otsustada ravi osas.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi