seoses suguhaigusega 23.12.05 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

tere! selline mure et ma praegu põen yht suguhaigust.tulemuse mis see täpsemalt on saan teada alles 13.jan kui uroloog kelle juures ma käisin puhkuselt tagasi tuleb.muidu peenise peal on valged punnid nii yleval pool kui ka all, huule peal sammuti ja keele all on imelikud paistetused.Ja nyyd paari päeva jooksul on toimunud selline pööre et põse sisse poole on tekkinud valulik väike mädakolle, mis kogu aeg valutab nii kui puutudades seda.Et mis ette võtta, äkki saan selle valuliku mädalaiguga suuõõnes midagi peale hakata enne kui uroloogi vastuvõtule lähen?

Arst vastas:

dr Heli Raudsepp

Dermatoveneroloog

TÜ Kliinikumi Nahahaiguste kliinik, Kliinik

Kirja teel on Teid võimatu aidata. Soovitan nahaarsti vastuvõtule pöörduda. Võib-olla õnnestub see varem. Võimalik, et tegemist on herpesega.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

küsimus

kui naise välissuguelunditele,karvadega kaetud piirkonda tekib mädane punn,on kohe tegemist suguhaigusega?või võib tekkida neid ka muudel
põhjustel,mis ei ole seotud suguhaigustega?

Vastas dr Sirje Liiv

Võibolla on tegemist lihtsalt follikuliidiga, kuid võibolla suguhaigusega. Õige oleks selles küsimuses kontrollile pöörduda kas dermato-veneroloogile või günekoloogile.

Loe edasi

Eritis

Tere! Kas mõni suguhaigustest võib olla mõrkjamaitselise limase eritise põhjustajaks suhu? Limane eritis tekitab huultele ja suunurkadesse omapärase pakitseva-sööbiva tunde?

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Tõenäoliselt pole Teie poolt kirjeldatud kaebused seotud suguhaigusega.

Loe edasi

Naha sügelemine

Mul on selline mure et suguti kõrvalt ja munade peal nahk sügeleb.Eriti vasakul pool.Vahel paraneb ära ja kõik on korras aga siis hakkab jälle.Kas tegu on suguhaigusega või mingi seenhaigusega?

Vastas dr Sirje Liiv

Peaksite ennast näitama nahaarstile.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi