Käevarred sügelevad 25.09.12 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere,

sügelvad käevarred küünarliigesest ülespoole. Sügeleus esineb aeg-ajalt, periooditi ja tavaliselt tekib õhtul. Sügelus on nii tugev, et kraabin naha katki. Aeg-ajalt oleks justkui ka väikesed punased täpid, aga mitte alati. Nahal ei ole päeval muud näha kui sügamise tagajärjel tekkinud korbad katkikratsitud nahal ja pärast nende paranemist heledamad laigud. Sügelus sai alguse umbes 2-3 aastat tagasi mingi putuka hammustuse tagajärjel tekkinud sügelusest, aga see võis ka kokkusattumus olla. Käisin nahaarstil, aga paraku kui järjekord minuni jõudis, ei olnud nahal mitte mingisugust reaktsiooni ja mind saadeti ära kui asjatut tülitajat. Olen proovinud määrida teepuuõliga, allergiavastaste ja seenhaigustevastaste kreemidega, samuti võtnud suukaudseid allergiavastased ravimeid. Ise olen väga rahulik natuur, närvid välistaks.

Arst vastas:

Kristi Abram

dr Kristi Abram

Dermatoveneroloog

Tere!
Nagu ma kirjast aru saan, esineb Teil periooditi piinav sügelemine, mis piirdub käsivartega, samal ajal kui peale punaste täppide ja kratsimisjälgede pole suurt midagi näha. Selliste kaebuste põhjal kahtlustaksin eelkõige nõgestõbe, mis on tekkinud mingi ärritava teguriga kokkupuutest. Võib-olla on abi sellest, kui mõtlete hoolega läbi, missuguste tegevuste juures või millega kokkupuutel sügelemine intesiivistub. Selleks võib olla kokkupuude mõne taimega või ka näiteks mõni konkreetne tegevus, mida teete peamiselt sügiseti.
Sügeluse vastu võib proovida rahustavaid kätevanne meresoolaga.
Lugupidamisega,
Kristi Abram

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

Kihtidena kooruv nahk.

Tere, probleem siis selline, et sõrme otstelt (vasakul käel) koorub pidevalt nahka. Naha alla tekivad õhumullid ja pärast seda hakkab nahk kooruma. Varvastega/jala taldadega sama lugu aga väga harva. Probleem ...

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!
Tõenäoliselt on tegemist mingi kontaktärritusega kätel, st.käed puutuvad kokku millegagi, mis pole nahasõbralik (tolm, kemikaalid, liiga palju pesuvahendeid vms.).
Niiskeid ja tolmuseid ...

Loe edasi

Üksikud sügelevad punnid kõikjal nahal

Paar aastat tagasi tekkis probleem. Nahk hakkab sügelema, kratsin ja tekib sügeleva koha peale punn. Punni all oleks nagu läbipaistev vedelik. Sügelus ei anna enne järgi, kui olen punni katki kratsinud. ...

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere! Mul ei ole küll pilti Teie nahalööbest, kuid kirjelduse järgi tuleb esimese mõttena pähe Prurigo (ehk sügatõbi – niisugune haigus on täiesti olemas). Prurigol on mitmeid vorme ja selle põhjuseid ...

Loe edasi

Sügelevad kupud nahal

Tere,
öösiti on tekkinud meil mehega nahale üsna suured sügelevad kupud.Kontrollisime voodi üle hirmuga ,et äkki on lutikad,aga ei leidnud midagi.
Kas võib olla see tolmulest või.....

Vastas dr Sirje Liiv

Tuleks mõelda ka sügelistele. Parem oleks konsulteerida perearsti või nahaarstiga enne kui hakata omapäi ravi tegema.

Loe edasi

laigud

Tere!probleem, et kubeme piirkonnas on roosakad-pruunikad laigud, vahetevahel ka sügelevad, et millega tegu ning kuidas ravida saaks?
aitäh

Vastas dr Heli Raudsepp

Teile vajalik ravim on retseptiravim, seega tuleks ikka arsti vastuvõtule tulla.

Loe edasi

Nahahaigus?

Lapsel on põlve taga punased laigud ja sügelevad. Kuidas toimida?

Vastas dr Sirje Liiv

Pöörduge (laste)dermatoloogi vastuvõtule.Seniks kasutage igapäevaselt pehmendavat kreemi või salvi (Essex)

Loe edasi

sügelevad laigud nahal

Mõni aeg tagasi tekkisid mõlemale õlavarrele karedad ja kergelt sügelevad laigud, mis peale pesemist muutuvad punakaks. kas tegu võib olla mingi seenhaigusega?

Vastas dr Heli Raudsepp

Suurema tõenäosusega on tegemist kontaktdermatiidiga, ehkki välistada tuleks ka seenhaigus, kui olete omanud kontakti koerte või kassidega. Soovitan vastuvõtule tulla,sest vajaminevad ravimid on retseptiravimid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi