erütrasma 07.12.05 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

tere

Olen 18 aastane, kergelt ülekaaluline noormees ning mul on paar küsimust, loodan et vastate nendele. Ennem kirjutan oma haigusloo.
Paar kuud tagasi tekkis kubeme piirkonda reite peale seenhaigus, käisin nahaarsti vastuvõtul. Määrisin 3 nädalat kreemi mentax, seenhaigusest sain lahti, kuid nahk oli nende kohtade pealt, kus haigus oli, veel tume ja justkui lilla. Nahaarst ütles, et tegu on erütrasmaga. Kirjutas kreemi fucidin, määrisin 2 nädalat. Läksin kordusvisiidile, haigus oli pisut taandunud, kuid siiski alles. Arst kirjutas koorivat erütrasma piiritust, mida kasutasin samuti 2 nädalat, haigus läks paremaks, aga laigud jäid ikka alles, läksid kyll natuke heledamaks ja sügelus vähenes. Seejärel kirjutas ta mulle uuesti mingit vedelikku, nimi oli vist castellani, kasutasin 2 nädalat. Sain ka tablette doxyhexal. Läksin uuesti arsti juurde. Laigud olid alles,heledamad, kuid alles. Arst ütles, et küll ise taandub ja pane kreemi peale pesu peale. Pesen nüüd piirkonda intiimseebiga ja kreemitan, aga küsimus nimelt selles, et kas haigus on siiski veel mul küljes, või on tegemist järelnähtudega? Kas need laigud sealt piirkonnast kaovad üldse kunagi ära (pisut piinlik sedasi ujumas käia ja ka neiudega olla)???? Kas peaks uuesti arsti vastuvõtule minema ja mingit rohut veel saama? Arst muidu ise väitis üleelmisel külastusel, et laigud kaovad ära! Kaua võib aega minna, et need laigud sealt lõplikult kaoks?? Kui oskate veel mingit infot asja kohta anda, siis oleksin eriti tänulik!

Arst vastas:

dr Heli Raudsepp

Dermatoveneroloog

TÜ Kliinikumi Nahahaiguste kliinik, Kliinik

Teie kirjelduse alusel arvan, et tegemist võiks olla jääknähtudega ning need kaovad ise umbes 1 kuu jooksul. Kirjutasite, et olete ülekaaluline, seega kubemepiirkond on seehaiguse taastekkeks eriti sobuv keskkond. Püüdke vältida higistamist, valige pesu, mis kataks need piirkonnad,peale pesemist kuivatage kubemepiirkond hoolikalt ning kasutage jalgade jaoks eraldi käterätti.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

Erütrasma ?

Tere!

Reite sisekülgedel kubeme piirkonnas on tekkinud tumepunased laigud. Umbes peopesa suurused. Endale tundub, et tegemist võib olla erütrasmaga. Vähemalt sümptomid paistavad klappivat ...

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!
Vabandan, et pidite kaua vastust ootama!
Kui tegemist on erütrasmaga, nagu Te arvate, siis seda ravitakse antibiootikumi sisaldavate kreemidega, mida apteegi käsimüügist pole saada.
Loe edasi

Lööve

Olen 22 aastane(N). Umbes kaks nädalat tagasi avastasin kubemepiirkonnas
roosaka, punaste servadega laigu. Laigu läbimõõt on umbes kolm cm.
Iseenesest see probleeme ei tekita, ainult vahete- ...

Vastas dr Heli Raudsepp

Tegemist võib olla peale erütrasmi ka mõne teise haigusega. Soovitan vastuvõtule tulla, sest oluline oleks haiguskollet nahaarstil näha ja vajadusel ka uuringud teha.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi