HIV viirus 01.03.04 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere.
Öelge palun, kas HIV viirust on võimalik saada, kui juuakse ühest klaasist. Samuti olen korra kasutanud viirusekandja habemeajamisziletti (sisse ei lõiganud) ja vastu poksikotti lõin käe veidi katki, samas kasutavad ka viirusekandjad sama poksikotti. Kui suur on tõenäosus, et võisin viiruse saada. Kas mingid sümptomid ka peaks avalduma?

Arst vastas:

dr Heli Raudsepp

Dermatoveneroloog

TÜ Kliinikumi Nahahaiguste kliinik, Kliinik

Ma arvan, et tõenäosus on tühine Teie poolt kirjeldatud võimalusi arvestades. Kui on mure, võiksite lasta kasvõi oma perearsti juures vereanalüüsi teha. Lisaks perearstile on ka anonüümseid kabinette, kus saate vere anda.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

HIV

Tere.
Kui suur on tõenäosus saada HIV viirus, kui on 1 kord aetud habet HIV-positiivse inimese zhiletiga. Sisselõiget ei toimunud, kuid hirm on siiski suur.
Lugupidamisega, Toomas

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Lugupeetud Toomas,
Tõenäosus on küll väike, aga kahjuks mitte olematu. Soovitaksin kindlasti teha uuringud HIV-i esinemise suhtes - kasvõi hingerahu huvides.
Lugupidamisega,
Airi Põder

Loe edasi

Nakatumisoht

Kui suur AIDSi nakatumise oht on ikkagi oraalseksi korral. Olen küll lugenud, kuid see on siiski ametlik ja ennetamiseks mõeldud jutt. Ma küll ei usu kuidagi, et minu partneril võiks midagi olnud olla, ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Viimasel Euroopa Dermatoloogia ja Veneroloogia Akadeemia Kongressil,mis toimus selle aasta 10.-14.oktoobrini Münchenis,väitis dr.Simon Barton Londonist,et nende kliinikus tehtud uuringu alusel võib esialgsete ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi