Ärritus jalalabal 22.02.12 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Olen kaua aega oma jalgu desinfitšeerinud Chemiseptiga. Olen kartnud, et nakatun küüneseende. Meil majas ühel pereliikmel on küüneseen, ta ravib seda hoolega. Peseme peale iga pereliikme pesemist duššikabiini. Nüüd on minu jalalaba punane ja sügeleb sellest jala hooldusest Chemiseptiga, olen kasutanud ka Gutasepti. Nahk sügeleb nii tugevalt, et olen selle mõne koha pealt kohe katki kraapinud. Lasin vist hooldusvahendit jalale liiga lähedalt ja võib olla ka liiga palju. Igal juhul on tekkinud nahaärritus. Sooviksin teada, millega peaksin oma jalapealset nüüd määrima, et probleemist ruttu vabaneda.

Suurimad tänud juba ette!

Arst vastas:

Kristi Abram

dr Kristi Abram

Dermatoveneroloog

Tere!
Kardan, et olete jalgade desinfitseerimisega natuke üle pingutanud ja on tekkinud kontaktdermatiit. Esimese asjana lõpetage koheselt nahaärritust esile kutsunud aine kasutamine. Nahaärrituse vähendamiseks võib apteegist küsida tsinki sisaldavaid losjoone, nt.Zinco spray’d või Babe veepastat. Soovitan siiski arsti (nahaarsti või perearsti) juurde aeg kinni panna, sest kui ärritusdermatiit käsimüügivahenditega ei taandu, võib tarvis minna retseptiravimeid.
Lugupidamisega,
Kristi Abram

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

ärritus huultel

Tere!
Mure selline, et vahetasin hügieenilist huulepulka (seni oli Labello Sensitive ainus sobiv) ja huultele tekkis mingi imelik ärritus - oleks nagu imepisikesed punnid (või villid), igatahes nahk ...

Vastas dr Sirje Liiv

Ravi saamiseks pöörduge nahaarsti või perearsti poole

Loe edasi

punased punnid kehal

mõne päeva eest tundsin läbi pükste, kuidas jalgade välisküljed põlvede lähedusest sügelema hakkasid. Sinna kohtadesse tekkisid sääsekuplude moodi punnid, mis väga sügelevad. Mõne päeva pärast olid juba ...

Vastas dr Heli Raudsepp

Selleks, et panna Teile täpne diagnoos, peaksin Teid nägema. Kirjeldusest jääb väheseks. Perearsti visiiditasu kohta oleks sobilik küsida temalt eneselt.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi