Kööm 23.02.04 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere,

mul on probleemiks kööm. Käisin nahaarsti juures, ja ta ültes, et see ei ole seenhaigustet tingitud kööm, vaid mingi teine (haiguse nime ei mäleta). Sain retsepti alusel piirituse lõngaga rohu, mida tuleb peanahale masseerida.
Küsimus selles, et nii kui ma rohu kasutamise lõpetasin, tuli kööm tagasi. Aga 3 kuud on möödunud esimesest visiidist. Siis ei tahaks jälle 50 eeki ainult sellepärast maksta, et ta mulle uuesti retsepti kirjutaks. Kas on ise võimalik, kuidagi ravida? Kas oskate midagi soovitada.

Ette tänades.

Arst vastas:

dr Sirje Liiv

Dermatoveneroloog

Nahaarst dr. Sirje Liiv erapraksis

Kaldun siiski arvama, et kui teie haigus oleks kuidagi ka ise ravitav, oleks seda teile ju öeldud. Igal juhul oleks öigem oma arsti juurde tagasi minna, kui et osta apteegist tarbetult kokku kõikvõimalikke valesid vahendeid. Mina teid ei saa kuidagi aidata,sest nahahaiguste ravivahendid on ju retseptiravimid. Teie kõõm on vaid nahahaiguse üks sümptoom.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

peanaha psoriaas

Mul on olnud umbes kümme aastat peas kuiv kööm ja ketendus, mis sügeleb. Arsti juures olen mitmeid kordi käinud. Arvatakse et tegemist on psoriaasiga. kuid ükski ravim pole siiani aidanud seda haigust ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Kui tegemist on psoriaasiga, siis polegi võimalik seda haigust välja ravida, vaid ainult alla suruda. Mingeid erilisi uuringuid peanaha psoriaasi diagnoosimiseks ei tehta kuna tegemist on haigusega, mida ...

Loe edasi

sügelus

Tere!

Nimelt minu küsimus on järgmine.

Olen 25 aastane, regulaarset suguelu elav lasteta naisterahvas.

Umbes 3 kuud tagasi on mulle häbeme piirkonda tekkinud sügelus.

Vastas dr Heli Raudsepp

Nahaarsti poole pöördumine oleks õige tegu. Häbeme piirkonnas võib olla mitmeid erinevaid nahahaigusi ning seetõttu ei tahaks siin ennustama hakata.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi