hiv-viirus 06.09.01 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere, olin seoses oma lohakusega (ilma turvavahendita) oraalses vahekorras potensiaalse hiv-viiruse kandjaga. Nüüd on surmahirm nahas. Kuidagi ei suuda oodata seda 3-kuud millal aidsi-keskusesse teste tegema minna.1.Kas varasemal minekul on mõtet(õudsalt tahaks teada)? 2.Kas oraalse seksi puhul voib mees nakatuda ainult juhul kui tal on sama aegselt mingi teine suguhaigus, mis avab tee hiv-viirusele. Igatahes kui mul need puuduvad kas ma võin siis vähemalt natuke kergemalt hingata.

Ette tänades. Priit.

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis

Lugupeetud Priit!

Loomulikult ei pruugi Te oodata kolme kuud,et minna tegema uuringuid.Nakatumise korral võivad analüüsid muutuda positiivseks ka palju varem.Võiksite teha ühed uuringud kohe ja teised kolme kuu möödudes peale võimalikku nakkust,et tõepoolest kindel olla.Nakatumine HIV viirusesse toimub reeglina ikkagi ainult siis kui on kahjustatud naha ja/või limaskesta normaalne kaitsebarjäär. Olemasolev suguhaigus võib olla üheks naha ja/või limaskesta kaitsebarjääri kahjustavaks faktoriks,mis soodustab nakkuse levikut.Seda nii vaginaalse kui ka oraalse seksi puhul.Kui nahk Teie genitaalidel oli terve ja Teil polnud mingit põletikulist protsessi urogenitaaltraktis,siis suure tõenäosusega pole nakkust HIV viirusega toimunud.

Lugupidamisega,Airi Põder

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

HIV viirus

Tere.
Öelge palun, kas HIV viirust on võimalik saada, kui juuakse ühest klaasist. Samuti olen korra kasutanud viirusekandja habemeajamisziletti (sisse ei lõiganud) ja vastu poksikotti lõin käe veidi ...

Vastas dr Heli Raudsepp

Ma arvan, et tõenäosus on tühine Teie poolt kirjeldatud võimalusi arvestades. Kui on mure, võiksite lasta kasvõi oma perearsti juures vereanalüüsi teha. Lisaks perearstile on ka anonüümseid kabinette, ...

Loe edasi

HIV

Tere.
Kui suur on tõenäosus saada HIV viirus, kui on 1 kord aetud habet HIV-positiivse inimese zhiletiga. Sisselõiget ei toimunud, kuid hirm on siiski suur.
Lugupidamisega, Toomas

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Lugupeetud Toomas,
Tõenäosus on küll väike, aga kahjuks mitte olematu. Soovitaksin kindlasti teha uuringud HIV-i esinemise suhtes - kasvõi hingerahu huvides.
Lugupidamisega,
Airi Põder

Loe edasi

Nakatumisoht

Kui suur AIDSi nakatumise oht on ikkagi oraalseksi korral. Olen küll lugenud, kuid see on siiski ametlik ja ennetamiseks mõeldud jutt. Ma küll ei usu kuidagi, et minu partneril võiks midagi olnud olla, ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Viimasel Euroopa Dermatoloogia ja Veneroloogia Akadeemia Kongressil,mis toimus selle aasta 10.-14.oktoobrini Münchenis,väitis dr.Simon Barton Londonist,et nende kliinikus tehtud uuringu alusel võib esialgsete ...

Loe edasi

Homosuhe

Tere, olen 19-aastane homoseksuaalne noormees, mul on püsipartner, aga on ikkagi hirm. Harrastame kondoomita seksi. Küsimus on selline: kas on võimalik nakatuda HIV-i juhul kui ma olen KINDEL, et ta on ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

HIV viirus nakkab nii vere kui ka seksuaalse kontakti kaudu.Eestis on praegu enamik HIV-positiivseid saanud viiruse vere kaudu kasutades nakatunud inimesega ühte süstalt.Ohtlik on igasugune kontakt HIV-positiivse ...

Loe edasi

Kondüloomid jms

Umbes poolteist aastat tagasi eemaldati mul kondüloom emakaelalt, mõned väiksemad olid ka tupeava juures. Nüüd lugesin suure ehmatusega, et ka kondüloomid võivad korduda? Kui suur on see tõenäosus? Mida ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Kondüloome põhjustab inimese papilloolviirus ja nii nagu teisigi viirusi,mis põhjustavad sugulisel teel levivaid infektsioone( HIV;HSV ),pole seda meditsiini praeguse arengutaseme juures võimalik organismist ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: