Probleem punnidega ja spetsiifiline lõhn kehal juures. 05.04.13 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Probleem selles, et on üks punn, millest varem tuli natuke valget mäda, nüüd 2 aastat olnud ja ära ei lähe. Tundub liiglihana, ei oska täpselt öelda, mis see on. Teine probleem, käin pesemas iga päev ja vahetan aluspesu, käin isegi saunas iseenda vastutahtmist (kuna tekivad kuumast peavalud ). Peaga on olnud aastaid tagasi kolju mõra. Ise ei tunne, kuid ümbritsevad inimesed tunnevad seda imelikku lõhne. Ei oska kuhugi pöörduda, ehk saab ka järjekorda ennast panna. Sooviks enne 25.04.2013, sest lähen Saksamaale peale seda.

Arst vastas:

Kristi Abram

dr Kristi Abram

Dermatoveneroloog

1) Punn: Te ei täpsustanud, kus piirkonnas punn asub, aga kirjelduse järgi võib olla tegemist kapseldunud rasunäärmega. Diagnoosi täpsustamiseks peab ikka arst seda moodustist nägema ja vajadusel määrama ravi
2) Imelik lõhn: Mis puutub imelikku lõhna, mida teised tunnevad ja Teie mitte, siis see probleem vajaks ka täpsemat lahti selgitamist. Missuguse lõhnaga on tegemist? Kas lõhn tuleb kindlast piirkonnast (suu, nahavoldid, suguelundid vms) või on üldine? Kas teised on Teile ütelnud, et tunnevad imelikku lõhna või Te lihtsalt arvate seda? Soovitan Teil külastada arsti, kes teeb esmalt kindlaks, kas ebatavaline lõhn on olemas ja seejärel annab soovitused.
Vastuvõtule registreerida ma Teid kahjuks portaali vahendusel ei saa. Helistage oma elukohale lähima raviasutuse (kus töötab nahaarst) registratuuri ja paluge end vastuvõtule kirja panna.
Lugupidamisega,
Kristi Abram

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

punnid

Mul on selline probleem,et mul tulid imelikud punnid.Käisin arsti juures,öeldi,et tuulerõuged.Jäin haigus lehele.Mööda läks 1,5 nädalat,punne tuli iga päev ikka juurde.Läksin uuesti perearsti juurde,ta ...

Vastas dr Sirje Liiv

Kahjuks ei ole võimalik midagi vastata ilma löövet nägemata ega teid küsitlemata.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi