Kartus 21.02.04 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere.
Mul sikue probleem et olen väga paranoline ning kord kui ma põõsasse kukkusin tundsin et miski torkas mulle põlve Mõtlesi prast et see on äkki systal, ning järsku sain Hiv'i(kas siuke asi on yldse võimalik) Nyyd umbes aasta möödudues Leidsin enda kuklalt suurenenud (ma arvan et see oli: Lymfisõlme läxin jlle paanikasse ning ka kohe lõi seetõttu ka kõht lahti nyyd on yle ndala igapäev kõht lahti ja värisen hirmust nagu haavaleht! Ja nyyd mni päev hiljem leidsin teise sõlme veel suhteliselt kõrvalt ja kaenla all on yheskohas surudes valu ja nagu väike punn olex seal. Teised sõlmed nagu valu ei tee. Tahtsingi kysida et kas yldse võimalik nii saada Hiv vi v mitte? Olen 16 ja pole olnud vahekorras ega end kunagi systinud!

Arst vastas:

dr Heli Raudsepp

Dermatoveneroloog

TÜ Kliinikumi Nahahaiguste kliinik, Kliinik

Tuleb küll kõne alla nakatumine HIV positiivse verega koos olnud süstlanõelaga. Teie kirjast saan ma aru, et Te pole sugugi kindel, kas see võis üldse süstlanõel olla. Igal juhul tasuks arstil lasta teha vereanalüüs, sest ainult nii saate hingerahu tagasi.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

Kas asjata kartus

Olin vahkorras kondoomita juhututtavaga, kes samuti pereinimene ja temasõnul peaks haiguseta olema. Mina (mees) tunnen aga oma suguelundis nagu vibreeriks midagi. Esialgu oli see harva nüüd aga peaaegu ...

Vastas dr Heli Raudsepp

Soovitan end kontrollida lasta. Parim aeg analüüside andmiseks on 3-4 tundi peale urineerimist, veel parem kohe hommikul enne urineerimist.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi